Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
my mame synflorix ale jen proto ze ja i pritel mame uzky zvukovody a trpime na zanety tak se bojie aby tim netrpel i malej. kvuli tomu ze je to zdarma a ze je na to reklama bych urcite neockovala. jinak u nas nebyli nezadouci ucinky zadne, ockovali jsme poprve v 5m.
Ahojky, malé je téměř 8 měsíců a teprve dneska jsme dostaly na plicním oddělení oficiální povolení k očkování (pořád se nám nechtělo shojit ramínko po očkování TBC), takže v úterý začínáme s první Hexa vakcínou a nechám malé dát SYNFLORIX.
Ahoj, tak my máme synflorix a teď půjdeme na priorix, rotarix jsem nedávala a taky si myslím, že se hradí a ten dávat nebudu. Naštěstí jsme reakci neměli, tak jsem zvědavá na priorix, prý u něho reakce jsou ![]()
My dávali i rotarix. Ale ten se dává dřív, ještě než je povinné, tedy aspoň tak jsme to měli my. Dává se perorálně, takže žádné píchání, dětem to i chutná. Celkově 2 dávky. Platit si to musí každý sám.
tak mi mame taky rotarix a sinflorix a davala nam to spolecne s hexa a rotarix jsme si platily taky sami 3800kc.
Tak já se poradím s paní doktorkou.Tedˇ ve třech měsících dávala jsem prevenar 13 ten jsem platila 360,– a infanrix byl zdarma.Tak by mohla mít reakce i na další.Je ale pravda,že když byla reakce na toto,může být i na další očkování.
Synflorix je hrazený, rotarix není, ten jsem si platila. Synflorix nám bude dávat dohromady s hexou a tu jsme ještě neměli. Tím že jsem si vymyslela ještě ten rotarix, tak nám to celý odsunul, nechtěl to dát všechno dohromady. Jinak ten rotarix musí být naočkovaný do nějakého měsíce, teď nevím přesně do kdy. A synflorix je hrazený taky jenom teď ze začátku, pak už se to taky musí hradit. Dr. na to furt nadává, protože po jednom roce ho stačí už jenom dvě dávky a po druhým roce stačí jenom jedna.
My teda nedali synflorix ale Prevenar, ten sem platila 900 a za rotarix jsem platila 4300,–… ![]()
my jsme měli rotarix hexu a synflorix naráz a v pohodě, reakce žádná, já své děti očkuju prostě
Jj, my taky měli Prevenar, rotarix i hexu najednou a dobrý..
My nemáme Synflorix,ale Prevenar a neplatila jsem nic,o Rotarixu neuvažuji,ted jsme byli na Priorixu,hrozně jsem se bála reakce,ale chvála Bohu,je to dobrý. ![]()
Ahoj, my jdeme příští měsíc na Synflorix. Malá má první hexa za sebou a příští měsíc druhá dávka + Synflorix najednou, tak snad to přečkáme bez teplůtek, ale očkovat necháme. Potom ještě na TBC, v porodnici nás to už minulo…
Rotarix už má malá (3 měsíce) za sebou, stihli jsme ho koupit do konce roku levněji s přispěním VZP. A za měsíc dostane Prevenar 13.
My máme naočkovaný prevenar 13, rotarix ne, kamarádka malého naočkovala a stejně měl rotaviry a byl v nemocnici, takže to opravdu velká ochrana není!!
Ahojte holky,teď jsme byly ve třech měsících na očkování,do každé půlky dostala chudinka včelku,ta plkakala,tak jsem si říkala,je to dobrý není žádná reakce a hned doma se malá pokadila a ještě poplakávala a v noci chudinka tak vysoký teploty,dávaly jsme čípky a trvalo ji to dva dny.Za měsíc máme jít na další očkování.No ale chtěla jsem se vás zeptat,v reklamě už delší dobu ukazují,očkování synflorix a rotarix,nechaly jste tím očkovat své drobečky?Je to prý zdarma ale nevím to jistě,chci se na to doktorky zeptat a uvažuji o tom.