Mimčo a pečení cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
xxZuzana
13.12.10 22:36

Já loni na stůl „napekla“ misku sušených meruněk a švestek a oříšků :-)

a pečené domácí kaštany, mňam…

a když přece jen bylo trochu volněji, radši jsme vyrazili s malou v kočárku ven - na vánoční trhy nasát atmosféru - dokonce jsem si dala i malý svařák… a jak nám bylo…

• Citovat
  • Upravit
23033
13.12.10 22:39

muzu poprosit o recept na pecene domaci kastany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
13.12.10 22:40

tak pečené domácí kašty, taky bych se přikláněla ke zveřejnění receptu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
13.12.10 22:53

kaštany se trochu naříznou, položí se na litinovou plotýnku na sporáku nebo na rozpálená kamna pokud máte a upečou po obou stranách :nevim: Žádný trik v tom snad není :nevim:

cukroví - 1 kg jsem objednala abychom měli hodně druhů, a pak upekla 4 oblíbené druhy z půlky dávky aby to doma vonělo. Myslím, že hlavní trik je udělat fakt jen malinko pro radost, z půlky dávky to bývá 1 plech a to je hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.12.10 22:56

Taky bych nepekla, já si v té době našla paní na mimibazaru, která nabízela pečení a byla ze stejné oblasti jako já, ale my nejsme velcí jedlíci cukroví, spíš jsem chtěla mít pro návštěvy.

Příspěvek upraven 13.12.10 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.12.10 22:57

Zalozila jsem tema na nepecene cukrovi:) treba se bude hodit:))) jen tak pro inspiraci…

Příspěvek upraven 13.12.10 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.10 22:59

Před Tchýni jsem se zmínila, že letos péct nebudu, protože na to není čas. Tak prý má přítel hlídat a já péct. Ale co uděláte za tak malou chvíli, kdyý potřebujete uvařit, najíst se… Nakonec přišla, že nám malou krabičku dá. Připadám si občas jak neschpná mamina se postarat o domácnost.

• Citovat
  • Upravit
9079
13.12.10 23:02
Anonymní píše:
Před Tchýni jsem se zmínila, že letos péct nebudu, protože na to není čas. Tak prý má přítel hlídat a já péct. Ale co uděláte za tak malou chvíli, kdyý potřebujete uvařit, najíst se… Nakonec přišla, že nám malou krabičku dá. Připadám si občas jak neschpná mamina se postarat o domácnost. Moje mamina mi samozřejmě dá, když viděla jak se kroutí a brečí, tak pochopila, že opravdu doma niv neudělám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.12.10 23:04

Anonymni: klid, hlavne se nestresovat. A tak si nepripadejte, prece nejsou vanoce o tom kolik darku bude nakoupeno, kolik chodu a cukrovi na peceno, ale o necem jinem ne? navic kdyz mate tak male mimi a nevyspite se,pamatuji jak jsem vypadala cele dva mesice po porodu des:) Hlavne klid!

a mezi nami:) v obchodacich maji testa, tak bych mozna koupila testa, kdyz tatinek vezme dite na hodinovou prochazku :) tak sup do trouby a je to:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.12.10 23:05
Anonymní píše:
Před Tchýni jsem se zmínila, že letos péct nebudu, protože na to není čas. Tak prý má přítel hlídat a já péct. Ale co uděláte za tak malou chvíli, kdyý potřebujete uvařit, najíst se… Nakonec přišla, že nám malou krabičku dá. Připadám si občas jak neschpná mamina se postarat o domácnost.

Kašli na to, jestli tchýně potřebuje, ať si cukroví přinese s sebou, když k vám půjde na návštěvu. :mrgreen: Mysli na sebe, budeš unavenější a mimčo pak míň spokojené, když bys pekla. Na cukroví Vánoce nestojí.
Já měla taky období věčného chování na rukou a když jsem mohla dítě předat, tak jsem si šla odpočinout a ne makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
13.12.10 23:08

Tak my s tříměsíčním Křemilem jsme se nakonec rozhodli pro linecké. Nejdřív jsem nechtěla péct vůbec. No já tomu ani bez dítěte nikdy moc nedala. A dárky - úplná katastrofa. Koupila jsem manželovi ponožky a on už je roztahal teď! Prostě žádné nervy, ono se to ne****** :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.12.10 00:30

..my jsme pekli takhle :lol: a byla to docela pohoda,ráda na to vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.12.10 01:31

Na tchýni kašli, ať si myslí, co chce, stejnak už dávno zapoměla, jak to zvládala ona a navíc cízím se radí nejlíp :wink:
Souhlasím s názorem, že ve volné chvilce by si měla především odpočívat, zvlášť jestli kojíš, protože když kvůli stresu příjdeš o mlíko, tak se teprv budeš cítit neschopně :wink:
Já teda peču, ale jen proto že jsem noční tvor a mé náročné dítě aspoň v noci spí. Zase ale nezvládám domácí práce, které se v noci dělat nedají - luxování /a tím pádem i vytírání, protože před vytíráním i luxuju/, praní. Pochopitelně když člověk není „sova“ nebo dítě nespí, tak se píct nedá.

A jestli se chceš cítit „schopně“, tak bych šla cestou buď koupit těsto a nafrkat do formiček, to můžeš dělat jeden plech celý den, strkat po jedné do ledničky a večer upéct. Nebo šikovné cukroví z krabičky - někde tu mám Florentýnky, je to sypká směs, lžičkou se nadělají kopečky na plech a jen se to dá píct, podle obrázku je to podobné jako Marokánky, chuťově netuším, protože to je stále v krabici, ale asi na to letos dojde, teda jestli je najdu-no vánoční úklid taky nehrozí :mrgreen: A pak tu mám krabici na nepečené, přidá se jen máslo, popř.sekaná čokoláda a dělají se z toho koule, vosí hnízda nebo salám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.12.10 01:38

kasli na pecenie alebo sprav nepecene cukrovinky, ktore sa dau spravit na etapy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
14.12.10 03:43

Mám 2-měsíčního prcka a peču, ale po každém druhu nadávám, že se na to nevys.., páč je to o nervy, nejdřív ho sice uspím, ale on se na just probudí do čtvrt hodky, když už mám rozválené těsto a roztopenou troubu, takže to nakonec vypadá tak, že trouba běží 5 hodin, páč pořád odbíhám,popř.musím jít nakojit a jsou z toho 4 plechy, 2 připálený :roll:
Když nestíháš, vyprdni se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky