Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 2-měsíčního prcka a peču, ale po každém druhu nadávám, že se na to nevys.., páč je to o nervy, nejdřív ho sice uspím, ale on se na just probudí do čtvrt hodky, když už mám rozválené těsto a roztopenou troubu, takže to nakonec vypadá tak, že trouba běží 5 hodin, páč pořád odbíhám,popř.musím jít nakojit a jsou z toho 4 plechy, 2 připálený ![]()
Když nestíháš, vyprdni se na to.
Já peču stylem jeden den těsto, druhý den pečení, přičemž pečení se protáhne na celý den - dva plechy, upeču, vypnu troubu, obstarám malýho, počkám, až zase usne a znovu. Zatím mám jen perníčky (zato i nazdobený
) a mám v plánu ještě kokosový rohlíčky a vosí hnízda (ty ale budu dělat nejdřív třiadvacátýho, aby mi je manžel do štědrýho dne nesežral
- zkušenost z předchozích let…
).
Taky bych nepekla, buď trochu cukroví kup nebo se domluv s babičkama ať ti jednu krabičku dají. Vůbec z toho neměj blbý pocit. V tomhle věku malé jsem nebyla pomalu schopná se ani najíst, úklid jen to nejhorší a péct cukroví - nevím kde bych na to vzala energii a sílu. Chodila jsem spát s malou - taky jsme kojili hodinu a pak jí trápily prdíky. Nerada na to vzpomínám, natož abych se ještě honila kolem trouby.
![]()
Mám půlročního a taky nepeču ![]()
Nestíhám toho mnoho, je to chovanec a řváček, a ještě cukroví?? Ani náhodou ![]()
Když byl menší, byla jsem z toho úplně vedle, nevyspalá, nic nestíhala, věčně okolo malýho lítala, depky, že ho snad za takovejch podmínek ani nechci…
![]()
Teď se to srovnalo trochu, tak si konečně už připadám jako člověk a hlavně to nehrotím. Hodný a spavý miminko jsem neměla a ani mít nebudu a na to se „vymlouvám“ ![]()
ještě k těm pečeným kaštanům - klidně se dají upéct v klasické troubě - naříznou se do kříže na „pupíku“ nebo kdekoli, dají se do trouby na plech a hotovo - doba pečení je cca 15-20 minut (odhad - chce to vyzkoušet jeden oloupat, jestli je uvnitř hotový) - když jdou dobře oloupat od slupky a navíc voní, je hotovo
mňam
Taky bych to nehrotila..
Já ještě píct nezačala,mám v plánu tak 3-4 druhy a od každýho jen trošku.Víc toho s prckem nezvládnu..
A ani to cukroví moc nemusíme.Spíš,jen tak pro atmosféru..
Linecké,to jo -to chce manža a hodně
ale on mi s tím pomůže/bude muset/ a holka taky
Takže vlastně pohoda ![]()
Ahoj, vůbec bych si tím hlavu nelámala
já mám půl roční holčičku a taky toho nezvládnu tolik napéct co minulý rok a vlastně mi to vůbec nevadí, malá teď začala vyhledávat pozornost a moc nechce být sama tak prostě musím být u ní. Zatím jsem upelka tři druhy, ještě musím slepit linecký, ale pořád se k tomu nemůžu dostat
tak snad to do vánoc zvládnu
Jo a dvoje jsem si koupila v supermarketu, musela jsem je schovat, hlavně kokosky, jinak by mi je už snědli
. Teď se snažím vše douklidit ale jde to fakt pomalu s naší prdelkou
![]()
Na peceni i uklid se vykasli na Vanocich je stejne nejdulezitejsi ta atmosfera, rodina a hlavne pohoda. Takze zadne stresovani i bez toho Vanoce budou ![]()
Ja jsem tedy pekla i loni kdyz malumu bylo 14 dni, ale ja mam peceni jako konicek a relaxaci. Takze jak usnul uz jsem pekla ![]()
Já mám 2,5 měsíční dvojčata(občas jsou hodní, jen to vystihnout
) a mám 5 druhů, teď už na to dlabu, ještě udělám max něco nepečeného, letos to stačí. Jestli nestíháš, tak se na to vykašli, prcek je důležitější
tak já jsem pekla a uklízela když spala.. pokud ji trápí bříško, tak fenykl, babycalm kapky, ale to jistě víš.. podle mého by na ni mohlo zabrat, kdyby ji přítel vzal na delší procházku kočárkem..
lulushka píše:
Já mám 2,5 měsíční dvojčata(občas jsou hodní, jen to vystihnout) a mám 5 druhů, teď už na to dlabu, ještě udělám max něco nepečeného, letos to stačí. Jestli nestíháš, tak se na to vykašli, prcek je důležitější
Tak to máš můj obdiv, já co se malej narodil obdivuju, že někdo zvládá dvojčata, natož nějaké cukroví.. ![]()
lulushka píše:
Já mám 2,5 měsíční dvojčata(občas jsou hodní, jen to vystihnout) a mám 5 druhů, teď už na to dlabu, ještě udělám max něco nepečeného, letos to stačí. Jestli nestíháš, tak se na to vykašli, prcek je důležitější
lulush já měla loni taky tak nějak, mám pocit, že letos je to daleko horší
xangel87 píše:lulushka píše:
Tak to máš můj obdiv, já co se malej narodil obdivuju, že někdo zvládá dvojčata, natož nějaké cukroví..
přidávám se, hned po porodu jsem říkala, že obdivuju ženy co mají dvě a více dětí. Ten začátek byl fakt záhul.
.
Já se loni těšila na to, jak mi malý bude při pečení pomáhat a ono houby. Zkoušela jsem s ním dělat perníčky a dopadlo to tak, že formičky rozházel a těsto snědl a já se pak celou noc bála, aby mu nebylo blbě ![]()
MMartina1 píše:xangel87 píše:přidávám se, hned po porodu jsem říkala, že obdivuju ženy co mají dvě a více dětí. Ten začátek byl fakt záhul.lulushka píše:
Tak to máš můj obdiv, já co se malej narodil obdivuju, že někdo zvládá dvojčata, natož nějaké cukroví..
.
Přesně!!! ![]()