Vlhčené ubrousky pro mimino – ano nebo ne?

186
26.2.11 15:14

Vlhčené ubrousky pro mimino ano nebo ne?

Zdravím všechny maminky,

včera dávali v TV dermatoložku, která nedoporučuje vlhčené ubrousky pro malé děti. Prý kvůli množství chemie, která je pro dětský organismus špatná. Vzhledem k tomu, že je používám od synova narození (již sedmý měsíc), celkem jsem se zhrozila. Kolik té chemie je tam vlastně obsaženo? Já používám Pampers sensitive a tam je napsáno, že ubrousky obsahují pleťové mléko, ale kolik jsem nenašla. Tak asi začnu používat vodu a ubrousky v nejnutnějším případě. Jak jste na tom Vy? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21911
26.2.11 15:19

Ja jsem je pouzivala hlavne na cesty.Doma jsem myla pod kohoutkem vetsinou.Nejak si ani neumim predstavit,ze pokadenej zadek smrdlam nekolika ubrouskama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
26.2.11 15:22

Vlhčené ubrousky jsem nepoužívala téměř vůbec. Na obě děti jsem v součtu mohla vypotřebovat tak dva balíčky…
U Vojtíka, který kakal častěji (i 5× denně) jsem na procházky brávala malou umělohmotnou dozičku s mokrýma hadříkama (rozstříhaná stará trička), kterýma jsem pokakaný zadeček v případě nutnosti otřela. Hadříky jsem pak hodila do pytlíku k použitým plínkám a s plínama pak doma vyprala a používala dál…
Doma jsem samozřejmě umývala děti výhradně čistou vodou pod kohoutkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.2.11 15:24

Já je používám, malá nemá citlivou kůži, že bych jí musela mýt jenom pod vodou. Když přebaluju počůranou plínu, nepoužívám nic, jenom namažu, když je pokáklá, utřu nejdřív papír.kapesníčkem a až nakonec mokrým, takže ty mokré spotřbuju tak dva. Takže je vlastně zas až tolik nepoužívám :lol: Já nevim, asi bych to tak nehrotila, v čem dneska není chemie? Vyjdeš ven, čucháš smog, stojíš na zastávce, čucháš cigáro od kolemjdoucího, dáš si cokoliv kromě vody- chemie. Oblečeš si triko- vypraný v chemii :-) O jídle radši nemluvím. Třeba to pani dermat.myslela, že nedoporučuje na citlivou kůži nebo že se nemá tím mokrým ubrouskem ta prdýlka drhnout imrvére.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
26.2.11 15:35

Já vlhké ubrousky nepoužívám, jen na cesty, obě děti jsou na ně citlivé, ale kupuju takové vatové čtverce, které namočím v obyč. vodě a dnes jsem koupila v lékárně perlan, je to netkaná textilie, používali jsme jí v porodnici, taky jen s vodou a dá se to prý i prát. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
26.2.11 15:37

tak u nás je to tak že když je počůranej tak utřu ubrouskem, a kdyz má hovnouse tak taky utru ubrouskem to nejhorsi a pak jdu omýt pod vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
26.2.11 15:38

Já je taky používám pouze na cestách, nevidím důvod proč je používat doma, když mi tam teče voda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.2.11 15:45

Používám vodu a ubrousky v nejnutnějším případě :lol: třeba na cestách apod.
Je to lepší jak z hlediska financí, tak z hygienického hlediska. Ale že bys malému nějak extra uškodila si nemyslím, jestli není alergický a neměl s tím žádné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
26.2.11 15:45

Já jsem používala vlhčený ubrousky přsně do jejího prvního opruzení to bylo v 6nedělí z ANTB,myla jsem vodou a už u toho zůstala.Pak jsme je měli jen na cesty.

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
26.2.11 15:47

Si myslím,že ta dr,myslela spíš ty co maj různý alergie,že to pro ně není moc vhodný,jinak to nemá asi cenu až tak hrotit :-)

Příspěvek upraven 26.02.11 v 15:53

• Citovat
  • Upravit
35545
26.2.11 15:49

Hm, cca do půl roku byl jedině pod vodou, pak mě chytly karpály a šlus, prostě jsem ho na tygříka neunesla. Takže jsem začala používat a taky nevidím žádný rozdíl :nevim: vyjma, že to něco stojí, ale není citlivý, takže mu stačí i obyč :oops: Paradoxně nastala situace, že ho strčím pod vodu, když je fakt hodně pokakaný a začne strašně řvát, to mi za to taky nestojí :nevim: Látkovky sice používám, ale kaká formou pyré a rozhodně nečeká, až mu mamina omyje zadek navlhčeným hadříkem, kterých bych musela mít po ruce docela dost.
Takže jsem ráda, že něco jako vlhčené ubrousky existují.
Jedna věc je představa, jak to budu dělat a druhá věc je realita :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
26.2.11 15:53

Pouze na cesty nebo venku. Doma žínka s vodou, papírové kapesníky…

Potíž je, že alergie se mohou objevit až později, proto se snažím co nejvíce omezit chemii. Navíc jsou dost neekologické :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12972
26.2.11 15:59

Nepoužívala jsem, neviděla jsem ůvod, proč patlat na děti něco chemického. Vždy jsem byla v dosahu vody, takže hadr a umýt. Něčemu se samozřejmě nedá moc vyhnout, ale toto je celkem jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
26.2.11 16:00

já bych to nehrotila… kdo chce pohodlí používá ubrousky, kdo radši méně chemie používá vodu :-D nejdřív jsme se plácali denně v chemii, dnes je zase trend od toho ustupovat… pro mě jsou vlhčené určitě přijatelnější vzhledem k malé koupelně a bytu, navíc tahat sebou někde ještě vodu a hadříky také není nic pro mě :-D ségra je požívala na obě děti a taky žijí, nikdy ani sebemenší opruzeninka :lol: takže je to spíš o tom co kdo preferuje :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17984
26.2.11 16:12

Myslím, že když dítku nic není, tak to nevadí. Každého věc.
Já doma používám nastříhanej Perlan a v misce mám vodu, ovšem vyhazuju, neperu, to už mi přijde moc :mrgreen: a když je pokakanej, tak buď pod umyvadlo, ale tam se už moc nevejde nebo nejdřív stáhnu právě těma jednorázovejma , a pak omeju perlanem ve vodě, osuším papír. kapesníkem. Používám bílé BabyLove z DM.
Venku a na cestách jedině jednorázový vlhčený :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky