Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, náš Mirko táhne 9.měsíc. Od narození spinkal v postýlce ale od od té doby jak začal lézt a být aktivní tak máme s postýlkou problém (nebo teda nevim zda vyloženě problém ale…) večer ho uspim u sebe, přendám do postýlky a tak do půlnoci kolikrát spinká nehnutě. Pak se ale začne mrskat a vehementně se snaží hlavičkou prorazit skrz šprusle nebo leží na široko a nožičky mu trčí ven skrz šprusle a podobně…mám tam mantinel ale je dost nízký. Pred ty šprusle kde ma hlavičku jsem mu naskládala i plyšáky aby se nedostal až k nim ale stejne se tam probojuje.Pak se začne budit a hulakat tak že vždycky skončí u mě v posteli kde spíme až do rána…Myslíte že bude mít efekt když pořídim vysoké lepší mantinely??? Aby to zas jen nebyl další kram do baráku jako u spousty jiných věcí co jsem pro malého musela mít
![]()
Ne nepomůže. Potřebuje kontakt. A plyšáky bych do postýlky úplně nedávala.
Jemu ale jde o Tvoji přítomnost, takže změna mantinelu nepomůže ![]()
Plysaky nedavat, neni to bezpecny. Jde mu o to, ze chce spat s tebou
pochybuju, ze jine mantinely pomuzou…mam stejne stareho syna, mit ho v postylce, tak by nespal skoro vubec
Nepomůže, mám vysoké mantinely odjakživa a děti narvane u sebe v posteli jeste v batolecim věku
dcera má dva roky a nevypadá, ze by se chystala změna, usne ve svoji postýlce ale kolem půlnoci už chce ke mě.
Když mu tam dáš vyšší mantinely, tak se to bude snažit přelézt, tak jak píší ostatní, chce být s tebou, ne zabarikádovaný v postýlce za mantinely