Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Liz, já mám pračku z lennosti. Prát v ruce bych fakt byla LÍNÁ.
Jinak nemusí to být nustně z lennosti. Já třeba ze začátku matlala taky zadek perlanem z vodou, protože jsem zkrátka měla utkvělou představu, že mi dítě pod kohotkem vypadne z ruky. Pak jsem to jednou zkusila a zjistila, že to je rychlejší ![]()
Laaja píše:Lůca111 píše:Ahoj,
Holky, vy co jste pro ty vlhčené ubrousky, tak jaké mi doporučíte? Já čekám miminko každým dnem, mám koupeno, ale ne do zásoby.
koukám, že tvůj dotaz zapadnul.
Ani se mi moc nechtělo připojovat do téhle debaty, no ubrousky používám a jsem spokojená. Bezvadné jsou pampers senzitiv a pampers baby fresh, jsou cenově únosné. V porodnici se mi osvědčili Johnson, ale jinak jejich kosmetiku nemusím a luxus jsou nivea senzitiv, ale ta cena
Moc děkuju za tip, zatím nemám nic vyzkoušeno. Je to tu docela ostrý ty výměny názorů.
Lůca111 píše:
Holky, vy co jste pro ty vlhčené ubrousky, tak jaké mi doporučíte? Já čekám miminko každým dnem, mám koupeno, ale ne do zásoby.
Lůco já jsem nejvíc spokojená s ubrousky od sebamed a huggies pure…
Lůca111 píše:Laaja píše:Moc děkuju za tip, zatím nemám nic vyzkoušeno. Je to tu docela ostrý ty výměny názorů.Lůca111 píše:Ahoj,
koukám, že tvůj dotaz zapadnul.
Ani se mi moc nechtělo připojovat do téhle debaty, no ubrousky používám a jsem spokojená. Bezvadné jsou pampers senzitiv a pampers baby fresh, jsou cenově únosné. V porodnici se mi osvědčili Johnson, ale jinak jejich kosmetiku nemusím a luxus jsou nivea senzitiv, ale ta cena
Lůca111 píše:
Já mám nejraději z DM.
Používali jsme,používáme a používat budeme ![]()
tak nám se líbí huggies pure a pampers active baby (ty se mi líbí víc než pampers sensitive), ale asi každýmu jak co… některý třeba dost voní a někdy je ta vůně nepříjemná..... ![]()
No, někdo je třeba líný podívat se do slovníku nebo encyklopedie, že se nepíše LENNOST s dvěma N
![]()
2)V žádném případě nejsem „radikální zastánce nepoužívání vlhčených ubrousků“
… jak jsem psala v prvním svém příspěvku, používám je na cestách a venku, neb je to praktické
. Ale mám zato, že by se zkrátka měly používat v případě „nouze“.
3)Tato diskuse je o tom, zda vlhčené ubrousky ANO nebo NE. Na zodpovězení této otázky máme každá svou odpověď, a vychází víceméně z osobních názorů na:
praktičnost - vždy připravené k použití
idální na cestách, venku - na ruce, pusu i prdelku
ekonomii - něco to stojí
ekologii - dost velká zátěž pro životní prostředí
zdravotní riziko - možnost alergií dříve, či později, o to více, pokud rodiče jsou alergičtí /přičemž riziko stoupá spolu s frekvencí používání/
-
mě se naopak dotýká to, že lidi nemyslí na životní prostředí /to, že nemyslí na dítě bych si tu neodvážila říct
/ a když stačí obyčejná voda, spotřebují i dvacet ubrousků denně
. Přičemž spousta maminek používá ubrousky i na upatlané ruce, pusy, stůl, podlahu, záchod, co já vím ještě…
Tím, neříkám, že jsem dokonalá
, kvůli svému pohodlí používám papírové pleny a ne látkové, což je hooodně neekologické
.
Na druhou stranu, se snažím jinde - a jednou z toho jsou právě třeba vlhčené ubrousky. Tím chci říct, že nejsem zarytý ekolog /což je pro planetu určitě škoda/, ale myslím si, že kdyby každý dělal alespoň to málo, a zamyslel se, kde všude ve všedním životě může životnímu prostředí odlehčit, bylo to fajn - pro naše potomky určitě. ¨
Asi si řeknete, že tohle není diskuse o ekologii ale o vlhčených ubrouscích. Nicméně to spolu souvisí. A mne mrzí, že velmi málo lidí tohle řeší a tento argument je vůbec nenapadne a neberou ho v potaz
…
Výše napsané je můj názor. Ale protože to, jak se každý chová /pokud to má dopad na ostatní/ mi jedno není, ale udělat proti tomu nemůžu nic moc, nezbývá mi, než napsat tento komentář a doufat, že se alespoň jedna osoba nad tím zamyslí a třeba přehodnotí své chování. ![]()
Bébka píše:
No, někdo je třeba líný podívat se do slovníku nebo encyklopedie, že se nepíše LENNOST s dvěma N![]()
![]()
to ale není o lennosti, ale o nevědomosti ![]()
Mahora píše:Bébka píše:to ale není o lennosti, ale o nevědomosti
No, někdo je třeba líný podívat se do slovníku nebo encyklopedie, že se nepíše LENNOST s dvěma N![]()
![]()
Tím hůř ![]()
LIZ Já tě rozhodně neodsuzuju za to, že ubrousky používat chceš
a nemyslím si, že to je z lenosti… naopak oceňuju, že řekneš, že je používat chceš.
Vadí mi příspěvky typu: ubrousky používat „MUSÍM“ protože mám daleko do koupelny, neudržím dítě pod kohoutkem, nemůžu ho nosit s pokakanou prdelkou… a milion podobných důvodů, protože to jsou jen výmluvy. Buď je používat chci a používám nebo nechci a zařídím se podle toho. A pak mi vadí narážky některých uživatelek, že ti co je nepoužívají mají spoustu času a nic na práci…
Jo a vůbec se nestydím za to, že jsem lenoch, sice látkuju, ale mám krom pračky i sušičku, neb jsem a) líná věšet prádlo b) nesnáším zakopávat doma o sušák nebo řešit sňůry c) jsem líná žehlit…
Bébka píše:
Tak koukám, že ne jen hadernice, ale už i odpůrkyně vlhčených ubrousků (ono to jde asi ruku v ruce) jsou tak strašně radikální
![]()
![]()
Vždyť si to dělejte, jak uznáte za vhodné a nesnažte se přesvědčovat o „své“ pravdě
Já jsem ráda, že všechny tyhle výdobytky existují a bez nich si to nedovedu představit, měnit to nehodlám a omlouvat se za to, proč to dělám tak či onak, nebudu zcela jistě
Přesně tak !!! ![]()
Lizbeth píše:
Ze začátku jsem používala Huggies Pure - hezky mokré, nevrzající a bez parfemace..Nyní to samé na omak, ale je to levnější - schlecker ubrousky..Je mi docela líto odouzení používání ubrousků s tím, že jde JEN O LENOST..Ano jsem uražená!!! Proč to prostě nemohu používat protože CHCI a né proto že jsem automaticky LEMRA..
To už bych také mohla ukazovat prstíčkem, že ten kdo si pořídil pračku je lenoch pohodlnej, protože mnohem přirozenější, je mlátit prádlem v potoce o šutr - bez prášku a energií..
Já všechny kdo se rozhodly dítě sprchovat nebo si namáčet žínky a podobně obdivuji a fandím jim, ale až ted jsem si uvědomila, že oni mě považují za fujtajb, kterému je za těžko zvednou prdel..
Taky souhlas
![]()
Ty jo nestačím se divit co tady čtu ![]()
Nepřeháníte to trochu?? ![]()
Každému vyhovuje něco jiného. To je pro vás tak těžké číst a respektovat opačný názor ![]()