Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemá růstové bolesti? Můj desetiletý syn za poslední půlrok vyrostl zase o 5 cm a je pravda, že poslední dobou si bolení nohou občas stěžoval
@Popokatepetla píše:
Nemá růstové bolesti? Můj desetiletý syn za poslední půlrok vyrostl zase o 5 cm a je pravda, že poslední dobou si bolení nohou občas stěžoval
To nevím. Sice roste dost, ale na bolesti si nestěžuje. Většinou si stěžuje, že ho vzbudil strašidelný sen nebo prý nějaký zvuk. Ale nechápu, že pak nemůže už usnout.
Já to mám celoživotně… votrava, ale žiju s tím. Možná takový tip… podle orgánivých hodin kolem třetí hodiny ráno pracují játra. Zkus pohlídat, aby večeřel lehký netučný jídlo, třeba to pomůže.
@Anonymní píše:
To nevím. Sice roste dost, ale na bolesti si nestěžuje. Většinou si stěžuje, že ho vzbudil strašidelný sen nebo prý nějaký zvuk. Ale nechápu, že pak nemůže už usnout.
Nesleduje v televizi něco strašidelného?
To muže byt vývojem mozku jde do puberty, hormonální změny zkuste dávat víc omega 3 kyselin a třeba kupte melatonin ve spreji.. volně prodejny 2 vstřiky do pusy a mělo by mu to pomoci usnout
@KKK85 píše:
Nesleduje v televizi něco strašidelného?
No v televizi se dívá akorát na Déčko, tam by měly být jen pořady pro děti. Ale fakt že kolikrát i některé pohádky můžou být strašidelné.
@Al35 píše:
To muže byt vývojem mozku jde do puberty, hormonální změny zkuste dávat víc omega 3 kyselin a třeba kupte melatonin ve spreji.. volně prodejny 2 vstřiky do pusy a mělo by mu to pomoci usnout
Super, děkuju za tip, určitě to vyzkoušíme. ![]()
V kolik večer naposledy večeří nebo ještě ji? Mezi druhou a třetí ráno je čas na regeneraci jater, takže i tohle může mít souvislost…tedy trávení…nebo větší konzumace tuků (chipsy, nugeta)
A nepomohlo by mu třeba na čas spát u vás (nebo někdo u něj)? Nebojí se pak v noci a z toho třeba nemůže usnout?
Maminky, máte někdo zkušenosti s buzením starších dětí? Když byl syn mladší, tak spával celkem bez problémů. Ale poslední (už delší dobu) se zhruba 1× týdně probudí uprostřed noci (např. ve 2 hod ráno, ve 3hod.. ) a třeba dvě hodiny se převaluje a nemůže usnout…a pak se mu samozřejmě nechce vstávat ráno, přes den je unavený a nesoustředěný. Pohybu přes den má dost, takže unavený je, Coca-Colu ani nic podobného s kofeinem nepije. Nevíme co s tím. Večer usne, ale prostě uprostřed noci se budí. Máte s tím někdo zkušenost a radu co s tím?