Mimi nechce dudlík, jak naučit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1648
25.1.11 13:22

Naše malá taky byla řvoun vyzkoušeli jsme všechno možný, nakonec zvítězila klasika, dudel kopretina za nějakých 9 kč 8-o děsný, ale přeprala ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
25.1.11 13:31

No buď ráda že se budí po 3h, kamarádky malej se budil i po hodině dvou. Dudu ji zbytečně neuč když jej nechce tak jí nenuť některá miminka dudají jiná dudu prostě nechtěj :-) prostě rada jen vydržet interval spaní se bude prodlužovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
25.1.11 13:41

Uplne te chapu, mam taky dva starsi a nevim jak bych to treti zvladala nemit dudlik (podotykam, ze dva starsi byli bezdudlikovi). Asi muzes leda vydrzet, mozna, pokud chce malicka chovat, vyzkouset nejaky nosidlo - satek, ergo :think: Ja takhle sem tam s nejmladsi varila, uklizela, proste co bylo potreba, kdyz zrovna nechtela do postylky a ja potrebovala obe ruky.
Nam taky na uspavani pomaha takovej ten velikej gymnastickej mic, proste jsem decka v naruci uhoupala az do totalniho bezvedomi a pak teprve pokladala do postylky - nevyhoda je, ze ditko se na tom rychle stane zavisle a cim je tezsi tim vic trpi tvoje zada. Prvni ditko jsem takhle uspavala temer do dvou let, s poslednim to taky tak dopadne.
A buzeni v noci… tam bych fakt byla spis rada, ze se budi jen po 3 hodinach, u trimesicniho ditka mi to prijde normalni, jede treba nejakej spurt, a u takhle malyho je normalni, ze ma treba hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
25.1.11 13:46

ahoj,měla jsem stejný problém.Eliška dudlík nechtěla ani za nic,v noci jsem jí měla pořád u prsa až mi to začalo vadit,když jsem chtěla aby se utišila stačilo prso,nepila,jen cumlala ale já už to nemohla vydržet,byla přisáta několik hodin denně.Zjistila jsem že pomáhá hopsání na míči,tak jsme hopsali a hopsali a Eliška pomalu rostal až hopsat nepotřebovala,zjistila že jsou hračky,hlavu si mohla vykroutit za televizí :-) . Když jsem jí dala dudlíka,chvíli si s nim hrála a pak ho zahodila.Dudlíků sme vyzkoušeli,že by sme je mohli rozdávat a nic.Už jí je 9měsíců dudlíka pořád nechce,uř to ani nezkoušim.Vázala jsem jí do larvičky i do kočárku aby spala.První čtyři měsíce byly docela krušný,ale ted je zlatá asi nám splácí ty ukřičený dny a noci :-D Chce to vyzkoušet všechno možný,taky jsem jí hodně nosila,měla v náručí a dělala kroky,doma se mi smáli že sní tancuju,ale zabíralo to.Přeju hodně trpělivosti,bude to v poho :srdce:
Vydrží spinkat tři hodky to je pěkný,Eliška vydržela sotva dvě,neni možný že má hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
25.1.11 14:06
resli píše:
ahoj,měla jsem stejný problém.Eliška dudlík nechtěla ani za nic,v noci jsem jí měla pořád u prsa až mi to začalo vadit,když jsem chtěla aby se utišila stačilo prso,nepila,jen cumlala ale já už to nemohla vydržet,byla přisáta několik hodin denně.Zjistila jsem že pomáhá hopsání na míči,tak jsme hopsali a hopsali a Eliška pomalu rostal až hopsat nepotřebovala,zjistila že jsou hračky,hlavu si mohla vykroutit za televizí :-) . Když jsem jí dala dudlíka,chvíli si s nim hrála a pak ho zahodila.Dudlíků sme vyzkoušeli,že by sme je mohli rozdávat a nic.Už jí je 9měsíců dudlíka pořád nechce,uř to ani nezkoušim.Vázala jsem jí do larvičky i do kočárku aby spala.První čtyři měsíce byly docela krušný,ale ted je zlatá asi nám splácí ty ukřičený dny a noci :-D Chce to vyzkoušet všechno možný,taky jsem jí hodně nosila,měla v náručí a dělala kroky,doma se mi smáli že sní tancuju,ale zabíralo to.Přeju hodně trpělivosti,bude to v poho :srdce:
Vydrží spinkat tři hodky to je pěkný,Eliška vydržela sotva dvě,neni možný že má hlad?

No hlad má určitě, protože vždycky, když se přisaje, tak vypije všechno do dna :-) Už jsem zkoušela dát večer Nutrilon, ale flašu taky nechce, takže celá dávka skončila v umyvadle :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.1.11 14:22

Taky je důležitý abys měla ty chvilku na odpočinek a nebyla z toho věčnýho hopsání kolem dětí unavená psychicky. Jestli máš muže tak mu dej aspoň ty dvě starší ať s nima vyrazí třeba po babičkách na odpoledne.Malou prďolku šupni do kočárku a sama si chvíli dáchni. Pokud to ovšem je možný. Pak se na všechno budeš dívat víc pozitivnějc. Děťátko ti přijde milejší, když budeš odpočatá. Využij prarodiče, kamarádku, která třeba chvíli pojezdí s kočárkem venku, ať máš i ty chvíli klid. Totiž jak jsem nervní já, tak pak je neklidná i malá a stojí to všechno za…Ať to všechno dobře ustojíš, po 4. měsíci bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
25.1.11 14:45

Eliška měla po Nutrilonu zelenou řídkou stolici prý to mívaj hladový děti,doporučili nám Hipp a ten baštíme pořád.Já si ale myslim že normální Sunar je nejlepší,vyrostli sme na něm i my.
Já vim je to na nervy a vyčerpávající,prostě musíš zkoušet.A jak všichni píšou i si odpočinout,pak je všechno trochu jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
25.1.11 15:39
lidunkaS píše:
Ahoj Maminy!

Mám 3měsíční holčičku a za žádnou cenu nechce dudlík (je kojená). Neumí se nijak jinak uklidnit, nepomáhá nošení, u prsu usne, ale jakmile ji dám do postýlky, tak je vzhůru. Na noc ji vážu pevně do zavinovačky, ale i tak se mi budí po 3 hodinách a chce k prsu.

Máte některá fintu, jak mimi naučit dudlat dudlík a nebo jak ji ten dudlík nahradit něčím jiným?

Prosím, pomožte, jsem zralá do Bohnic!!! :pocitac: :cert:

Mně taky příjdou tři hodiny v pohodě. :nevim: Naší je 10 týdnů a když je v pohodě, tak se kojí v noci co 4 hodiny, přes den jak kdy, někdy po dvou, někdy po čtyřech. Jako když to na naší princeznu příjde, třeba spurt, nebo prdíky, tak je to hodina spánku, hodina kojení a cumlání, hodina spánku hodina kojení a cumlání. :palec: Prostě nezbývá než vydržet.

Sice Ti nic neporadím, bo sama nevím. :mrgreen: Dudel taky nechce. Když nechce, tak nemá. Ale u nás na zabavení funguje polohovací lehátko od FP s vibracema (jak už tady bylo zmíněno). Zítra dorazí manduca, to asi taky pomůže. A na noci je báječný pomocník společné spaní. Vím, že to spoustu lidí odsuzuje, ale není nad to jen v polospánku nastavit prso a spát dál. Kolikrát se ráno probudím a ani nevím, kolikrát jsem kojila nebo nekojila. :D No a když jí chci dát do její postýlky, tak když usne tak postýlku vyhřeju elektrickou dečkou, aby jí nevzbudila změna teplot.

Jinak jsem zjistila :mrgreen: (to co tady asi spoustu mamin ví, ale člověk si musí přijít na to sám :mrgreen: ), čim víc mazlím a čim víc nosím a čim víc houpu a čim víc jsme spolu, tím víc je v pohodě a tim víc spí a tím míň chce nosit a tím míň chce být se mnou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
25.1.11 19:50

Buzení po 3 hodinách je naprosto normální, my to měli snad do 10 měsíců! A na dudlík bych mimi rozhodně neučila, tu chybu jsem udělala s prvním dítětem a máme ho ještě teď ve 4 letech a nedokážem se ho zbavit, už jsme zkoušeli všechno možné. Podruhé už bych dudlík nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
26.1.11 16:58

Můj syn neměl dudlíka a dcera ho taky nechce. Vyzkoušela jsem u obou několik druhů a dudan lítal velikým obloukem. Ani jednoho jsem nenutila a nutit nebudu. Zvykla jsem si,že mám bezdudlíkaté dětičky a jsem ráda, že nemusíme odnaučovat :-) A v noci taky stáváme různě, je období že spí tři, čtyři hodiny v kuse a je období kdy stáváme po hodině a půl… To jsou prostě dětičky 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
26.1.11 23:54

Taky nechceme dudlík… a to malá kojená není. Dudlíků jsme taky vyzkoušeli několik, zabíralo to na chvilku, pak ho vyplivla a když jsem jí ho chtěla podat, tak dělala, že se jím dusí a že bude zvracet… nabízení stále dokola dopadlo tak, že teď „zvrací“ už jen při pohledu, že se s dudlíkem blížím. Tak jsem to vzdala a nevadí mi to - nebudu muset odvykat. Jen občas bych dala, nevím co, kdybych ji mohla něčím ukonejšit třeba u lékaře - mám nedonošeně k tomu s vzácnou genetickou poruchou, tak jsme u nějakého dr. 3× týdně a pokáždé to je rachot. Koukají tam na mne jak na krkavčí matku, že nemáme dudlík a tak vysvětluju a vysvětluju… a dítě řve a řve… :mrgreen: :-P
Jo a spí v postýlce, nechtěla jsem si ji naučit do postele a povedlo se. Asi to bude i tím, že nekojíme… :nevim: Spát v noci vydrží i 6 hodin - korigovaně jí jsou 2.5 měsíce - ve skutečnosti 4,5. Peklo jsme si taky užili, to se budila po 2 hodinách max. nebo nespala pro jistotu vubec a když se jí někdo nevěnoval, tak si mohla uřvat hlavu… naštěstí už to je snad za náma a doufám, že jí to vydrží. :D :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
27.1.11 11:24

Neuč jí na dudlík když ho nechce,malý jsou 4 měsíce a taky se budí po třech hodinách,měla období kdy vydržela spinkat i 9 hodin,ale už jsme zase spátky ve starých kolejích :wink: Já osobně si myslím že po třech hodinách to není nic tak hroznýho,taky kojím,nevím být tebou zkusila bych vydržet,bude líp :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3000
1.2.11 14:07

Ahojky,já bych mimi dudlík nevnucovala,pak může být problém odnaučit to.Mám 2 děti,první dudlík odmítalo a časem mi synáček ožužlával růžky peřiny.Dcera,ta dudlík vyžaduje,ale jen na spaní a po usnutí ho vyplivne.Také se jí dobře usíná s „muchláčkem“,dá si ho i přes pusinku a usne,ale stačí i látková plena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vkarpis
10.3.12 12:33

Ahoj,mám stejný problém,dvě děti starší, třetí nechce dudlík,všechny tvary jsem vyzkoušela,i tu zmíněnou kytku,dokonce jsem jí ho namočila do mateř.mléka a v zápětí do cukru.A stejně nic.Pořád se s ním nadavuje.A vypadá to,že když nechce,tak postě dudlat nebude.Nechtěla ho už od narození a teď jí je 5 měs..Taky nemám čas jí pořád nosit,když usne u prsu,tak v zápětí je vzbuzená,a s tím řvaním má docela výdrž.Kdyby měla noc padesát hodin,tak bude vstávat padesátkrát.Je vidět, kdyby dudlala,tak spí klidněji a déle.Trpím na krční páteř a to věčné mordování se po nocích při kojení mi nepřidává.Ať si kdo chce, co chce říká,oba kluci měli dudu do 2 let,ten prostřední ho ještě má.A je k nezaplacení.Všecno se dá od naučit.Horší je vydežet to s nervama, když není čím ošidit.Kdo vi.....

• Citovat
  • Upravit
170
10.3.12 12:49

Mě malá taky na začátku dudlík nechtěla,ale kolem 3 měsíce se to naučila. Stačilo pravidelně nabízet. Ted má dudlik jen na spaní a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí