Úmrtí v šestinedělí – dědičné?

2891
25.2.11 14:21

úmrtí v šestinedělí

Dnes jsem se dozvěděla, že v rodině mého přítele měli úmrtí miminka. Konkrétně jeho babičce kdysi zemřel syn na SIDS. Tak by mě zajímalo, zda to nemůže být nějak dědičné, nebo prostě nějaké větší riziko i do budoucna. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lumu
25.2.11 14:24

zrovna dneska jsem o tom četla článek http://miche.blog.cz/…-novorozence

• Citovat
  • Upravit
2186
25.2.11 14:25

http://cs.wikipedia.org/…kojenc%C5%AF

http://ona.idnes.cz/deti.aspx?…

As bych o tom informovala v porodnici, dětskou doktorku a pořídila monitor dechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
25.2.11 14:26

Ahoj,
ikdyby byly jakékoliv názory, tak z tohoto důvodu bych si sehnala monitor dechu. Byla bych v klidu, než se takhle nervovat, co kdyby …
Není to nejvyšší investice a můžeš to potom dál prodat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
25.2.11 14:30

Myslim si,že to dědičné není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
25.2.11 14:31
Kac píše:
Ahoj,
ikdyby byly jakékoliv názory, tak z tohoto důvodu bych si sehnala monitor dechu. Byla bych v klidu, než se takhle nervovat, co kdyby …
Není to nejvyšší investice a můžeš to potom dál prodat. :wink:

to sice ano, ale monitor dechu je opravdu jen na ten dech… k úmrtí může dojít i po zástavě srdce a na to monitor není

• Citovat
  • Upravit
2891
25.2.11 14:36

monitor dechu máme, ten jsem chtěla tak jako tak, ale slyšela jsem, že na SIDS je i monitor krátkej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
25.2.11 14:44

My máme v rodině (babička a mamka) také sids. I když u brášky tam byli i jiné komplikace.
Jediné, co se dá dělat, tak je fakt jen ten monitor. A zapnout na plné pecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
25.2.11 14:50
Pájinka25 píše:
monitor dechu máme, ten jsem chtěla tak jako tak, ale slyšela jsem, že na SIDS je i monitor krátkej :nevim:

je to pravda, monitor před SIDS neuchrání, signalizuje ti zástavu dýchaní a spoustu jiných příčin, ale když nastane SIDS nepomůže nic…

• Citovat
  • Upravit
23033
25.2.11 14:50

urcite koupit monitor dechu!!! jeste pouzivam ted a to je male skoro 11 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
25.2.11 14:51

V naší rodině byl také SIDS - prabibčce takto zemřel v cca 3 měsících syn. Monitor jsme ale nepořizovali (jeho falešné poplachy stresují rodiče podle mého názoru víc :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
25.2.11 14:55

ja myslim,ze poplach monitoru dechu rodice nestresuje, naopak vedi jak v teto situaci lepe reagovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.2.11 14:57
Michaelakkk píše:
Pájinka25 píše:
monitor dechu máme, ten jsem chtěla tak jako tak, ale slyšela jsem, že na SIDS je i monitor krátkej :nevim:
je to pravda, monitor před SIDS neuchrání, signalizuje ti zástavu dýchaní a spoustu jiných příčin, ale když nastane SIDS nepomůže nic…

Ano, když nastane SIDS, tak už nic nepomůže - to proto, že se jedná o úmrtí z neznámých příčin (tj. pokud dítě nezemře, protože monitor zařval a někdo ho rozdýchal, tak to není SIDS, ale kdyby tam monitor nebyl, tak by se o SIDS třeba jednalo), ale než k úmrtí dojde, tak musí dojít k zástavě dýchání, tudíž monitor upozorní i na to a je možné dítko ještě rozdýchat.
Takže se nedá říct, že proti SIDS monitor nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.2.11 14:59
domi píše:
V naší rodině byl také SIDS - prabibčce takto zemřel v cca 3 měsících syn. Monitor jsme ale nepořizovali (jeho falešné poplachy stresují rodiče podle mého názoru víc :nevim: )

Mě by tedy víc stresovalo, kdyby to dítko náhodou umřelo a pak bych si vyčítala, že jsem monitor neměla… Falešné poplachy mi přijdou spíš otravné, než stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
25.2.11 14:59
Monjie píše:
ja myslim,ze poplach monitoru dechu rodice nestresuje, naopak vedi jak v teto situaci lepe reagovat

jak se to vezme… mám známou která byla z těch falešných poplachů celkem nervózní a pořádně nespala, nakonec monitor odpojili a byl klid, takže asi jak kdo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure