Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, pokud se bude zajímat a bude v rodném listě upravit styk bude potřeba ale je třeba vše řešit z OSPOD.Tam vylíčit situaci a oni pořadí a pomůžou, musí taky počítat že bude platit alimenty, což dost pochybuju pokud bere drogy.
Nechapu jak muze byt nekdo tak hloupy a ptat se na to jestli muze davat dite fetakovi.
![]()
@Anonymní píše:
Nechapu jak muze byt nekdo tak hloupy a ptat se na to jestli muze davat dite fetakovi.![]()
![]()
cvo dávat dítě..ale s prominutím vůbec roztáhnout nohy.
No.. Kdyby to mohlo být podle mě, samozřejmě bych ho nezapsala. Ale říká, že udělá vše pro to, aby ho měl v pěči i on:( Bude se prý soudit..
A dítě už je na světě? Nebo jak moc jsi už těhotná?
Střídavou péči s narkomanem určitě ne. Zase trochu zapoj mozek.
@Anonymní píše:
Nechapu jak muze byt nekdo tak hloupy a ptat se na to jestli muze davat dite fetakovi.![]()
![]()
on na to dítě má právo! feťák nefeťák jednou je otec, a pokud mu zakladatelka nedá dítě dobrovolně, tak si styk s dítětem vysoudí - samozřejmě zakladatelka zase vysoudí alimenty,
nedávno tu jedna maminka psala, že musí miminko vozit na návštěvu otci do věznice - je to příkaz soudu
@pikola píše:
A dítě už je na světě? Nebo jak moc jsi už těhotná?
Střídavou péči s narkomanem určitě ne. Zase trochu zapoj mozek.
to zas tak moc od ní neodvisí, důležité je, co přikáže soud
@pikola Jsem ve 23.tt
Jde i o to, že jeho rodina se ho zastává a chtějí být v kontaktu s mimčem.. Je to opravdu těžké:(
Jako pardon, ale střídavka s feťákem? To myslíš vážně? Už jenom to, že nad tím uvažuješ je hrozný. Ty si jako myslíš, že ten například týden co bude mít dítě bude čistej? Když už by náhodou byl, tak absťák je taky pěkná svině. Jsi ochotná vystavit svoje dítě riziku, že se otec sjede a mimino mu tam bude bez povšimnutí zanedbaný řvát? Nebo, že ho někde zapomene? Je to tvoje věc a tvoje dítě, takže se rozhodnout musíš sama. Ale můj názor je, že tohle nehrozí! Známá byla ve stejné situaci. Když chtěl otec malého vidět přišel, ona mu udělala test na drogy z moči, který koupíš v lékárně a styk pouze v její přítomnosti na pár hodin týdně. Jestli chce střídavku, ať se jde léčit, než se mimino narodí a až bude čistej třeba rok, tak nad tím můžeš zkusit začít uvažovat…
Střídavou péči? To jako fakt? V životě bych feťáka k dítěti nepustila ani aby se přiblížil ke kočárku. Vůbec bych ho do rodného listu nenechala zapsat v tomhle případě bych i oželila alimenty. Já bych mu hlavně ani o dítěti neříkala což už je u tebe pozdě. Maximálně mu můžeš nakukat, že není jeho. Rozhodně bych se k němu nevracela. S takovým člověkem bych nechtěla mít nic společného. Hlavně ho nezapisuj do rodného listu. A navíc žádný soudce co má aspoň trochu rozumu nesvěří dítě feťákovi. Spíš ty bys měla trochu rozumu ještě pobrat, že jsi vůbec přemýšlela nad střídavou péči to fakt nechápu.
@Anonymní píše:
@pikola Jsem ve 23.tt
Jde i o to, že jeho rodina se ho zastává a chtějí být v kontaktu s mimčem.. Je to opravdu těžké:(
Tak mohou ho navštěvovat nebo ho mít nějaký den v týdnu, ale ne hned střídavou péči od narození. Víš co ten pojem vůbec znamená?
@Michaela2495
Mám stejný nazor jako vy.. Jen jsem chtěla vědět, jestli existuje i jiná možnost než střídavá péče.. Nejlepší by bylo, jak píšete, že se s mimčem může stýkat s mojí přítomností a hlavně *čistý.
@Miraklo i když ona ho nenechá zapsat, tak on to může dát k soudu a bude do rodného listu zapsán a bude stanoven styk otce s dítětem, jak už píšu výš, ona to moc rozhodovat nemůže, vše se bude odvíjet od soudu, jak velký rozsah styku mu přiklepnou, navíc když o dítěti už ví i jeho rodina, tak teď to těžko zatluče
Ahojte:) Rozešla jsem se s přítelem po roce, jelikož začal brát tvrdé drogy. Ale je v tom háček, zjistila jsem, že jsem těhotná. První měsíce jsem brečela, jelikož jsem se bála, ale už se na miminko těším. Bývalý mě chce zpátky a říká, že mimču zkazím život, když spolu nebudeme.. Podle mě je blbost, být s někým kvůli dítěte. Co myslíte vy?
Navrhli jsme střídavou péči, ale bojím se mu dát mimčo, když je narkoman…Opravdu mám strach, jelikož drogy jsou svinstvo:(