Mimi a mazlení

80
27.7.10 15:17

mimi a mazlení

Tak mám zase jeden chytrý dotaz :lol:
Kdy se začalo s vámi poprvé mimčo mazlit :hug: ? Nebo prostě kdy se nějak poprvé přitulilo. Mám 4,5 měsíční mimčo a zatím nic, ale asi je ještě brzo, že? Zatím jen natahuje ručičky když jsem u ní, ale to dělá i na hračky když je mám v ruce, nebo když se vzbudí a přijdu k postýlce tak se na mě krásně směje, ale zatím jinak žádný jiný projev lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
27.7.10 15:23

Kamarádka byla překvapená, když asi ve 2,5 letech se ke mě Maty přišel přitulit, že ona to u své stejně staré dcery nezná :nevim:
Kolem toho půl roku, osmi měsíců se možná dočkáš toho, že pokud bude dítě u někoho „divného“ v náručí, s pláčem k tobě natáhne ruce.
Ale kdy za mnou Maty poprvý přišel/přilezl, že se chce jen tak přitulit, to fakt nevím. Spíš to bylo kvůli bolístkům nebo nějakým nepravostem, co se mu děly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.10 15:24

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak to netušim, ale jde hodně i o to, jak si „mazlení“ představuješ.

já za mazlení považuju i to, když mě malej při kojení jemně poplácává pacinkou nebo dám mu svůj xicht na dosah a o mě štípe do tváří, buší do nosu a rve prsty do pusy … to je pomazleníčko :srdce: je mu 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
27.7.10 15:26

Moje „mimi“ se začalo tak trochu mazlit někdy kolem roka a čtvrt, spíš roka a půl (tj. někdy teď) :twisted:
Sice se vždycky ke mně připlácne tak maximálně na 3 vteřiny, ale jako matka jsem šťastná, to je jasný. A tatínek taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.7.10 15:27

Mates se zacal tulit nedavno. Proste jen prijde, polozi si mi hlavu na klin, zamruci u toho, sotva ho stihnu pohladit po hlave a uz zase maze pryc :nevim:
Je to individualni, ale driv jak v 8m bych to necekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.7.10 15:57

Kolem 10 měsíce - bylo to moc hezké přitulení..Těšila jsem se na to až začne, tak si to pamatuji..
No musíš se i připravit, že některé děti se moc nemazlí :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
27.7.10 16:01

Tak kolem roku a půl, dřív se nechtěla ani nosit čelem ke mně, o nějakém objímání jsem si nechala jen zdát, maximálně se mě chytla, když si něčím nebyla jistá.. Ale teď mi to plně vynahrazuje, je mazlivá, ráda se chová, pusinkuje nás, hladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.7.10 16:10

tak to si teda ještě počkám :-( , no snad mazlivá bude!!Už se na to moc těším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
27.7.10 18:32

Petule-já si myslím,že mazlení je jakýkoli kontakt s pokožkou dítěte jak se říká skin on skin. Můj malý má skoro 4měsíce a když se k němu přitulím a dám dlaně kolem hlavičky hladím a líčko na líčko,tak každá máma pozná ty jiskřičky v očích a blažený výraz dítěte.Při přebalování doteky,hlazení a pusinky na krček,nožičky,bříško,zádíčka u koupání,když pase nahaté.Dítě to vnímá moc a pak i později vyžaduje samo mazlení,protože mu chybí a je jedno jaký má věk.Je to taková přímá úměra.Více hlazení,více vyžadování mazlení.Tak to vidím já.Pak dítě je spokojené a nepláče,dá se lépe utišit,když je opravdu něco trápí.12letý syn se ke mě chodí mazlit ještě teď,veme mě za ruku na městě a to už mu začínají „beďáry“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
27.7.10 19:44

mala se asi na 3vteriny prijde pomazlit zhruba tak mesic…jinak ale kdyz rekneme tuli tuli k nejakymu plysakovi, tak se tuli dlouho a rada, s nama jen tak letmo :lol:
ale ja se s ni mazlila i s jako malickou, jak uz tu holky psaly - pusinkovani, hlazeni, to je moc krasny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.7.10 21:12
froggy22 píše:
Petule-já si myslím,že mazlení je jakýkoli kontakt s pokožkou dítěte jak se říká skin on skin. Můj malý má skoro 4měsíce a když se k němu přitulím a dám dlaně kolem hlavičky hladím a líčko na líčko,tak každá máma pozná ty jiskřičky v očích a blažený výraz dítěte.Při přebalování doteky,hlazení a pusinky na krček,nožičky,bříško,zádíčka u koupání,když pase nahaté.Dítě to vnímá moc a pak i později vyžaduje samo mazlení,protože mu chybí a je jedno jaký má věk.Je to taková přímá úměra.Více hlazení,více vyžadování mazlení.Tak to vidím já.Pak dítě je spokojené a nepláče,dá se lépe utišit,když je opravdu něco trápí.12letý syn se ke mě chodí mazlit ještě teď,veme mě za ruku na městě a to už mu začínají „beďáry“ :mrgreen:

Souhlasím s tebou! Já se právě snažím se s ní mazlit,hladit jí a tak…Někdy večer když jde spinkat tak si jí dám k sobě do postele a uspávám jí a to krásně rychle usne, asi je tím že jsem u ní,ale vím že se to nemá dělám to jen občas když se jí třeba špatně usíná a pláče,jinak usíná sama.Já už se jen nemůžu dočkat až se sama ke mě přitulí :hug: .Ale určitě i to že natahuje po mě ručičky a sahá mi po obličeji a krásně se na mě směje je už projev lásky a kráááásnej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
27.7.10 21:17

Tak to seš akorát nedočkavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie