Mimi se chce udusit?

1.3.13 08:48

Mimi se chce udusit?

Je to hloupý dotaz, ale můj 6ti měsíční chlapeček to dělá skoro pořád, když má okolo sebe cokoliv textilního. Vezme třeba plínu naplácne si jí přes obličej úplně natěsno tak, že nemůže dýchat, když mu jí z obličeje sundám, je zadýchaný, ale hned by si jí přes čumáček přetáhl zase. Dnes jsem ho na okamžik nechala v naší posteli. Kolem něj jako bariéry peřiny, aby nespadl z postele. Za minutu přijdu s mlíčkem a on přes obličej polštář a obě peřiny a ještě si je přimáčkne, kope nožičkama a nemůže dýchat. Ve své postýlce nesmí mít vůbec nic kromě spacího pytle (je jako fusak - větší zavinovačka na zip) a to kolikrát si přehne lem toho pytle tak aby do něho mohl zabořit pusinu a funět si do něj. Dělají vám to děti taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
251
1.3.13 08:55
@bobiskovomaminka píše:
Je to hloupý dotaz, ale můj 6ti měsíční chlapeček to dělá skoro pořád, když má okolo sebe cokoliv textilního. Vezme třeba plínu naplácne si jí přes obličej úplně natěsno tak, že nemůže dýchat, když mu jí z obličeje sundám, je zadýchaný, ale hned by si jí přes čumáček přetáhl zase. Dnes jsem ho na okamžik nechala v naší posteli. Kolem něj jako bariéry peřiny, aby nespadl z postele. Za minutu přijdu s mlíčkem a on přes obličej polštář a obě peřiny a ještě si je přimáčkne, kope nožičkama a nemůže dýchat. Ve své postýlce nesmí mít vůbec nic kromě spacího pytle (je jako fusak - větší zavinovačka na zip) a to kolikrát si přehne lem toho pytle tak aby do něho mohl zabořit pusinu a funět si do něj. Dělají vám to děti taky?

Malá to v půl roce dělala taky, ale jen někdy, strašně se jí to líbilo a já z toho byla ve stresu:-) já to vyřešila tak, že jsem jí na muchlání dala plyšovýho krtečka, tak řádila s ním…myslím si, že přestane sám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
1.3.13 09:08

Proto se prodavaji ty ruzny usinacky a ja nevim co… protoze si mimina radi neco davaji na oblicej, mnou si tim oci… Proc to delaji netusim, nebezpecny to muze byt uplne u malyho mimina, ale syn v pul roce treba uz umi ty veci kolem sebe vzit a zase odhodit, takze si nemyslim, ze by se mohl opravdu udusit… to ze je zadychany si myslim souvisi s tim, ze je jako rozjivenej ne? Teda aspon my to tak doma mame, syn kope nohama, mlati rukama a hulaka na celej barak, pritiskne si plinu k obliceji, pak ju zase odtahne a vriska :-D a kdyz je unavenej, tak staci dat mu neco k tvari, on otoci tim smerem hlavu a usne, nema do toho ani zaboreny nos, staci mu ten dotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
1.3.13 09:09

Muj starsi syn to delal pomerne dlouho, vyresila jsem to tak, ze jsem mu dala do postylky ridsi latkovou plenu a tu si daval pres oblicej a bylo to OK… ;) A takhle usinal uplne nejradeji… ;)

• Citovat
  • Upravit
172
1.3.13 09:11

Ahoj můj syn neusne jinak než s plínkou přes obličej. Řešení je jak už tady zaznělo, mu dát do postýlky a na hraní řidší plenku.
Mému synovi je rok a 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.3.13 09:33

Obe moje holky chrnely s plinkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.3.13 09:47

To je normální, asi jim to připomíná pocity v děloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
1.3.13 09:53

Neboj se a klidně dej plenu, malej spal přes obličej s plínkou pořád, teď v 15ti měsících spé s medvídkem a taky se do něj boří.. a plenou se nikdy neudusí, je prodyšná až až

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.3.13 09:59

Dcera mela v lednu dva roky a plenu u sebe nosi neustale… nekdy i dve az tri… :mrgreen: Do obchodu, na navstevu, na prchazku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
1.3.13 10:02

Nase dcerka taha jedine me triko, dela to tak od 11 mesicu, kdy jsem ji musela odstavit a misto prsa, dala na radu me maminky, sve triko.Uz je 3-leta a nosi ho doted.Bez nej neusne :DDDSmudla si s nim oblicej, a jakoby do nej mlaska pusinkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
1.3.13 10:32

Nas 6ti mesicni to taky dela… Mam na zemi u zasupovacek deku, aby na nej netahlo-vzdycky se k ni dopinozi, zabori do ni cumak a lezi tam jak lekla ryba. Nebo kdyz si ho vezmu do naruci, zabori se mi po podpazi a funi si tam. Kdyz jdem ven a polozim ho na prebalovak, zacne mi brat bundu a vsechno obleceni co tam ma pripraveny a hazi si ho pres oblicej. Nejradsi ma zimni bundu, to pak kope jak divej a taky funi-myslim, ze fakt nadsenim… Na spani ma „muchlacka“ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
1.3.13 10:42

Náš 4 měsíční spí jedině se „šmrdlačkou“ (plína) přes obličejík, šmrdlá si s ní očička než usne a pak ji ze spaní žmoulá v puse, nechce dudlíka, tak si buď žmoulá tu plínu nebo roh peřinky, spí tak všude i v kočáře musí mít přes obličej šmrdlačku:-))já jsem ho to neučila, začal to dělat tak před 3 měsícem, má vždy u hlavičky plínku kdyby si ublinknul a on si jí začal dávat na hlavu..když je se mnou v posteli, tak si taky rve na hlavu mojí peřinu nebo polštářky a funí u toho, kope nohama, někdy má až zpocený vlásky, ale nepřijde mi, že by se dusil..asi to je nějaká „ouchylka“ těhle malejch capartů:-)))od kamarádek to jejich prckové dělají taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
1.3.13 11:02

To je normální, proto se miminkům zhruba do roka nemají dávat klasické peřinky. Nějakou řidší plenu mu klidně nech, ta je prodyšná ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
1.3.13 13:36
@huhlajda píše:
Ahoj můj syn neusne jinak než s plínkou přes obličej. Řešení je jak už tady zaznělo, mu dát do postýlky a na hraní řidší plenku.
Mému synovi je rok a 7 měsíců.

Náš 4 měs. syn přes den občas taky potřebuje k usnutí plínku. Asi mu vadí denní světlo nebo co.Ale hraje si s ní pořád. :D Miluje ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
1.3.13 20:13

I moje obě dcery se potřebovaly,,dusit" :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie