Mimi nechce dudlík, jak naučit?

2344
25.1.11 12:23

Mimi nechce dudlík, jak naučit?

Ahoj Maminy!

Mám 3měsíční holčičku a za žádnou cenu nechce dudlík (je kojená). Neumí se nijak jinak uklidnit, nepomáhá nošení, u prsu usne, ale jakmile ji dám do postýlky, tak je vzhůru. Na noc ji vážu pevně do zavinovačky, ale i tak se mi budí po 3 hodinách a chce k prsu.

Máte některá fintu, jak mimi naučit dudlat dudlík a nebo jak ji ten dudlík nahradit něčím jiným?

Prosím, pomožte, jsem zralá do Bohnic!!! :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
25.1.11 12:32

A co její pěstičku? Domča když nechce dudlík (což je ale málo, protože ho chtěl hned i v porodnici) tak mu dám k pusince ručičku, on ji chvilku žužlá a pak chce i dudlík.. :think: ale my s tím jinak problémy nemáme, protože si na něj zvykl hned po narození.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
25.1.11 12:36

Zkus jí nabídnout více druhů…naše malá taky nechce, ale když je najedená a spokojená, tak už si ho občas vezme, ale máme doma už tři než si konečně vybrala, který teda aspoň trochu požužlá :lol: …chutná nám MAM :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
25.1.11 12:40

Ahoj,ja mela to same druhou dcerkou,zvykla si sama do pusinky strkat palec,ma to jako dudlik,je blbost ji ucit dudlik kdyz nechce,no ale to zas zalezi na tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.1.11 12:43

Asi tě nepotěším, ale nám se na dudlík nenaučila :think: No co, alespoň nebudou problémy s odnaučováním. :mrgreen: Jinak to u nás vypadalo jako u vás. Ale dítě s námi spí v posteli, takže jsem z uspávání v náručí přešla k usínání u kojení v posteli. A buzení po třech hodinách na kojení mi nepřijde ve třech měsících nic zvláštního.
Ptala jsem se i v jedné poradně laktační poradkyně, jak naučit na dudlík a odpověď byla: nabízet, nabízet, nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
25.1.11 12:47

ahojky.
Mé holky taky nechtěli dudlík.U malých dětí a navíc kojených je ale zcela běžné,že se budí každé tři hodiny a chtějí prso.Buď ráda.Hamá pravidelně a časem se to bude prodlužovat.
U druhé dcery jsem si taky chtěla pospat,tak jsem jí i několikrát namočila dudlík do medu(to ale byla už starší) a i tak ho nechtěla.Med olízala a dudlík vyplivla.A to jsem vždycky chtěla dudací miminko… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.1.11 12:48

Myslím, že můžeš být jedině ráda. Mám 3 děti.První byla na flašce a chtěla dudu. Nemohla se ho zbavit do 4 let. Další dvě byly kojené a ta třetí jaště je, jsou jí 2 měsíce. Dudlík nechtěla ani jedna z těch dvou kojených. Prostě spíme v posteli spolu a když má potřebu, dostane prso.Já bych to v tomhle věku moc neřešila. Spíš chce být u tebe, mít pocit blízkosti a cítit maminku.Radím vydržet. Ve třetím měsíci mají kojenci období tzv. růstového spurtu. Znamená to, že potřebují častěji najíst neb rychle rostou a začínají se víc hýbat tak potřebují víc energie.Prostě to vydrž, po 4. měsíci bude hej a v budoucnu ti odpadne starost jak dítě dudlíku zbavit.Náhražky jako je ruka, bych nedávala protože pak je ještě horší odnaučit ji cucat. Dudlík v nejhorším zahodíš, ale co s ručičkou??? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
25.1.11 12:50

No tak u nás si ho vzala už v porodnici,nosila do 2,5 let odnaučování bylo děsivé.Já bych jí ho nenutila.Taky jsem slyšela,že některé druhy nechcou,tak změnit tvar :nevim:
Palec určitě ne,to je ještě horší odnaučování
A buzení,no nám spala 1 hodku,1 hodku jsem jí spávala,a zase znovu,tak 3 hoďky nebudou pro 3 měsíční mimi hrozný.Ale chápu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
25.1.11 12:53

3měsíční dítě se ti budí JEN po 3 hodinách? Já, být tebou, slavím. Maty se mi budil do půl roku co dvě hodiny, teď u Máji je to podobné, i když lepší.
Ale na to ses neptala.
Mája mi dudlík nechtěla, ale nakonec se na něj naučila. Pořád jsem jí ho nabízela.
Jinak se radí vyzkoušet různé druhy. A prý existuje nějaká ošklivá kytka, měl by to být snad ten nejlevnější dudlík, prý se prodává už od nepaměti, a ten nakonec vezme i ten největší zarputilec :nevim:
Jen si nejsem jistá, jestli si pomůžeš. Doteď jsi co 3 hodiny kojila, s dudlíkem se můžeš stát neustálou podavačkou dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
25.1.11 12:53
jenny.fields píše:
Asi tě nepotěším, ale nám se na dudlík nenaučila :think: No co, alespoň nebudou problémy s odnaučováním. :mrgreen: Jinak to u nás vypadalo jako u vás. Ale dítě s námi spí v posteli, takže jsem z uspávání v náručí přešla k usínání u kojení v posteli. A buzení po třech hodinách na kojení mi nepřijde ve třech měsících nic zvláštního.
Ptala jsem se i v jedné poradně laktační poradkyně, jak naučit na dudlík a odpověď byla: nabízet, nabízet, nabízet.

My to máme stejně. Usne u mne v posteli při kojení, samotnou do postýlky ji nedám ani náhodou. To jsem zkoušela, ale prokoukla to a ještě několik dní si i v té posteli kontrolovala, jestli jsem ji nepřenesla a jestli tam jsem s ní :mrgreen:
Spinká teda cca od desíti večer do půl páté ráno.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
25.1.11 12:58
Ywett píše:
Jinak se radí vyzkoušet různé druhy. A prý existuje nějaká ošklivá kytka, měl by to být snad ten nejlevnější dudlík, prý se prodává už od nepaměti, a ten nakonec vezme i ten největší zarputilec :nevim:
Jen si nejsem jistá, jestli si pomůžeš. Doteď jsi co 3 hodiny kojila, s dudlíkem se můžeš stát neustálou podavačkou dudlíku.

To jsem taky slyšela, že ty super ergonomické dudlíky nechtějí, naopak vedou ty obyčejné, co jsme měly my jako děti :mrgreen:
Já to neřeším. Malá dudák nechce, mám teda jediný NUK, co jsme někde dostaly, tak jí ho necpu. Aspoň mám o starost míň, když někam jedeme a balím, dudáka s sebou brát nemusím.

• Citovat
  • Upravit
21708
25.1.11 12:59

vyzkoušej různé druhy a uvidíš, na co se chytne. obě děti mají najradši MAMA. já jsem teda ani u jednoho neměla problém s dudlíkem a to mám obě děti kojené. klárka si vzala třetí druh, co jsme nabídli a viki ten první hned v porodnici. ale on byl strašný savec a bez dudlíku vyřvávala chtěl žužlat prso co hodinu. a to bylo neúnosné, protože mi akorát rozkousal bradavky. a odnaučování u klárky byla pohoda. dudlík prostě zmizel a byl klid. horší by to bylo s palcem.
a jinak buzení po 3 hodinách je přece super, ne? klárka mi takhle jedla ve dne v noci do 5 měsíců. pak se mi v noci začala budit co hodinu. to je pak teprve hukot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
25.1.11 13:04

Mě jde jen o to, že ona se neumí nijak uklidnit a celý den prořve. Nemůžu jí celý den nosit, mám ještě dvě starší děti, které nemůžu zanedbávat. Já netvrdím, že musí mít dudlík, palec raději opravdu ne :-) , ale nějakou náhražku, aby se něčím uklidnila. Nemáte některá zkušenost třeba s nějakým jiným šidítkem? Máme doma asi 6 druhů dudlíku a ani jeden nevzala. Ona mi do minulého týdne spala docela dobře, budila se v noci jednou, max. dvakrát, ale teď je to horor. Možná se vám to zdá v pohodě, že se mi budí po třech hodinách, ale přes den nespí vůbec, takže já vypadám jako zombík!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
25.1.11 13:11

Zkus šátek. A po obědě zavinout do zavinovačky a lehnout do postele s ní, třeba usne. Pokud máš doma i ty starší, lehněte všichni a koukejte třeba na pohádky.
Jinak k dudlíku - naše malá taky chtěla jen tu nejobyčejnější kytku za 20,– z lékárny. Zkusila bych jí omatlá v MM.
Ale to buzení se zlepší, pokud se dříve nebudila, až pomine spurt, zase bude víc spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.1.11 13:16

Já tě chápu, fakt je to někdy zombie dovolená nežli mateřská :lol: .My máme takovou tu vrnící sedačku, tuším od F.P..Je tam hrazdiča s hračkama a když je ouvej, třeba jí trápí prdíky, tak jí zapnu to natřásání a je klídek.Zkus prostě něco, co jí dělá dobře. Pak mám klokanku, ale tu moc nepoužívám, protože třeba při vaření je to dost nebezpečný- polití, opaření, přicvaknutí nožičky atd..Nehledě na váhu drobečka, záda máme jenom jedny :-) .Nebo taky někdy hned neběžet ke starším dětem, ale říct jim, že nejdřív obstaráš mimi a pak se jim budeš věnovat, ale taky to potom chce opravdu tenhle slib dodržet.Já v práci dělala s postiženýma dětma. Je to krásná, i když asi náročnější práce, ale mě moc bavila. A teď ,když mi moje miminko opravdu už po vyčerpávajícím dni leze na mozek, uvědomím si, že je zdravé, mentálně v pohodě… Co si víc přát???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí