Kolik mateřská při druhém dítku

veselabaculka
13.12.10 08:09

Kolik mateřská při druhém dítku

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Máme první miminko a chtěli bychom ještě druhé. Jsem osm měsíců po porodu. A mám to na tři roky. Potřebovala bych vědět, jak je to potom s mateřskou a rodičákem. Nemám se kam vrátit do práce. Tak kdyby se nám zadařilo a byla bych těhotná ještě než budou malé 3 roky, tak kolik je potom ta mateřská? Jak to je? Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2975
13.12.10 08:26

Ahoj, jsem ve stejné situaci, akorát trochu popředu :lol: jeno dítko mám doma a jsem těhotná. Pokud je mi známo a řekli mi to na sociálce dobře tak na toho pul roku, co jsem dostávala z práce nemám nárok. Musím nastoupit hned na rodičák a to na 4 roky. Záleží na tom, jestli jsi pořád zaměstnaná nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.10 08:43

ahoj jo to maš pravdu mam tu samou situaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
13.12.10 08:52
ŠIPKOVA RUZENKA píše:
ahoj jo to maš pravdu mam tu samou situaci :-)

takže jsem to napsala dobře :nevim: škoda měla jsem naději, že mi to někdo vyvrátí. Nepočítala jsem s tím,že budu muset na čtyřletou :oops: no nic už teď nevykoumám, ale peněz ubyde ach joooo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
13.12.10 08:57

to nechápu:-((( takže to nemůžu zase na ty tři roky jako teď?

• Citovat
  • Upravit
2975
13.12.10 08:59

pokud nemáš zaměstnavatele, tak musíš na čtyřletou, alespoň tak mi to bylo řečeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.12.10 09:00

Pokud ti netrvá prac. poměr, musíš rovnou na čtyřletou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
13.12.10 09:08

a proč na 4 roky? to je teda dobrá debilita… že to tak musim napsat, co když budu chtít do práce dřív? mě se to teda zatím netýká, ale nechápu, co to ty hlavy vymejšlej 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
13.12.10 09:11

jj to taky nechápu :nevim: To musíš asi dělat v politice, abys to pochopila víš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
13.12.10 09:14

to jo, to bych musela bejt chlap a ještě k tomu hodně vysoko, abych pochopila takovou zhovadilost…
:-?
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.12.10 09:17
jadviga píše:
a proč na 4 roky? to je teda dobrá debilita… že to tak musim napsat, co když budu chtít do práce dřív? mě se to teda zatím netýká, ale nechápu, co to ty hlavy vymejšlej 8-o

Protože pokud nebudeš zaměstnaná, nemáš nárok na peněžitou pomoc v mateřství a tím pádem nemůžeš volit délku vyplácení rodičovského příspěvku.
Do práce můžeš klidně dřív, to ti nikdo nezakáže.
Já jsem na tom stejně, před prvním dítkem smlouva na dobu určitou, skončila, před druhým musím do práce, když chci zas rodičák na tři roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
13.12.10 09:17
jadviga píše:
to jo, to bych musela bejt chlap a ještě k tomu hodně vysoko, abych pochopila takovou zhovadilost… :-? :lol:
:palec: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
13.12.10 09:26
Pipet píše:
jadviga píše:
a proč na 4 roky? to je teda dobrá debilita… že to tak musim napsat, co když budu chtít do práce dřív? mě se to teda zatím netýká, ale nechápu, co to ty hlavy vymejšlej 8-o
Protože pokud nebudeš zaměstnaná, nemáš nárok na peněžitou pomoc v mateřství a tím pádem nemůžeš volit délku vyplácení rodičovského příspěvku.
Do práce můžeš klidně dřív, to ti nikdo nezakáže.
Já jsem na tom stejně, před prvním dítkem smlouva na dobu určitou, skončila, před druhým musím do práce, když chci zas rodičák na tři roky…
:roll: to je hrozný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
13.12.10 09:28

Tak at jde na mateřskou manžel,stačí na týden a pak to na tebe přepíše,musí ovšem před tím chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
13.12.10 09:37

to by taky šlo? no jenže co já ten týden?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure