Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mám zase jeden chytrý dotaz ![]()
Kdy se začalo s vámi poprvé mimčo mazlit
? Nebo prostě kdy se nějak poprvé přitulilo. Mám 4,5 měsíční mimčo a zatím nic, ale asi je ještě brzo, že? Zatím jen natahuje ručičky když jsem u ní, ale to dělá i na hračky když je mám v ruce, nebo když se vzbudí a přijdu k postýlce tak se na mě krásně směje, ale zatím jinak žádný jiný projev lásky.
Kamarádka byla překvapená, když asi ve 2,5 letech se ke mě Maty přišel přitulit, že ona to u své stejně staré dcery nezná ![]()
Kolem toho půl roku, osmi měsíců se možná dočkáš toho, že pokud bude dítě u někoho „divného“ v náručí, s pláčem k tobě natáhne ruce.
Ale kdy za mnou Maty poprvý přišel/přilezl, že se chce jen tak přitulit, to fakt nevím. Spíš to bylo kvůli bolístkům nebo nějakým nepravostem, co se mu děly.
![]()
tak to netušim, ale jde hodně i o to, jak si „mazlení“ představuješ.
já za mazlení považuju i to, když mě malej při kojení jemně poplácává pacinkou nebo dám mu svůj xicht na dosah a o mě štípe do tváří, buší do nosu a rve prsty do pusy … to je pomazleníčko
je mu 6m
Moje „mimi“ se začalo tak trochu mazlit někdy kolem roka a čtvrt, spíš roka a půl (tj. někdy teď) ![]()
Sice se vždycky ke mně připlácne tak maximálně na 3 vteřiny, ale jako matka jsem šťastná, to je jasný. A tatínek taky ![]()
Mates se zacal tulit nedavno. Proste jen prijde, polozi si mi hlavu na klin, zamruci u toho, sotva ho stihnu pohladit po hlave a uz zase maze pryc ![]()
Je to individualni, ale driv jak v 8m bych to necekala.
Kolem 10 měsíce - bylo to moc hezké přitulení..Těšila jsem se na to až začne, tak si to pamatuji..
No musíš se i připravit, že některé děti se moc nemazlí ![]()
Tak kolem roku a půl, dřív se nechtěla ani nosit čelem ke mně, o nějakém objímání jsem si nechala jen zdát, maximálně se mě chytla, když si něčím nebyla jistá.. Ale teď mi to plně vynahrazuje, je mazlivá, ráda se chová, pusinkuje nás, hladí.
tak to si teda ještě počkám
, no snad mazlivá bude!!Už se na to moc těším ![]()
Petule-já si myslím,že mazlení je jakýkoli kontakt s pokožkou dítěte jak se říká skin on skin. Můj malý má skoro 4měsíce a když se k němu přitulím a dám dlaně kolem hlavičky hladím a líčko na líčko,tak každá máma pozná ty jiskřičky v očích a blažený výraz dítěte.Při přebalování doteky,hlazení a pusinky na krček,nožičky,bříško,zádíčka u koupání,když pase nahaté.Dítě to vnímá moc a pak i později vyžaduje samo mazlení,protože mu chybí a je jedno jaký má věk.Je to taková přímá úměra.Více hlazení,více vyžadování mazlení.Tak to vidím já.Pak dítě je spokojené a nepláče,dá se lépe utišit,když je opravdu něco trápí.12letý syn se ke mě chodí mazlit ještě teď,veme mě za ruku na městě a to už mu začínají „beďáry“ ![]()
mala se asi na 3vteriny prijde pomazlit zhruba tak mesic…jinak ale kdyz rekneme tuli tuli k nejakymu plysakovi, tak se tuli dlouho a rada, s nama jen tak letmo ![]()
ale ja se s ni mazlila i s jako malickou, jak uz tu holky psaly - pusinkovani, hlazeni, to je moc krasny ![]()
froggy22 píše:
Petule-já si myslím,že mazlení je jakýkoli kontakt s pokožkou dítěte jak se říká skin on skin. Můj malý má skoro 4měsíce a když se k němu přitulím a dám dlaně kolem hlavičky hladím a líčko na líčko,tak každá máma pozná ty jiskřičky v očích a blažený výraz dítěte.Při přebalování doteky,hlazení a pusinky na krček,nožičky,bříško,zádíčka u koupání,když pase nahaté.Dítě to vnímá moc a pak i později vyžaduje samo mazlení,protože mu chybí a je jedno jaký má věk.Je to taková přímá úměra.Více hlazení,více vyžadování mazlení.Tak to vidím já.Pak dítě je spokojené a nepláče,dá se lépe utišit,když je opravdu něco trápí.12letý syn se ke mě chodí mazlit ještě teď,veme mě za ruku na městě a to už mu začínají „beďáry“
Souhlasím s tebou! Já se právě snažím se s ní mazlit,hladit jí a tak…Někdy večer když jde spinkat tak si jí dám k sobě do postele a uspávám jí a to krásně rychle usne, asi je tím že jsem u ní,ale vím že se to nemá dělám to jen občas když se jí třeba špatně usíná a pláče,jinak usíná sama.Já už se jen nemůžu dočkat až se sama ke mě přitulí
.Ale určitě i to že natahuje po mě ručičky a sahá mi po obličeji a krásně se na mě směje je už projev lásky a kráááásnej ![]()