Cvičení a pohyb čerstvě těhotné

1598
13.12.10 09:43

cvičení a pohyb čerstvě těhotné

ahoj ženy a maminky :-)
jak je to s námi čerstvě těhotnými budoucími maminkami a možností pohybu, cvičení..co vše můžu co vše nemůžu, nerada bych o miminko přišlo, jsem cca v 1. měsíci a tak bych ráda věděla zda-li vůbec můžu cvičit, a co jíst, pít co nepít nejíst, čemu se vyvarovat a podobně,
Vážím si jakékoliv rady berušky

děkuju Vám předem :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
13.12.10 09:52

Ahoj,záleží na tom,na co jsi zvyklá,já jsem cvičila do začátku 7. měsíce bosu,ale vynechala jsem posilování břicha,a výskoky.Taky jsem chodila na fitbally,ale někdy od 4-5.měsíce jsem si nelehala na břicho,ani to nešlo.A taky jsem chodila na břišní tance,ale lektorce musíš říci,že jsi těhotná,jsou tam pohyby jako shimi,kde se to nedoporučuje.A pokud si nejsi jistá,určitě tam někde u vás bude cvičení pro těhotné,nebo si kup dvd.Nejíst určitě zralé sýry-hermelín,brie,apod.,majonézové saláty,játra,vůbec vše,co není dobře tepelně upravené.Co nepít?určitě alkohol,i když doktor mi dovolil denně 1 malé pivo nebo víno,a taky mi dovolil 1 kafe denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
13.12.10 09:53

Ahoj. Řekla bych to asi tak, abys pokračovala ve svém životním stylu. Pokud jsi byla zvyklá sportovat, sportuj dál- pokud s tím nebudeš mít nějaké potíže. Taky jde o to, jaký sport, ale snad neděláš nic extra těžkého?? Věřím, že u všeho ucítíš, jestli ti to vyhovuje, nebo ne.
Jíst a pít - samozřejmě, alkohol ne, cigarety- to je jasný. Kafe- mi dr řekla že jedno denně nevadí, ale já si dělám slabý. Jinak si myslím, že není potřeba se v něčem extra omezovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.12.10 10:05

já dělal v prvním těhu všechno, co do té doby (kolo, tenis, poweryoga, plavání, chůze, běžky, spinning…) , jen jsem se tolik nesedřela, zkrátka lážoplážo. Postupně jsem vypouštěla sporty, které už nešly až po 30tém týdnu mi zbylo jen těhotenská yoga, plavání a chůze. V současném těhotenství také sportuju stejně jako před těhotenstvím (takže nedělám nic :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
13.12.10 11:03

No ja som cca 6tt +3 a uz sa bojim chodit na klasicku jogu a na bezky, minimalne do kopcovitych terenov. Tiez som chodila behat, ale uz nebezim ani na autobus :) Budem chodit len na prechadzky a na nejaku tehotensku jogu.

S tym jedlom - no nasla som uz cele zoznamy, co sa vsetko nema - jatra (skodliviny), hermeliny(listerioza), zavinace(listerioza), pangasius(olovo), kuracie maso(antibiotika), mata, skorica, klinceky (prilis prekrvuju maternicu), mozno aj udeniny, ale tie zatial jem :) v piatok idem so svojim potravinovym zoznamom k dr. a prekonzultujem to s nou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.12.10 11:33

ahoj…ja jedla uplne vsechno co normalne…a sportovala jsem co to slo..ono az ti naroste pupek tak to nepujde…treba na kona sem uz v 7. mesici nevylezla :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
13.12.10 11:36

Holky mám podobnou otázku, jsem teď v 6tt a v únoru máme jet na hory lyžovat (to budu cca 14 tt). Lyžovali byste???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
13.12.10 11:41

Nie. Ja teda lyzovanie milujem, ale bojim sa padu a potratu. Jednu zimu si to odpustim. Pojdem maximalne na nejaku luku na rovinku na bezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.12.10 12:11
Hannah84 píše:
Holky mám podobnou otázku, jsem teď v 6tt a v únoru máme jet na hory lyžovat (to budu cca 14 tt). Lyžovali byste???
Řešila jsem to v prvním i v tomto těhotenství. Myslím, že v přvném trimestru je děloha celá schovaná v malé pánvi, běžný pád by neměl extra vadit. Když se rosekáš nějak víc, je to špatné, ale to je i mimo těhotenství. V prvém těhotenství jsem zjistila, že jsem těhotná asi 3 dny před odjezdem. fakt to bylo dilema. Nakonec jsem nejela. Ani ne kvuli lyžování, jako spíš proto, že to bylo budem, ubytování kdesi ve 2000m, nejbližší nemocnice 30km a ještě specializovaná na úrazy hlavy. Kdyby nastal jakýkoli problém, nevím, jak bych to tam řešila. Nakonec jsem začala lehce špinit. Nic to neznamenalo, ale k doktorovi jsem zaběhla, měla pokoj. Na horách bych se stresovala.
Teď jsme měli jet v únoru, to už bych byla okolo 20 týdne a to už mi přijde moc. Nikdy nevím, kdo mi smete.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.12.10 12:57
Hannah84 píše:

Ne,nedělala bych nic,kde je větší riziko pádu-lyže,brusle,apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
13.12.10 13:07

Díky za rady, tedy ne. No to jste mě nepotěšili, je fakt, že i když budu jezdit opatrně nikdy nevím, kdo mě srazí… :-( tak budu hlídat pejsky a manžel s kamarády budou lyžovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.12.10 13:51
Hannah84 píše:
Díky za rady, tedy ne. No to jste mě nepotěšili, je fakt, že i když budu jezdit opatrně nikdy nevím, kdo mě srazí… :-( tak budu hlídat pejsky a manžel s kamarády budou lyžovat…

my to vyměnili za běžky. takové šoupání po rovince. letos bude táhnout manžel vozík s klukem, tak se vyšťaví dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
13.12.10 15:39

Kamarádce lyžování nedoporučili, ačkoliv je zkušená lyžařka a to ani ne tak kvůli pádu, ale protože rotuješ v břiše…tak nevím. Já zkusila po 3.měsíci zumbu a vůbec mi to nesedlo, fakt hodně nepříjemný, takže jsem to vzdala…koupila jsem si knížku o cvičení v těhotenství a posiluju nohy, ruce a záda a trochu břicho podle ní doma. Na bus normálně běžim, ale je fakt, že čim sem těhotnější, tím mi to jde hůř a malej se mi tam asi nějak pohybuje a různě tlačí :mrgreen: Zase si to vem tak, že kdybys nevěděla, že jsi těhu, tak žiješ normálně a nic neřešíš a pokud nemáš rizikový, tak bych to nehrotila a zkoušela. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.12.10 17:14
Hannah84 píše:

Taky mi bylo líto,že jsem nemohla dělat,co jsem chtěla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
13.12.10 17:23

Aj mne je luto :) v lete leziem po skalach, beham, podnikam tazke tury, v zime lyze a korcule…no vela mi toho neostalo. Jedine nenarocna turistika a tie bezky po rovine. Bicykel tiez neviem, ci je bezpecny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí