Nutrilon 2 - dávkování

123
1.7.07 22:19

Nutrilon 2 - dávkování

ahoj všem,
dnes jsem si koupila poprvé krabici Nutrilonu 2, když už mají prcci 5 měsíců pryč. koukla jsem doma na krabici a úplně jsem znejistila, kolik dávek vlastně můžu za den dát. sice kojím, ale moc toho není, takže po kojení sní skoro celou davku, která byla na nutrilonu 1. mám v tom teďka zmatek, protože u Nutrilonu 2 jsou napsány už i příkrmy, ale ty my ještě nemáme.....
díky za rady,

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
1.7.07 23:31

Já teda UM nepoužívám, ale na pokračovací mléka (v tomto případě Nutrilon 2), která jsou od ukončeného 4. měsíce, se má přejít až když dostává dítě příkrmy. Do té doby by se měl používat Nutrilon 1.
Takže klidně používat ten Nutrilon 1 až do 6 měsíců, nebo do doby, než začneš zavádět příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
2.7.07 07:20

jojo jednicku muzes pouzivat i dyl -zalezi na Tobe-pokud uz mimcu jednicka nestaci a je hladove tak bych klidne dvojku dala a davkovala dle potreby miminka-na tabulky kasli-jsou spis orientacni-Ty taky nejis stejne jako ja a zijem obe :wink: davala bych proste co vypije a uviids ze Ti to vyjde tak cca co 3-4 hodiny.ja davala-a porad davam-male jist tak jak potrebuje ona a kolik chce ona..zadne krupky mezitim a podobne ale cela jidla a to ze mi rano vypije jen 100 mleka uz neresim-proste nema hlad no..zbytek dne pak ji celkem normalne .Musis vyzkouset co a kolik prckovi sedne a podle toho se zaridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
2.7.07 09:33

AHoj - dítě do pul roku by „mělo“ denně vypít kolem 700/800 ml mléka - MM nebo UM to je fuk. Po půl roce by to mělo být min. 600 mléčné stravy.
POkračovací mléko dávkuješ stejněj ako první… 30ml/jedna odměrka… a dáš tolik, kolik ti prcek vypije..přesně, jak tu holky psaly - řídila bych se tím, co chce mimiš.
A až přejdete na zeleninku v poledne…tak prostě jen v poledne budeš ubírat mléka … až přejde zcela na zeleninu+třeba na zapití čaj, vodu… stejně tak pak s ovocem odpo atd…
Nebo večer ska ší.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
2.7.07 11:45

Ja mela obe holky odchovane nutrilonem a tu jednicku bys mela davat dokud neji prikrmy. U prvni to bylo do 5,5m a u druhe az do 9m, protoze prikrmy nechtela. Ta dvojka ma takove slozeni, ze by to diteti bez prijmu jine potravy nestacilo.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.7.07 12:13

diky holky,
uplne jsem vcera zazmatkovala :oops: a odprvni dcery uz jsem si to nepamatovala.
pekny den,

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
10.2.08 08:47

holky, myslíte že bych teda tu dvojku měla začít dávat až bude mít tu jednu dávku Um pokrytou tím příkrmem? My včera začali přikrmovat..měl poprvé asi 6 lžiček mrkve, moc mu chutnala a zároveň jsem začala dávat NUtrilon 2 … ale v noci se budí hlady 2× :-( a přes den je to taky trochu častější než u jedničky .-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
8.4.13 19:17

Zdravím, mám dvojčata mají 6 m. začala jsem jim dávat nutrilon 2 a právě nevím, zda stačí, když jim dávám jednou k obědu příkrm - mrkev + mléko a k večeru kašičku s mlékem.. jinak ostatní krmení jim dávám jen ten nutrilon 2 - Myslíte, že je to dostačující? Předem děkuji za názory a komentáře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.13 12:04

Prosím tě, vykašli se na nějaký blbý tabulky, který jsou na krabici, ty když máš hlad, tak se taky najíš, né???

já dáváj malýmu (9 týdnů) už asi od 5 týdne 120ml 8krát denně a tento týden to vypadá, že v noci budeme muset dávat 150ml, jelikož jsme už po dva dny museli přidělávat mlíčko, protože mu 120ml nestačilo… někdy jí po 2 hodinách, někdy až po 3 nebo 4 hodinách… když má hlad, tak se ozve, takže bych dávalo mlíčko podle potřeby dítěte, né podle tabulky :D

• Citovat
  • Upravit
462
9.4.13 14:42

No nutrilon 2 by se měl dávat od ukončeného 6 měsíce nedává se vyšší kvůli bílkovině, protože je tam vyšší dávka a zatěžovala bys dítkám ledviny, každopádně bych počkala dávala 1 nutrilon a kdyby zbyla a začala 2,tak jí můžeš zpotřebovat klidně do pečení atd. až bude dětem víc, tak najeť na 2,ale ale abys dávala 1 do 9 měsíců je blbost, protože to nepokryje vitamíny, které v mléce jsou, proto je 1,2,3,4 je to pouze na tobě jinak, aby ti někdo napsal, dej mu vždy tolik ml, tak to ti nikdo nepoví, každé mimčo baští jinak já dává 150ml a je mu něco málo pře 5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
9.4.13 14:47

Když ti baští a jsou spokojené a spinkají, tak proč né. Je fakt, že já, když jsem začala s příkrmy nešla jsem tak zhurta zezačátku příkrm jenom jednou denně a to v poledne a potom pomalu přidávat, né ihned zaplnit poledne a večer, ale je to na tobě nebudu tí dirigovat co máš dělat, ale pokrýt výživovou hodnotu, protože by děti měly vypít nějaké množství UM za den a pokud jim to takhle rychle zaplníš, tak nevím, ale jsou holky, které ti poradí třebe lépe než já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová