Mimi nechce dudlík, jak naučit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
10.3.12 20:47

Mně ho vzala až v 5 měsících, z ničeho nic jí začal chutnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.7.12 08:03

Ahoj, máme podobný problém. Malá (4 týdny) usíná u prsa, pak ji přendám do postýlky a většinou spí a nevzbudí se. Když se vzbudí, snažím se jí dát dudlík, který ale plive. Buď se zašklebí a obejde se bez dudlání a usne bez něj, nebo začne křičet, výjimečně si ho vezme a dudlá. Vyzkoušela jsem spoustu tvarů a materiálů. Některé ji natahujou. Párkrát jsem ji zkusila kápnout kapku espumisanu na dudlík, aby ho hned nevyplivla :oops:, ale asi to taky nebude zrovna to nejlepší řešení.?
Doma mi nevadí, že ji uspím u prsa, horší je to když jsme někde „v terénu“, kde člověk na to nemá klid a kolikrát ani čas. A taky to není 100% že usne hned napoprvé u toho kojení, někdy ji musím uspávat i několikrát. Byla bych ráda, kdyby si ten cumel vzala a spokojila se s ním.
Jak to máte s uspáváním vy? U prvního syna jsem kojila chvíli, pak měl flašku, tam to bylo jednodušší… Usínal sám bez problémů, dudlík měl jen na spaní do 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
26.7.12 08:14

Malá (9měsíců) taky dudlík nechtěla a nechce do dnes. Vyzkoušeli jsme jich plno a nic. Usínala u kojení a dělá to dodnes. Tak si říkám až kojit nebudu jak mi usne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agullla
26.7.12 08:34

Ahoj holky taky se k Vám přidam, nam jsou 3 měsíce a dudlik taky nechce, ale vubec když ji ho dam někdy se tomu směje :D nebo ji z toho šileně natahuje.. a to jsem už zkoušeli tolik dudliku, že si manžel děla srandu, že si můžeme otevřit dudlikarnu :D

• Citovat
  • Upravit
152
26.7.12 08:48

@agullla Taky to tak doma máme, dudlíky můžem prodávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
26.7.12 08:54

My taky vyzkouseli asi 10 druhu dudliku a do 6 mesicu vubec nic. Ani to neumel dudlat a kdyz jsem se mu ho snazila nacpat, tak byl hysterickej rev… Vzal si ho az v pul roce, kdy mu zacaly rust zoubky - potreboval si o neco drhnout ty dasnicky. Ma rad jen tu obycejnou kyticku s velkym latexovym dudanem, jako jsme meli my, kdyz jsme byli mali :) Prodavaji vetsinou jen v lekarne, tak zkus tu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
26.7.12 09:00

Nečetla jsem diskusi. Místo dudliku, když je mlicko vypité, na utiseni lze použit malicek nebo ukazovacek. Je to rada PA. Nám se osvědcilo. Kdyz se dítě naucí na dudlik, může se stát, že ho pak nebude chtít vydat až bude mít zuby a bude velké. Navíc materiál dudliku je umela hmota a jak mít jistotu, že se nic z něj při dlouhém dudlani neuvolnuje?

• Citovat
  • Upravit
1418
26.7.12 09:27

Vím, že to zní rouhačsky, ale buďte rády, že nechtějí dudlík. Jsem logopedka a vidím děti, které dudlaly i několik let. Zkuste prsty - jak píše kaštinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.7.12 09:53

Naše malá nechce dudlík od porodnice, když jsem jí ho zkusila dát, akorát hystericky ječela. Vyzkoušela jsem všechny možné tvary, materiály a prostě nezájem. Ze začátku to bylo náročné, jak píšou holky, občas jsem malou uspala svým malíčkem a před cca 2 měsíci objevila vlastní paleček, takže se uklidní tím…vím že to není moc dobré ale zakázat jí to nemůžu, tak hold budu doufat, že časem se to podaří odnaučit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
26.7.12 10:02

@Renča88 Mám ten samý problém ted s nejmladším-4 měsíce. Od narozeníé nechce dudlík a usíná jen u kojení, max v kočárku. Přesně jak píšeš-nejen že usíná jen u kojení, ale jakmile ho něco vyruší, tak se sice nají, ale neusne a tudíž je protivný, pláče, ale k prsu se už nepřisaje a já musím čekat, dokud nebude mít zas chut si cucnout a pak teprve usne :zed: Což je na houby a venku je to přímo katastrofa. Navíc od té doby co vnímá okolí, nejde ho venku vůbec nakojit :nevim: Tak tedy mám problém, že mi usní dítě pouze u kojení a přitom u kojení vyžaduje klid. Dudlík plive a plive.Je to moje jediný dítě bez dudana a když vidím dvouletýho brášku, jak ještě dnes dudlá, je to asi i dobře. Ovšem bez dudlíka zas samostatně neusne :zed: V naší velké rodině je to o to omezující :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.12 10:10
@Renča88 píše:
Ahoj, máme podobný problém. Malá (4 týdny) usíná u prsa, pak ji přendám do postýlky a většinou spí a nevzbudí se. Když se vzbudí, snažím se jí dát dudlík, který ale plive. Buď se zašklebí a obejde se bez dudlání a usne bez něj, nebo začne křičet, výjimečně si ho vezme a dudlá. Vyzkoušela jsem spoustu tvarů a materiálů. Některé ji natahujou. Párkrát jsem ji zkusila kápnout kapku espumisanu na dudlík, aby ho hned nevyplivla :oops:, ale asi to taky nebude zrovna to nejlepší řešení.?
Doma mi nevadí, že ji uspím u prsa, horší je to když jsme někde „v terénu“, kde člověk na to nemá klid a kolikrát ani čas. A taky to není 100% že usne hned napoprvé u toho kojení, někdy ji musím uspávat i několikrát. Byla bych ráda, kdyby si ten cumel vzala a spokojila se s ním.
Jak to máte s uspáváním vy? U prvního syna jsem kojila chvíli, pak měl flašku, tam to bylo jednodušší… Usínal sám bez problémů, dudlík měl jen na spaní do 1 roku.

Tak my jsme to doma měly úplně stejné :palec: a někdy kolem 4 měsíce jsem ji jen tak dala dudana (MAM) do pusiny a valila ho jako divá 8o :lol: a to jsem ještě kojila a od té doby je to její kámoš ;) taky jsem byla v nervech a vymýšlela jak ji ho podstrčit a nic nezabíralo, uspávání u prsa jsem si taky užila :D a teď ji dám do postýlky s dudanem a spinkáme do minut :palec: tak přeji hodně zdaru :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.12 10:22

Ahoj potřebovala bych poradit, malá mi dudlík taky nechce, to mi tak nevadí, ale mám málo mlíka tak musím začít přikrmovat, ale nechce mi flašku, neumí sát, jen když se přiblížim s flaškou tak spustí hysterák a prostě to do ní nedostanu, je jí 7 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.7.12 10:28

@janulinecka podle čeho soudíš, že máš málo mléka? Malá je ve věku, kdy může mít růstový spurt, rychleji roste, takže chce častěji jíst, většinou to do pár dnů zase zmizí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.7.12 10:50

Já si taky myslím, že je dobře, že ho nechce - aspoň nebudete muset pracně odvykat. Zkusila bych žužlat růžek kapesníku nebo něco podobného.. pokud jí nechcete nechat prst celou noc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.7.12 11:27

Dudlík jsem rozhodnutá dávat, taky proto, aby si nezačala cumlat paleček, odvykání dudlíku se nebojím.
Syn ho v roce vyhodil při procházce z kočáru, já si toho nevšimla a už jsme ho nenašli. Oplakal to asi dva dny večer, když měl usínat a od té doby byl klid. Už ho nepotřeboval.
Třeba ještě brzy házet flintu do žita, malá má teprv měsíc, a zvykne si po čase i na dudánka. :mavam:
@včelička2011 a ještě kojíš? Mně malej taky neměl problém s dudlíkem, když jsem nekojila. Byl zvyklý na flašku a to je asi podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí