Vlhčené ubrousky pro mimino – ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
26.2.11 19:08

No u nás je to dané i tím, že přebalovák (ten obyč z ikea) je vedle vany, je tam na úkor prádelních košů, které jsou v ložnici. Já si zase neumím představit, že šmrdlám dítě někde v pokojíčku ubrouskem, ono i když meju vodou, tak se pak stejně z koupelny line pěknej odér. Když jsem používala jednorázový plíny a vlhčené ubrousky, tak ten mix parfemací z ubrousků, plín a hovínek byl teda něco, co mi doteď natahuje :nevim:

Jinak když je dítě pos. fest, tak postavím do půl těla do vany, když byl menší, položila jsem na lehátko.
Když odchytím těsně po kadění a nemá to po celým zadku, meju plenkovým ubrouskem látkovým na přebalováku, pod prdkou má čtvercovou plínu.Při té příležitosti vlastně sprchnu i plínu, když už to vodu pouštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.2.11 19:12

Používala a používám dodnes.
Kupuji bez alkoholu, parfemace, chloru a bez barviv..Nějakou chemii to obsahuje, ale zřejmě stejnou jako jiné naprosto běžné kosmetické doplnky( šampony,pl.mléka atd), které běžně bez stresu používáme jak my tak děti.
Kdo má citlivou pohožku, tak at omývá, kdo ne, má na výběr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
26.2.11 19:17

Nepoužívám, nesnáším, když mám tu vodičku z nich na rukách. Navíc ty běžné mi smrdí tím parfémem.
Používám látkové ubrousky, u přebalováku mám mističku s vodou. Když je víc pokakaný, odnesu ho pod kohoutek. Ještě předtím ho otřu ubrouskem z nejhoršího, abych nebyla celá opatlaná. Ubrousky peru s plenama.
Vlhčené ubrousky používám jen na cesty, mám bio, s přírodním složením. I ty jsou mi ale nepříjemné na ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.2.11 19:28

Já používám od narození na malého vlhčené ubrousky pampers sensitive a jsme spokojený oba.Nedovedu si představit malého tahat do koupelny pod kohoutek ono je umění ho i přebalit jak je živej a hned utíká natož,aby mi držel pod vodou to už vůbec.Opruzeniny nemá.Já také používám vlhčený toaletní papír a pak klasický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81495
26.2.11 19:48
kozisek píše:
Alpaka píše:
Ubrousky by mi ani nevadily kvuli té chemii. Ikdyž tu jsem se snažial prvních pár měsíců eliminovat na minimum. Mě vadí to hygienické hledisko.
Dotaz k uživatelkám ubrousků - kdybyste se vy po.rali, šly byste se umýt nebo to ze sebe jen něčím utřely?
Nebo ještě názornšji - pokud se špiníte kakošem dítěte - utřete si to jen ubrouskem nebo si pak chodíte mýt ruce po kohoutek?
A ty strkáš jeho zadek do pusy? :mrgreen:

Ty snad jo? Já nic o puse nepsala. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
26.2.11 20:00

Já jsem se jako veliká nikdy teda nepos… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
26.2.11 20:05

Když byla menší a klidnější, tak jsem taky používala vodu a žínku, ale ted to nejde, jak zdrhá, a pod kohoutkem ji jednou rukou neudržím.
Ale čím je starší tím je ten bobek tužší a na utření stačí jeden ubrousek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.2.11 20:16

Na Emcu jsem mela bunicinove ctverce a namacela ve vode, ale na Tomika uz ubrousky Huggies Pure, ktery mi z tech, co jsem zkusila, jediny nesmrdej.
Pouzivam latkovky, ekologicky prasek, co nejsetrnejsi kosmetiku…, ale bez ubrousku bych se neobesla. Pouzivam obcas i na to utreni rucicek nebo pusy.
Mam na rukach ekzem, maceni ve vode mi to hodne zhorsuje, ubrousky jsou naprosto idealni.
Hmm, sprchovani/myti zadecku deti po kakani si vubec neumim technicky predstavit, ja bych to nezvladla fyzicky a deti by se uřvaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.2.11 20:21
Alpaka píše:
kozisek píše:
Alpaka píše:
Ubrousky by mi ani nevadily kvuli té chemii. Ikdyž tu jsem se snažial prvních pár měsíců eliminovat na minimum. Mě vadí to hygienické hledisko.
Dotaz k uživatelkám ubrousků - kdybyste se vy po.rali, šly byste se umýt nebo to ze sebe jen něčím utřely?
Nebo ještě názornšji - pokud se špiníte kakošem dítěte - utřete si to jen ubrouskem nebo si pak chodíte mýt ruce po kohoutek?

Já ne, ale malý mi je ohryzává :wink: takže si je pod vodou myji, těmi totiž připravuji jeho jídlo, oblečení atd. :think: Takže je to velký rozdíl :mrgreen: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.2.11 20:32

Taky je nepřeberné množství ubrousků. Jsou navoněný, přeplácaný a jsou bez vůně a zbytečností. Mě vyhovují z DM. Bílý bez vůně jsou fajn, nejsou mokrý tolik, že by to z nich šlo ždímat jako např. z Huggies. A ještě jejich žlutý (myslím) byly jenom tak jemně naolejovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.2.11 20:42
kozisek píše:
Alpaka píše:
kozisek píše:
Alpaka píše:
Já ne, ale malý mi je ohryzává :wink: takže si je pod vodou myji, těmi totiž připravuji jeho jídlo, oblečení atd. :think: Takže je to velký rozdíl :mrgreen: :huban:

Já si je taky pokaždé myju,přijde mi to jako normální hygiena po wc,ne 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
26.2.11 20:52

Taky jsem používala ubrousky běžně a pokud nebude problém s citlivostí pokožky, tak se chystám používat i u druhého dítka. Synovi je 5 let a zadeček mu s nima utírám dodnes. Jsou měkčí než toaleťák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
26.2.11 20:55

Taky jsem x měsíců používala Perlan namočený ve vodě (u přebalováku jsem měla misku s vodou). Nebo dítě na tygříka a pod vodu, ale pak už jsem ho takto neunesla. Od cca roku jsem zakotvila na pohodlných ubrouskách :oops: . Takže nyní už používáme jen ubrousky, nebo toaleťák po použití nočníku. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
26.2.11 21:01

Pusinku a ručičky doma samozřejmě myjeme vodou, venku ale taky ubousky, na to byly snad vůbec nejideálnější. Hlavně z tohoto důvodu nám je „závidí“ starší generace maminek - alespoň mých kolegyň. Oni dřeli pusinky kapesníkem, v horším případě ještě nasliněným. To mi teda ty ubousky příjdou hygieničtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.2.11 21:20
krmar píše:
Pusinku a ručičky doma samozřejmě myjeme vodou, venku ale taky ubousky, na to byly snad vůbec nejideálnější. Hlavně z tohoto důvodu nám je „závidí“ starší generace maminek - alespoň mých kolegyň. Oni dřeli pusinky kapesníkem, v horším případě ještě nasliněným. To mi teda ty ubousky příjdou hygieničtější.

Přesně tak. Ubrousky jsou vůbec super věc, já s nimi utírám kromě malého kde co a když na to přijde, tak se s nimi i odličuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí