mimi neumí pít z lahvičky

43
20.7.07 11:30

mimi neumí pít z lahvičky

Ahojky holky, prosim poradte. Nase mala neumi pit z lahvicky s dudlikem. Nejdriv jsem si myslela, ze je to tim, ze ma dudlik malou dirku a netece ji to dost rychle a lehce. Zkouseli sme teda ruzne typy dudliku s ruznymi prutoky, ale porad nic. Nelinka je kojene dite, ktere do sesti mesicu nepilo jinak nez z prsu, ale ted v jejich temer sedmi mesicich bych byla rada, kdyby alespon vecer uz pila UM z lahvicky. jenze ona nevi, co s tim dudlikem na lahvicce delat a jenom ho tak zuzla, ale netaha. Zkouseli sme i hrnicek z pitkem, ale to taky nefunguje, jen se s tim hraje a nevi, ze musi potahnout, aby mliko teklo. Taky sme si chvilku mysleli, ze ji to mlicko nechutna a tak jsme odstrikala ale nepila z lahvicky ani to moje mliko. proste to neumi a ja nevim jak ji to naucit......meli ste nekdo stejny problem. Myslim, ze kojene deti s tim obcas zapasi, jak ste to resili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
20.7.07 11:37

Můj syn se to nenaučil nikdy (tedy povedlo se mu vypít MM z lahvičky asi 2× ještě v šestinedělí, později už nikdy). Stejně jako ty jsem začala učit pít ho z něčeho jiného cca v 6-7 měsících.

Pítko taky nezabralo. Tak jsem koupila hrneček s brčkem a učila ho to měsíc (nabízela jsem mu kojeneckou vodu po obědě). Hned přišel na to, jak brčko funguje, ale jak zjistil, že z toho něco teče, nechtěl. Byla jsem trpělivá a zkoušela jsem to dál. Týden si z toho necucl, jen odvracel hlavu. Po měsíci už z hrnečku s brčkem pil, ale během dne si jenom ucucává po malých dávkách, nevypije větší množství najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
20.7.07 12:00

ahoj, podobné diskuze tady už probíhaly. Měli jsme ten samí problém, pak jsem ale zjistila, že pokud je hladná, tak pije i z láhve. Jinak si s ní jen hrála. Tak ji zkus nechat vyhladovět a uvidíš, jak pojede. Ale ani pak nechtěla celkově pít. Trvalo víc jak měsíc než se trochu rozpila, ale ani ted to není ono. I v těchto vedrech vypije nanejvíš 2-2,5dcl čaje+3dcl UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.7.07 12:11

hm, to brcko je asi dobry napad-jeste sem to nevyzkousela … to brcko je normalni umelohmotne jak se dava treba do koktejlu? asi hloupa otazka ale hrnicky s brckem jsem nikde nevidela, vsude sem videla jenom ty „ucici hrnecky“.

Zkouseli sme i nechat vyhladovet, pak ste meli videt ten krik, kdyz sme ji misto prsu cpali do pusy nejakou lahev, z kterou nevedela co ma delat, odstrkovala to rucickama a rvala jak tur :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
20.7.07 12:20

Skřítku: pohárky s brčkama prodávají v DM drogerii, stojí asi 50kc, ale jsou veliké. A ještě jsem si vzpoměla, jak jsem ji naučila na flašku. Lehla jsem si, že jí dám prso a místo něj jí šoupla flašku, chvilku táhala, pak samo řev, ale dělala jsem to pár dní a úspěch se dostavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.7.07 12:30

Já mám tento hrneček (250 ml): http://shop.asistentplus.cz/detail.php?…

V DM prodávají hrnečky s brčkem značky Canpol (450 ml): http://www.petto.cz/shop/?…

Dál ještě existují od značky Nuby - ty mají 2 velikosti (320 ml nebo 420 ml): http://www.baby-eshop.cz/…kem-na-sport

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.7.07 12:58

holky, moc diky, pujdu a dnes koupim a budeme zkouset. Moc ste mi pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
20.7.07 16:00

Ještě jsem na netu našla tyto od Nuby 240 ml: http://www.baby-eshop.cz/…vacim-brckem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
20.7.07 16:03

Ahojky my měli stejný problém ve 3m, potřebovala jsem malou začít na noc přikrmovat a najdenou jsem zjistila že neumí pít z lahvičky, taky jsem vyzkoušela různé průtoky, dokonce jsem stříhala větší dírku, ale pořád nic. Nakonec jsem dala na typ jedné kamarádky, zašla do lékarny a koupila dětskou láhev zn. MAM, která má savičku ve tvaru prsní bradavky. Večer jsem do ní udělala mlíčko a doufala že to zabere. A vyšlo to, malá se hned přicucla k savičce a krásně pila. Potom se už naučila pít z jakékoliv lahvičky nebo i hrníčku. Takže bych ti tuto láhev moooc doporučila (stojí cca 150,–) a můžeš si k ní doukoupit i různé savičky na čaj, na mlíko, na kaši. Perfektní a hlavně je antikoliková a dá se odšroubovat dno, super na mytí. Měj se. Z

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
20.7.07 18:18

chce to zkouset, detem chvili trva nez to pochopi. Muzes zkusit i hrnicek se slamkou, na to se spousta deti chytne. Nam to u syna taky chvili trvalo, ale zvladl to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
20.7.07 18:55

ahojky u nás neobstála lahvička se silikonovým dudlíkem ale kaučukovým a nesmí být nijak tvarovaný jen klasická savička nijak skosená a už docela pijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
20.7.07 21:18

Ahojky

tak u nás to samé, apsolutně nechtěla flašku, byla plně kojená do ukončeného 6.měsíce a pak kojená dál, tak flašku jsem jí začala dávat, aby trošku pila něco jiného než MM.no vyzkoušela jsem kvanta flašek, hrníčků,nic, jen do toho vždy kousala a nic nepila.byla jsem z toho zoufalá, no a pak jsem jednou zkusila flašku kterou jednou odmítla a najednou začala pít, a podotýkám to měla i hlad.no šlo to hodně pomalu, pořádně z flašky začala pít až ted v 10 měsících, celou tu dobu jsem jí flašku nabízela.

takže moje rada zní chce to trpělivost ( je to hrozný, ale u nás to tak bylo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.7.07 23:04

Ahoj přesunula jsem diskusi do kojení a UM, ju?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
20.7.07 23:12

Ahoj, já nedám dopustit na Avent. Začala jsem ho používat asi od 7 měs., ale rovnou hrnečky s tou zelenou hubičkou a to jenom na vodu. Dál jsem kojila a holky trénovaly během dne s vodou. Přišlo mi škoda jim dávat lahve s dudlíkem, prý je pak těžké to odnaučování. Mléko začaly dostávat až někdy v roce a to z hrnečku s hubičkou.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna