Miminko a návštěvy příbuzných

Anonymní
27.2.11 13:50

Miminko a navstevy pribuznych

Chtela jsem se zeptat, jak to mate s navstevami a jejich projevovanim prizne miminku. V podstate chci uklidnit, ze jsem precitlivela asi. :wink:

Dneska jsme tu meli jednu z pro me nejcizejsich ale zaroven nejkontaktnejsich navstev. Prijel partneruv tatinek a jeho pritelkyne. Tatinka jsem videla kdysi jednou a jeho pritelkyni dnes poprve, neni s ni dlouho. No a ona se k prckovi (trimesicnimu) hrozne hrnula, vzala ho do naruce a pusinkovala ho (na tvaricku).

Ja jsem dost nekontaktni a zaroven neprubojny clovek, takze jsem byla mirne v soku, ale nedokazala ji nic rict (jsem si rikala - stejne uz je pozde).

No ale bylo mi to neprijemny, rikam si, ze mimco maly, nema imunitu, kazda nemoc v takhle malem veku ho ohrozi… a je mi z toho proste smutno a trochu vysiluju.

Navic maly uz nema ockovani proti TBC a ta tchanova pritelkyne je z Ukrajiny, kde maji v soucasnosti epidemii :-(

Jsem paranoidni? Je to normalni, takhle se chovat k malemu mimcu? (Jo, na jednu stranu je ona vlastne skoro babicka - ale tim, ze jsem se s ni nikdy nevidela, ji beru jeste jako cizi…)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
27.2.11 14:01

Také jsem nekontaktní.Dobře tě chápu a myslím, že chyba není v tobě, ale v návštěvě, která si za A, měla uvědomit, že NENÍ tvá rodina ( ač se to tak tváří) za B, že se má zeptat co si smí dovolit k miminku a za C, že jde o zdraví..
Nevím zda ti hrozí, že takové návštěvy se budou opakovat, ale alespon pro příště si připrav pár výmluv, nebo rovnou s pravdou ven.Představ si, že se to může znovu stát ( a ono se bude v životě dítěte dít daleko více a horších věcí o kterým budeš rozhodovat ty) a už předem si vymysli taktiku..
Ty jsi ten, kdo určuje ,co je pro tvé dítě dobré - jsi maminka čerstvě, ale doufám, že sebevědomí bude růst splu s mrnouskem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
27.2.11 14:01

Mě osobně by to vadilo taky a to dost!
Já jsem na tohle dost háklivá a abych se přiznala svoje děti ani chovat nepujčuju :oops: :mrgreen: Prostě to nemám ráda.. Nevadí mi to jen u našich a i ti se mě sami od sebe ptají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
27.2.11 14:06

Já taky nejsem moc kontaktní, takže bych se k miminu nehrnula. Jenže to jsem já a znám lidi, kteří prostě děti milují a rádi si je pochovají. Nevidím na tom nic problematického, třebaže si myslím, že je slušnější se předtím zeptat, jestli si můžu dítě pochovat.
My se vídáme s nejbližší rodinou často, takže situace, že neznám tchána by fakt nemohla nastat, ale chápu, že jsi z toho trošku nesvá.
Pokud jde o ty nemoci, je samozřejmost, že takto malé dítě nepatří někam do davu a podobně, ale připravovat ho o kontakt s jednotlivci, to už mi přijde přehnané.
Pokud dítěti kontakt nevadí, tak bych ho o něj nepřipravovala, pokud přijde člověk očividně čistý a na první pohled zdravý.
Ale zeptat se podle mě měla, to je slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
27.2.11 14:37

Na Ukraině je takový projev přizně normálni. Je to trochu blbý zvyk, já vím i mně by to bylo nepřijemné, i když jsem na Ukraině vyrostla.

Když kojíš tak miminko je v bezpeči má protilatky od Tebe. Navic pro přenos nákazy par pusínek nestači.

