Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky, prosim poradte. Nase mala neumi pit z lahvicky s dudlikem. Nejdriv jsem si myslela, ze je to tim, ze ma dudlik malou dirku a netece ji to dost rychle a lehce. Zkouseli sme teda ruzne typy dudliku s ruznymi prutoky, ale porad nic. Nelinka je kojene dite, ktere do sesti mesicu nepilo jinak nez z prsu, ale ted v jejich temer sedmi mesicich bych byla rada, kdyby alespon vecer uz pila UM z lahvicky. jenze ona nevi, co s tim dudlikem na lahvicce delat a jenom ho tak zuzla, ale netaha. Zkouseli sme i hrnicek z pitkem, ale to taky nefunguje, jen se s tim hraje a nevi, ze musi potahnout, aby mliko teklo. Taky sme si chvilku mysleli, ze ji to mlicko nechutna a tak jsme odstrikala ale nepila z lahvicky ani to moje mliko. proste to neumi a ja nevim jak ji to naucit......meli ste nekdo stejny problem. Myslim, ze kojene deti s tim obcas zapasi, jak ste to resili?
Můj syn se to nenaučil nikdy (tedy povedlo se mu vypít MM z lahvičky asi 2× ještě v šestinedělí, později už nikdy). Stejně jako ty jsem začala učit pít ho z něčeho jiného cca v 6-7 měsících.
Pítko taky nezabralo. Tak jsem koupila hrneček s brčkem a učila ho to měsíc (nabízela jsem mu kojeneckou vodu po obědě). Hned přišel na to, jak brčko funguje, ale jak zjistil, že z toho něco teče, nechtěl. Byla jsem trpělivá a zkoušela jsem to dál. Týden si z toho necucl, jen odvracel hlavu. Po měsíci už z hrnečku s brčkem pil, ale během dne si jenom ucucává po malých dávkách, nevypije větší množství najednou.
ahoj, podobné diskuze tady už probíhaly. Měli jsme ten samí problém, pak jsem ale zjistila, že pokud je hladná, tak pije i z láhve. Jinak si s ní jen hrála. Tak ji zkus nechat vyhladovět a uvidíš, jak pojede. Ale ani pak nechtěla celkově pít. Trvalo víc jak měsíc než se trochu rozpila, ale ani ted to není ono. I v těchto vedrech vypije nanejvíš 2-2,5dcl čaje+3dcl UM.
hm, to brcko je asi dobry napad-jeste sem to nevyzkousela … to brcko je normalni umelohmotne jak se dava treba do koktejlu? asi hloupa otazka ale hrnicky s brckem jsem nikde nevidela, vsude sem videla jenom ty „ucici hrnecky“.
Zkouseli sme i nechat vyhladovet, pak ste meli videt ten krik, kdyz sme ji misto prsu cpali do pusy nejakou lahev, z kterou nevedela co ma delat, odstrkovala to rucickama a rvala jak tur ![]()
Skřítku: pohárky s brčkama prodávají v DM drogerii, stojí asi 50kc, ale jsou veliké. A ještě jsem si vzpoměla, jak jsem ji naučila na flašku. Lehla jsem si, že jí dám prso a místo něj jí šoupla flašku, chvilku táhala, pak samo řev, ale dělala jsem to pár dní a úspěch se dostavil.
Já mám tento hrneček (250 ml): http://shop.asistentplus.cz/detail.php?…
V DM prodávají hrnečky s brčkem značky Canpol (450 ml): http://www.petto.cz/shop/?…
Dál ještě existují od značky Nuby - ty mají 2 velikosti (320 ml nebo 420 ml): http://www.baby-eshop.cz/…kem-na-sport
holky, moc diky, pujdu a dnes koupim a budeme zkouset. Moc ste mi pomohli.
Ještě jsem na netu našla tyto od Nuby 240 ml: http://www.baby-eshop.cz/…vacim-brckem
Ahojky my měli stejný problém ve 3m, potřebovala jsem malou začít na noc přikrmovat a najdenou jsem zjistila že neumí pít z lahvičky, taky jsem vyzkoušela různé průtoky, dokonce jsem stříhala větší dírku, ale pořád nic. Nakonec jsem dala na typ jedné kamarádky, zašla do lékarny a koupila dětskou láhev zn. MAM, která má savičku ve tvaru prsní bradavky. Večer jsem do ní udělala mlíčko a doufala že to zabere. A vyšlo to, malá se hned přicucla k savičce a krásně pila. Potom se už naučila pít z jakékoliv lahvičky nebo i hrníčku. Takže bych ti tuto láhev moooc doporučila (stojí cca 150,–) a můžeš si k ní doukoupit i různé savičky na čaj, na mlíko, na kaši. Perfektní a hlavně je antikoliková a dá se odšroubovat dno, super na mytí. Měj se. Z
Zuzík+Anička
chce to zkouset, detem chvili trva nez to pochopi. Muzes zkusit i hrnicek se slamkou, na to se spousta deti chytne. Nam to u syna taky chvili trvalo, ale zvladl to!
ahojky u nás neobstála lahvička se silikonovým dudlíkem ale kaučukovým a nesmí být nijak tvarovaný jen klasická savička nijak skosená a už docela pijeme.
Ahojky
tak u nás to samé, apsolutně nechtěla flašku, byla plně kojená do ukončeného 6.měsíce a pak kojená dál, tak flašku jsem jí začala dávat, aby trošku pila něco jiného než MM.no vyzkoušela jsem kvanta flašek, hrníčků,nic, jen do toho vždy kousala a nic nepila.byla jsem z toho zoufalá, no a pak jsem jednou zkusila flašku kterou jednou odmítla a najednou začala pít, a podotýkám to měla i hlad.no šlo to hodně pomalu, pořádně z flašky začala pít až ted v 10 měsících, celou tu dobu jsem jí flašku nabízela.
takže moje rada zní chce to trpělivost ( je to hrozný, ale u nás to tak bylo)
Ahoj, já nedám dopustit na Avent. Začala jsem ho používat asi od 7 měs., ale rovnou hrnečky s tou zelenou hubičkou a to jenom na vodu. Dál jsem kojila a holky trénovaly během dne s vodou. Přišlo mi škoda jim dávat lahve s dudlíkem, prý je pak těžké to odnaučování. Mléko začaly dostávat až někdy v roce a to z hrnečku s hubičkou.
Halka