V kolika měsícich jste přestali kojit?

206
2.7.07 09:20

V kolika měsícich jste přestali kojit?

My jsme odstavili cca před 2 dny a docela v pohodě. Malý už pil z prsa jenom chvilku večer a chvilku ráno a večer jsem ho stejně ještě dokrmovala UM, tak jsem první vynechala to ranní cucání a pak i to večerní a zatím dobré.
Odstavila jsem za prvé proto, že už opravdu tahal jenom trošku a taky proto, že už si sám vytahoval prso.
Nepsala bych, ale teď ve mně hlodá svědomí, jestli jsem to neměla ještě vydržet, jestli jsem ho nějak neukrátila! A taky mně trošku došlo líto to, že jsem si uvědomila, že nám maličký strašně rychle vyrostl z toho miminečka po raubíře a že už si nikdy nebudem tak blízko, jak při tom kojení…
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste měla některá stejné pocity jak já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3813
2.7.07 11:21

ahoj, to je normální, mě se dcera odstavila sama na konci 8 měsíce, pila jen jednou v noci a pak se prostě přestala budit a bylo, měla jsem stejný pocit, ale je to jen pocit, něco podobnýho jsem zažila znovu když se přesunula k sobě do pokojíku, jsem si připadala „sama“
Teď mám malýho klučíka tak jsem zvědavá jak dlouho budu kojit :-)

Tak pevné nervy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
2.7.07 12:14

ahoj,

já přestala kojit taky po 8 měsíci. Liborek přestal sám. Přes den se napil jen málo kdy a v noci už pak nechtěl taky.

Chtěla jsem vydržet aspoň do roka, ale malý si vybral sám. Trošku mě to mrzelo, ale přežila jsem to :lol:

mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
2.7.07 12:28

ULMIKU-ja prvniho kojila 16mesicu,ale to proto,ze jsem neveedal jak prestat,byla jsem pak uz tri mesice tehotna a mliko se asi zmenilo a on najednou prestal pit,u neho jsem pocity jako ty nemela.
kajinku jsem kojila jen 2mesice a to mi to teda lito bylo,ale ona nechtela jist a nepribyvala,dali jsme lahev a pak uz nechtela prso.(nepije ani poradne z lahve).nemej vycitky,ja myslim, zes kojila dostatecne dlouho!a bud rada,ze to odsatveni slo tak snadno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
2.7.07 12:36

Já jsem kojila do konce devátého měsíce, malej už skoro pak nic nevypil, tahal jen tak a blbnul :wink:
Mě hrozně mrzelo, že už končíme, ale ne že ho o něco ochudím, ale pro ten blízký pocit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
2.7.07 13:13

Holky, moc děkuji za odpovědi, doufám, že mě ta „depka“ brzo přejde :lol: !

Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
2.7.07 13:56

Ahoj,

myslím, že vůbec žádnou depku z toho mít nemusíš :wink: Adámek se odstavil sám v půl roce a neudělala jsem s tím nic. A náhodou to beru s odsupem času jako úspěch protože i když z důvodu nepřibírání a hladu měl od 6 týdnů sunar tak bral jak láhev s UM tak prso a to půl roku :) tak aspoň něco. Já si myslím, že je fakt zbytečné z něčeho takového depkařit. Někdo i v tomto věku dítě do mateřského mlíka vyloženě nutí a to zase nechápu já :wink:

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
2.7.07 16:44

Ahoj, já odstavila minulý týden. Přes den už malá nechtěla, večer postupně taky ne, už jen ráno a v noci. To jsem začala omezovat. Zatím nemám žádné pocity. Já už přestat chtěla. Nemám ráda, když si n¨ěkteré děti sami vytahujou prso a říkají si o druhé, protože to první už je prázdné. Myslím, že kojení je záležitost miminek.

Malá by si občas ještě cucla, ale když vidím, co u toho dělá, a že z toho mléka už stejně nic nemá, tak jsem ráda, že je konec. A taky trpím na migrény, a do teď jsem nemohla žádný pořádný prašek.

le je fakt, že už ji asi tak blízko mít nebudu, zatím moc tulivá není, jen když chce spát. Budu si muset počkat na druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.7.07 11:42

Ahoj,

já jsem první kojila do 16 měsíců. Měli jsme problémy do ní dostat nějaký příkrm, takže skoro výhradně na mateřským mlíku. Pak jsme si řekli, že bychom chtěli druhý mimi a že musím s kojením přestat. Postupně to nešlo, tak jsem se rozhodli ze dne na den. Měla jsem z toho hrůzu. Odjeli jsme na víkend na Slovensko a malou nechali našim. Chvíli jim brečela a když zjistila, že babička mlíčko nemá, začala normálně papat. Já na Slovensku odsávala jako divá, aby se mi neudělal zánět v prsu. Když jsme přijeli, hnala se ke mně a hned chtěla pít, ale já jí odmítla dát. Tak se mnou pak nechtěla mluvit. :? Nakonec jsem jí dala poslední dávku někdy ve středu, protože jsem měla ztvrdlý prsa a ona mi je vytáhla, ale už moc nechtěla a potom už se mi mlíko neutvořilo.

A teď u druhýho mimi kojím, ale přidávám 1× denně sunar už od konce 2. měsíce. Tak uvidím, jak dlouho budu kojit. Snad to vydržíme aspoň do 6. měsíce.

Erika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
4.7.07 15:03

Ulmiku chápu tvoje pocity, také si říkám, že už to nebude takové až přestanu kojit. Ať tě depka brzy přejde.
Podle tvého metříku koukám, že naše děti jsou narozené ve stejný den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
4.7.07 20:17

Souris, tak to je super, že máme stejně staré děti :D ! Takže taky 22.3.? My jsme se narodily ve 12:20h. A taky je to beran, jak se patří? Uvztekaný, tvrdohlavý, umíněný? Ale je pravda, že umí být i hodný miloučký a strašně moc tulivý…

Mějte se krásně…!!!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
4.7.07 21:15

Já už taky řeším (zatím jen teoreticky) odstavování. Ráda bych přestala kojit, protože syn přes den moc nechce (jen si podudá, ale moc nepije), za kojení se u nás dá považovat akorát snídaně.

Problémem by u nás ale bylo, co místo mateřského mléka - synáček je totiž z hlediska jídla a pití problémový. Pije kromě MM jen kojeneckou vodu (brčkem) a té si ucucává každou půl hodinu asi po 20 ml. Takže bych musela připravovat každou půl hodinu 20 ml umělého mléka, což je blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
5.7.07 10:51

Zdravím!

Tak já jsem své první dítě kojila pouhých 14 dní! Špatně jsem ho přikládala k prsu a měla jsem popraskané bradavky.Kojila jsem a brečela u toho bolestí…Psychika udělala své - mlíčko se vytrácelo a Matěj měl hlad.Začali jsme dávat Nutrilon a malý byl spokojený.Od 6 neděl mně pak spal celou noc!

Po 6 letech se mi narodil druhý syn…už v porodnici jsem se moc snažila,aby mi kojení šlo líp než u Matěje.Podařilo se! Jonáškovi budou 4 měsíce a já mám to štěstí,že ho zatím plně kojím.Říkala jsem si,alespoň do půl roku..ale uvidíme,třeba to půjde i déle.

Obdivuji vás všechny,co jste to zvládly takhle dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
16.11.15 16:46

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie