Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jsem ve stejné situaci, akorát trochu popředu
jeno dítko mám doma a jsem těhotná. Pokud je mi známo a řekli mi to na sociálce dobře tak na toho pul roku, co jsem dostávala z práce nemám nárok. Musím nastoupit hned na rodičák a to na 4 roky. Záleží na tom, jestli jsi pořád zaměstnaná nebo ne.
ŠIPKOVA RUZENKA píše:
ahoj jo to maš pravdu mam tu samou situaci
takže jsem to napsala dobře
škoda měla jsem naději, že mi to někdo vyvrátí. Nepočítala jsem s tím,že budu muset na čtyřletou
no nic už teď nevykoumám, ale peněz ubyde ach joooo ![]()
to nechápu:-((( takže to nemůžu zase na ty tři roky jako teď?
pokud nemáš zaměstnavatele, tak musíš na čtyřletou, alespoň tak mi to bylo řečeno ![]()
a proč na 4 roky? to je teda dobrá debilita… že to tak musim napsat, co když budu chtít do práce dřív? mě se to teda zatím netýká, ale nechápu, co to ty hlavy vymejšlej ![]()
jj to taky nechápu
To musíš asi dělat v politice, abys to pochopila víš ![]()
to jo, to bych musela bejt chlap a ještě k tomu hodně vysoko, abych pochopila takovou zhovadilost…
![]()
![]()
jadviga píše:
a proč na 4 roky? to je teda dobrá debilita… že to tak musim napsat, co když budu chtít do práce dřív? mě se to teda zatím netýká, ale nechápu, co to ty hlavy vymejšlej
Protože pokud nebudeš zaměstnaná, nemáš nárok na peněžitou pomoc v mateřství a tím pádem nemůžeš volit délku vyplácení rodičovského příspěvku.
Do práce můžeš klidně dřív, to ti nikdo nezakáže.
Já jsem na tom stejně, před prvním dítkem smlouva na dobu určitou, skončila, před druhým musím do práce, když chci zas rodičák na tři roky…
jadviga píše:
to jo, to bych musela bejt chlap a ještě k tomu hodně vysoko, abych pochopila takovou zhovadilost…![]()
Pipet píše:jadviga píše:Protože pokud nebudeš zaměstnaná, nemáš nárok na peněžitou pomoc v mateřství a tím pádem nemůžeš volit délku vyplácení rodičovského příspěvku.
a proč na 4 roky? to je teda dobrá debilita… že to tak musim napsat, co když budu chtít do práce dřív? mě se to teda zatím netýká, ale nechápu, co to ty hlavy vymejšlej
Do práce můžeš klidně dřív, to ti nikdo nezakáže.
Já jsem na tom stejně, před prvním dítkem smlouva na dobu určitou, skončila, před druhým musím do práce, když chci zas rodičák na tři roky…
Tak at jde na mateřskou manžel,stačí na týden a pak to na tebe přepíše,musí ovšem před tím chodit do práce.
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Máme první miminko a chtěli bychom ještě druhé. Jsem osm měsíců po porodu. A mám to na tři roky. Potřebovala bych vědět, jak je to potom s mateřskou a rodičákem. Nemám se kam vrátit do práce. Tak kdyby se nám zadařilo a byla bych těhotná ještě než budou malé 3 roky, tak kolik je potom ta mateřská? Jak to je? Díky moc