Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,já nevím,já zas asi plaším,jsem jak prdlá,ještě,že doma nemám váhu.Jonáš naposledy vážil před 9 dny 8,5 kg a měřil v 6ti měsících 68cm.kolik přibral nevím k dnešnímu dni,ale měří pořád stejně.ani cenťák nemá za 6 týdnů navíc,je to v poho?je kojený+ příkrmy.kolik váží a měří vaše děti?není na váhu skoro 9 kg malý?
Já mám zase hubený holky na svou dýlku… v sedmi měsících:
Anička 70cm 6600g
Baruška 72cm 7000g
Kačenka v šesti měsících 68 cm a 6880 g, Verča ve stejném věku měla 69 cm a 7390 g. Může vyrůst najednou, tím bych se fakt netrápila. Já ani nevím, kolik teď Kačenka měří, já jí doma neměřím - a pak se nemám čím stresovat ![]()
68 bych řekla jde..Veru měla v 7m cca 8kg a 69-70cm. Koukni na percentilové tabulky, jestli je znáš, jsou to takové grafy, dozvíš se, jestli máš dítko v průměru nebo ne. Mmch já měla v půl roce 9kg a taky kolem 70cm..no a celkem jsem se z těch proporcí vylízala ![]()
KriJono: ty vždycky plašíš tak pěkně
já něco doma začnu řešit a ty na to vzápětí založíš diskuzi
![]()
Náš Mareček v 6,5 měsících 65cm a 6,5kg. Ale sousedi mají kloučka, co měl teď v půlroce 72cm a 9,3kg. Takže na váhu 9kg má tvůj Jonášek nárok, neboj! ![]()
já jsem ale fakt plašanka,vid?
vzdyt ty nemas co resit..mate krasny miry a vahu ![]()
váhu tak nějak moc neřeším,spíš to,že se nevytahuje,myslím tím na cenťáky
tak jako se zakulacuje
že by po taťkovi?já mám 56 kg a 170cm,taťka 98 kg a 183 cm ![]()
Tak podle záznamu, co mám, Tom rostl vyloženě skokově, 6. měsíc 73, 8. měsíc 78, 10. měsíc 79 a 12. měsíc 84. Čili co dva měsíce 5cm-1cm-5cm.
Jinak jsem zadala vaše míry do grafu (7 měsíců, 68 cm, 9 kg) a délka vyšla mezi 10-25%, takže je sice trošku menší, ale nijak dramaticky, podle tabulek jste ještě v pohodě.
KriJona píše:
já jsem ale fakt plašanka,vid?vzdyt ty nemas co resit..mate krasny miry a vahu
jo máš recht, že zrovna tohle moc neřeším, spíš to lezení
![]()
KriJona píše:
ahoj holky,já nevím,já zas asi plaším,jsem jak prdlá,ještě,že doma nemám váhu.Jonáš naposledy vážil před 9 dny 8,5 kg a měřil v 6ti měsících 68cm.kolik přibral nevím k dnešnímu dni,ale měří pořád stejně.ani cenťák nemá za 6 týdnů navíc,je to v poho?je kojený+ příkrmy.kolik váží a měří vaše děti?není na váhu skoro 9 kg malý?
Naše slečna v půl roce na 68cm 6 kilo, takže my to máme zase trochu žížaloidní ty míry ![]()
KriJona píše:
jéééé..neviděly jsme se už na MT?? a co už tvý holky umí?
Určitě
ale už tam moc nechodím…
Já mám doma lenošky… sice je můžu posuzovat jako o měsíc mladší, ale stejně se nepřetrhnou
Barča se snaží víc plazit, ale spíš dozadu… dokáže se ale dokoulet kam potřebuje… a moc nepotřebuje
Aní je spokojená téměř na místě… točí se hezky, to jooo, nožičky zkouší dát pod sebe obě
Už jsem to přestala řešit, porovnávat nemá cenu ![]()