Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Je tady někdo takový? Projíždíme Vinted a ten nekonečný výběr za pár korun až desetitisíce mne prostě mate. Nejdřív byl plán koupit nějakou kombinaci za 2-3 tisíce, to je tam opravdu velký výběr kočárů-jako nový. Pak jsem myslela, že koupíme jen hluboký za 500 a pak uvidíme.
teď si říkám, co se na to vykašlat úplně? Já chci primárně šátek, chlap nosítko, prarodiče by si nějaké koupili k sobě, jsme všichni z Prahy, primárně jezdíme MHD, ale jsme hodně aktivní- vylety vlak, auto, letadlo. Samozřejmě nevím, jak to půjde s novorozencem
říkám si, že vždycky můžu odeslat chlapa a za hodinu je doma s kočárem, kdyby něco
Nebo myslíte, že to bez něj nelze?
Za mě je kocarek zaklad. Kdokoliv ti může přijet a vzít dítě ven a ty si odpočines nebo uděláš svoje. Taky není úplně dobrý mít neustále dítě jenom v nositku, šátku atd..
Když nechceš investovat třeba, tak se dají na bazaru, fb marketolace aj. koupit kocary za pakatel a máš hotovo. Já osobně mám z fb za 1200 dvojkombinaci a krasnej
Za mě jednoznačně koupit kocat jako základ výbavy.
Měli jsme sice kočár doma, ale de facto v něm mimino jelo do půl roku asi 3×
Pak už bylo ve sporťáku a to se vozilo víc, ale převažovalo nosítko.
@Anonymní píše: Více
mám devítiměsíční vnučku a v kočárku ji fakt nikdo ven vzít nemůže. Odmítá v něm být, od narození. Ječí tam jak kdyby ji na nože brali ![]()
A proč si nejdeš vybrat do prodejny nový? Takový, aby Vám vyhovoval…naše obě děti každý den spaly venku v kočárku a já si mohla doma něco udělat…letěl s námi i moři a byl denně využívaný a my měly volné ruce…na výlety taky super…nosítko máme, ale za mě je lepší, když dítko jede v kočárku, tam ji můžu posadit a popovézt, to než bych ji uvázala, tak často by zase vystupovala ![]()
Moje poslední dítě nesnášelo kočár, takže jsme se museli obejít bez. A upřímně s to bylo pohodlnější, jednodušší. Už jen to množství věci, které člověk táhne …. Větší dítě mohl člověk zaparkovat někde ve stínu …. Hodně jsme nosili pak i v krosně ( výlety ). Vše má to kladné, ale asi kočáru úplně dobrovolně bych se nevzdávala a aspoň to vyzkoušela. Jinak v Praze MHD se s kočárem dá jezdit úplně ok.
U nejmladsi jsme to meli jako @Margery, cca do roka v kocaru jezdila jen na velke nakupy, ktere bych jeste s ni v satku/nositku neunesla, takze dcera vriskala v kocaru, v obchodaku na jeji produkci vzpominali, jeste kdyz ji byly 4r. Golface od toho cca roka pak uz snesla. Nejstarsi dcera kocar taky nemusela, ale ta teda nevyhledavala ani nositko a vriskala uplne ve vsech polohach… Syn mel kocar cca do roka rad, ale nesmel jet
. Takze my nebyli moc kocarova rodina. Rozhodne babicky, ktere se jiste tesily, jak se budou spokojene projizdet se spicim miminkem a kolemjdouci jim budou do kocaru zavistive nakukovat, tak prisly zkratka, holky v kocaru leda vrestely a syn sice v kocaru spal, ale musel stat nekde v tichem krovi. ![]()
Nedovedu si představit nemít kočár, ještě ve dvou letech, kdy starší chodilo na tři dny do dětské skupiny jsem dokupovala na golfky Quinny Zapp polohovací sedátko, aby si mohlo schrupnout, pac kdybych se ráno a po obědě s tápajícím batoletem pohybovala bez kočárku, tak potřebuju tak hodinu navíc na přesun.
O využití na výletech a skladnosti Zappa ani nemluvím. Pak samo využilomladší dítko do stejného věku a obě neteře. Nebo nemít Quinny sporťák na hory, na výlety apod, ale já byla na kvalitní kočárky zatížená, na každé dítě jsem měla tři
kvalitní sporťák D hlubokou korbou, dobre a lehké golfky, vhodné na spaní do města a skladný golfac na cesty a přesuny.
@Yasmen píše: Více
Vis co, to je strasne individualni. Nam obe dcery spaly jen a pouze v jedoucim kocaru. Na vsechny satky a nosinka co jsem zkousela z vysoka kaslaly a vriskaly tak, ze jsem to proste vzdala. Koupila bych nejaky bazarovy za par stovek, mimino design neresi a kdyz bude protestovat, tak ho proste zase nekde prodas (ten kocar, ne mimino)
![]()
Na prvni dite jsme kocar meli, nepouzili (mysleno hluboky, korbu - pozdeji golfky uz ano). Prodali jsme a na druhe ani neporizovali.
Ja jsem tym ergo nositko, zpocatku novorozenecke, pak klasicke ergo nositko. Vazani satku venku je narocnejsi, spina atd. Navic nositko si na sebe vezme i babicka, deda. Vazani satku na druheho nezkuseneho cloveka je vetsinou nemozne.
Kočár byl základ a využívám stále na delší trasy - syn má dva a čtvrt roku, ouvodne jsme měli z bazaru kombinaci, teď máme čistě sporťák. Do skoro dvou let spal hlavně přes den v kočáru na vzduchu. Ale ne kazde dítě kočár chce, některé v něm brečí. Nebo naopak odmítají nosit ![]()
@kocourGarfield píše: Více
Ja mam opacnou zkusenost. Kdyz jsem u druhe nakratko zkusila pujcenou korbu, byla to pro me hrozna komplikace. Zatimco v zime jsem dite nakojila rovnou v nositku, pod bundou, s kocarem to znamenalo dite nejak vyndat, sebe svliknout atd. Nebo vubec pohyb po Praze s kocarem - vsude schody, nekdy i do mensich kramku, spousta tramvaji byla taky se schody. Nektere stanice metra vytah nemaji a u nekterych je vytah stovky metru daleko (takova Narodni trida stoji za to).
Mela jsem starsi dite a bylo prima mit volne ruce s miminem, vodit ho za ruku, chytat, kdyz se nekam rozbehlo…takze mne nakonec nositko vyhovovalo uplne maximalne. A bonus navic - dobre se s nim tvaruje zadek ![]()
No moje dítě bojkotovalo kočár respektive vzalo na milost až sporťák. Takže hlubokou korbičku jsme vůbec nevyužili. A jde to na pohodu. Za kočár jsem byla hodně ráda tak od roku výš.
@Yasmen bez kočárku to normálně lze, mám 6 dětí, už na 1. jsem kočárek ani nechtěla, nicméně jsem ho dostala od rodičů, tak jsem to tak nějak zkoušela, ale nějak nám to nikdy nesedlo, takže u dalších dětí jsem kočárek ze začátku ani nezkoušela, se šátkem jsem nemusela řešit kam se můžu nebo nemůžu vydat. Kočárek jsem využila až později, pravda, vlastně jsem kočárek nakonec vždy doma měla, ale bez hluboké korby a vesměs bez výbavy - bez oblečení pro mimčo (do šátku člověk nemusí mimčo oblékat, navlékat..) ![]()
Pravda, slyšela jsem i o dětech, které jsou spokojenější v kočárku, ale já takové dítě neměla ani jedno nebo prostě přijaly to, s čím jsem souzněla já.
Příspěvek upraven 27.12.24 v 15:29