A ta epidemie je v které časti, neslyšela jsem o tom níc. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
707
27.2.11 14:40

Já taky chápu, že ti to může být nepřijemný, tak možná si pro příště vymysli nějakou neurážlivou reakci jak naznačit, aby se kontaktnější návštěvy trochu mírnili:) Ber to ale tak, že oni to nemyslí špatně, prostě mají jiné zvyky než ty. A jinak já si myslím, že tříměsiční dítě už snese pobyt mezi lidmi úplně v pohodě, samozřejmě mezi zdravými lidmi. Nejsem doktor, ale podle selskýho rozumu to beru tak, že dobrá imunita se buduje právě i stykem s různým prostředím, ale i „neškodlivými“ bakteriemi atd. Určitě zase není dobré vychovat z dítěte skleníkovou květinku:) My jsme docela otrlí a našeho Alexe jsme brali všude v podstatě už od narození, teď je mu 11 měsíců a má se čile k světu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.11 17:21

Jojo, ja vim, ze to nemyslela zle. Ale presto mi to bylo dost neprijemny. To chovani bych i prezila (nejsem z toho nadsena, ale nechci branit okoli tvorit si k mimcu hezky vztah a kdyz vidim, jakou maji radost…), spis to pusinkovani me rozhodilo, to si zatim nikdo netroufl.

Leno s tou epidemii jsem to prehnala, promin :oops: Jak jsem nastvana, tak prehanim :oops: Ale U. proste patri mezi zeme s nejvyssim vyskytem TBC v Evrope, to jsem cetka uz mockrat, mimca z rodin, kde zije nekdo z U. nebo pobyval na Ukrajine delsi dobu, maji indikaci k ockovani…

• Citovat
  • Upravit
xxZuzana
27.2.11 18:10

mně se jedna sousedka ve výtahu „vrhla“ na břicho, celá nadšená, bez dovolení - byla jsem asi v 8m a tehdy to docela schytala, pěkně jsem na ní vyjela, až odskočila. Pak mi to bylo až líto, ale ten uzavřený prostor, ona cizí ženská…

někdo to tak má, je prostě bezprostřední a projevuje náklonnost takhle. Pokud ji máš vídat častěji, naznač jí to, určitě to pochopí. Pokud ji uvidíš jednou za uherák, asi bych to zkusila přežít - první šok už máš za sebou :-) zkusila bych si říct, že jiný kraj, jiný mrav…a pokud dítě pusinkuje, je to 100× lepší, než nezájem a odmítání. Nemoci jsou kapitola sama pro sebe, snad bude mimčo v pohodě a je to zbytečná obava. Pokud má ona rozum, stejně by se v případě nějaké nemoci distancovala, no ne?

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
27.2.11 18:29

Nám návštěvy nevadí ale když někdo přijede tak malou vždycky rozludaří a pak nechce usnout a je taková neklidná.Jinak v pohodě.Tu chvíli se to dá vydržet.Jinak na naše nebo na ségru,babičky je už zvyklá. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
derunka
28.2.11 22:42

Já teda mimčo teprve čekám, ale tohle by mi vadilo u kohokoliv. Když už, tak bych se snad aspoň zeptala o dovolení a už teď vím, že budu mít problém půjčovat ho do náruče někomu, kdo s mimčem neumí zacházet a dokonce i u rodiny by mi vadilo, kdyby se ke mě vrhla třeba tchýně a řekla ukaž, já ho pochovám. V tom případě by zažila asi nevybuchlou sopku. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1812
1.3.11 09:47

Mimčo teprve čekám a už přemýšlím, jak budu snášet návštěvy. Trošku se mi příčí i návštěvy v porodnici, doma jsme si řekli, že tam první den rozhodně nikoho nechcem a pak jen rodinu, kamarádi ať si počkají, sami z toho budem paf! O pujčování miminek, sama to dělám tak, že se do ničeho nehrnu, když maminka chce dítko pujčit, tak sama řekne, „pochovej si ho“ a když chci třeba pohladit, sáhnout, tak se zeptám,jestli mužu. Takové ty záchvaty radosti a vstřícnosti nemám ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.3.11 10:12

No tak tohle naprosto chápu a šíííleně by mi to vadilo. Vadí mi i když malou pusinkuje tchýně, natož někdo takhle „cizí“ Fuj, ty lidi jsou hloupí a neomalení! Příště (pokd nedej Bože nějaké bude) se zkus pochlapit a říct jim, kde je hranice!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.3.11 11:36

Souhlasím, taky jsem háklivá. Nejhorší je, že jsme to předem všem řekli, že nehcema, aby někdo malou ocumlával a tchýně to stejně dělá.. poud ji ještě jednou načapám, tak se snad pochlapim :-) a nějakou poznámku pronesu..jinak je tu denně a z manželovi rodiny furt někdo a to je malé necelých šest týdnů!! Taky manželova babička, která dlouho marodila a teď jako že je už OK tak byla několikrát u malé a teď o víkendu, když mi blahpřála k narozkám, tak mi podala ruku - blahopřála a objímat mě raději nbude, aby mě nenakazila!! tak jsem na nívykulila oči, a ptám se, zda je nemocná (ráno byla u malé) a začala něco uckat, nevěděla jak z toho..tak jsem měla po narozenininách. Malou léčím kapkami a odsáváním - má několik dní rýmu!! ach jo.. tak jsem si postěžovala doma, ale manžel, že vše tak hrotím, je to jen rýma a určitě ze suchého vzduchu.. ale pak sem přišla zase za dva dny a hrnula se za malou, tak ji zastavil, ať nám to vysvětlí, ak že není, že jsem to špatně pochopila(nevím, zda se to dá pochopit jinak) otočila se a šla pryč. Nevím.. teď v tomhleobdobí, všude saý vir, malé pár dní a musejí to tak hrotit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
1.3.11 12:00
adela27 píše:
Souhlasím, taky jsem háklivá. Nejhorší je, že jsme to předem všem řekli, že nehcema, aby někdo malou ocumlával a tchýně to stejně dělá.. poud ji ještě jednou načapám, tak se snad pochlapim :-) a nějakou poznámku pronesu..jinak je tu denně a z manželovi rodiny furt někdo a to je malé necelých šest týdnů!! Taky manželova babička, která dlouho marodila a teď jako že je už OK tak byla několikrát u malé a teď o víkendu, když mi blahpřála k narozkám, tak mi podala ruku - blahopřála a objímat mě raději nbude, aby mě nenakazila!! tak jsem na nívykulila oči, a ptám se, zda je nemocná (ráno byla u malé) a začala něco uckat, nevěděla jak z toho..tak jsem měla po narozenininách. Malou léčím kapkami a odsáváním - má několik dní rýmu!! ach jo.. tak jsem si postěžovala doma, ale manžel, že vše tak hrotím, je to jen rýma a určitě ze suchého vzduchu.. ale pak sem přišla zase za dva dny a hrnula se za malou, tak ji zastavil, ať nám to vysvětlí, ak že není, že jsem to špatně pochopila(nevím, zda se to dá pochopit jinak) otočila se a šla pryč. Nevím.. teď v tomhleobdobí, všude saý vir, malé pár dní a musejí to tak hrotit..

Tak to je síla! Jako by ty lidi nikdy sami neměli děti a nevěděli jaký to je, nebo co! To bych taky pukla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.3.11 12:39

k nám jezd턞ádoucí“ návštěvy, nikdo kontrovérzní, ale i když třeba přijedou naši a malou si vemou, tak je jedním okem stále pozoruji. Jak ji máma drží, jestli jí drží dobře (i když vychovala 2 děti :mrgreen: ).Možná trochu tchýně…tu teda hlídám víc. nevím proč, ale když má malou, mám potřebu stát stále u ní a pozorovat, jak malou drží… :nevim: , jestli to dělá dobře..i když malá je had mrskací a tchýně je za chvíli z ní zpocená…tak to si ji hned beru…možná z ní mám trochu pocit, že snad neví, jak jí chytit… asi je to taky jen můj pocit, možná špatný, možná přehnaný, ale je tu a budu tak hlídat furt :wink:

Příspěvek upraven 01.03.11 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky