Miminko a návštěvy příbuzných

Napsat příspěvek
Velikost písma:
321
1.3.11 12:43

Mno a když se člověk ohradí, tak se cítí dotčení a pak mrmlají cosi o tom, že „oni taky vychovali děti“. :nevim: Tchýně měla na ruce ekzém, měla to zavázaný fáčem a ještě nám říkala, že jí to hnisá a neví z čeho to má. No a po půl hodině, natáhla ruce k malý, kterou choval manžel a říká mu, že si jí chce pochovat. No a muž jí to několikatýdenní mimčo podává. Jsem vypěnila jak bernardýn. :evil:

Ale jinak mi nevadí, když si chce někdo malou pochovat, ale je to člověk od člověka. Jsou lidi, kterým bych jí do ruky nedala ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.3.11 13:12

No přesně tak.. a to jsem plná odhodlání vždy něco říci, ale jak dojde na věc, tak vůbec nevím jak na to a poznámku spolknu a stěžuji si manžovi, aby to nějak zařídil…řeknu tchýni (když hlídá) nevyndavej malou z postýlky maximálně dej dudlíka a ona usne..přijdu a malou má na rukou…tak to ve mě vře všechno.. ptám se proč je venku a prý vypadl dudlíček a nemohla usnout (no mě to jde vždy), pak je v houpadle a řekneme ať ji nevyndavá a mluví na malou, že rodičeové by tě nechai jen ležet a šišlá jí to tam.. abysme to slyšeli..holky jak to děláte vy s tchýněma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
1.3.11 13:17
adela27 píše:
mluví na malou, že rodičeové by tě nechai jen ležet a šišlá jí to tam.. abysme to slyšeli..

uplně nesnáším, když se na ty děti šišlá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
1.3.11 13:26
adela27 píše:
No přesně tak.. a to jsem plná odhodlání vždy něco říci, ale jak dojde na věc, tak vůbec nevím jak na to a poznámku spolknu a stěžuji si manžovi, aby to nějak zařídil…řeknu tchýni (když hlídá) nevyndavej malou z postýlky maximálně dej dudlíka a ona usne..přijdu a malou má na rukou…tak to ve mě vře všechno.. ptám se proč je venku a prý vypadl dudlíček a nemohla usnout (no mě to jde vždy), pak je v houpadle a řekneme ať ji nevyndavá a mluví na malou, že rodičeové by tě nechai jen ležet a šišlá jí to tam.. abysme to slyšeli..holky jak to děláte vy s tchýněma?
:palec: Jako bych slyšela mojí mámu. :roll: U našich na návšěvě je malá v hopátku, mne si očička a zívá. Řeknu jí, ať malou nechá chvíli v klidu, že je přetažená a potřebuje si zdřímnout. A ona nad ní sedí, šišlá na ní :roll: a říká jí pššš, měla by jsi spinkat víš, ale kdyš ty ši takovoušká šlaďouššššká holšiška… :zed: Tak jí zopakuju, ať jí nechá v klidu, že si potřebuje chrupnout a ona mi to odkejve, ale dělá to samý. Malá je pak přetažená a řve.

No a nebo když malá od matky odvrací hlavu, tak jí pořád otáčí tak aby se na ní musela dívat. Tak to už jsem taky vypěnila.

Nebo jí nakojím a ona mi říká, dej jí sem, dám jí odříhnout. A najednou koukám, že sedí a má jí položenou na kolenou. Když se zeptám, jestli říhala, tak mi řekne že na ní pořádně nevidí, když jí dá odříhnout a nemůže si s ní povídat. :zed:

Jenže když vypěnim, tak na mě koukaj jak na hysterku. A tvrděj mi, že kdyby chtěla spát, tak by přeci usnula ne. A že když kouká, tak spát nechce. a takovejhle výmluv maj tunu.

Zkusila jsem jim po dobrym vysvětlit jak to je, a že chci aby respektovali, co jim říkám. Uvidíme jestli to zabere. Pokud ne, tak tam asi nebudeme jezdit.

Jiné řešení???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
1.3.11 15:07

no ale k nám to mají všichni pět minut…bydlíme na jednom place…ale kdyby se to stalo jednou..ale pokaždý? přitom je člověk rád, když chvíli pohlídá - většinou po kojení a spí a může se trošku odreagovat blbým nákupem a vrátí se a je to jinak..grrr :zed: a to mi minule tvrdila,že opět vypadl dudlík a pak mi říká manželova babi..jak tam taky byli a fotili se a natáčeli.. tak jsem opět a zase valila oči! Malou úplně miluje, ale ějak nepochopila, kdo je tady rdič.. už se zase děsím co dneska bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
1.3.11 22:26

Ahoj, ja to mam jednoduchy! Mame navstevu, ja stojim u dvere a hlasite rikam: Ruce umyt,na dite ne hazet, na mne ne zlobitse. Po prvi tchyne z toho mela infarkt, ale potom po malu uz s tim smirila. Ona mohla prit a z ulice se spinavyma rukama a v bunde pokusit vzit vnuka na kuce! Tak par krat jsem to diplomatickym zpusobe rekla, ona na to vykashlela, to bylo dobrym skolenim pro mne. Dalsi navstevy byli tak, ze nepustila ji do pokojicku pokud ne umye ruce.
A stejne z jinymy navstevnikamy. Mne to vadi strasne. Proste pro mne zadna diplomatie kdy tyce mojemu dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
2.3.11 09:50

No ale přikazuj něco dospělýmu…to by snad měli vědět sami, jak se chovat k miminku..to jim mám říkat, ať si jdou umýt ruce a vypláznou na mě jazyk (jestli jsou zdraví), než je pustím k malé? Takhle mě berou jako mladou a nezkušenou, oproti nim, co vychovali děti..se mi akorát vysmějou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.3.11 13:56
Mne napreklad to jedno vysmejou nebo ne.....
Tchyne ma zahradku, tak porad tam neco dela a pozad ma v nehtech zelyu a pisek, i kgy sama ne umye ruce a pride v bunde, v kterou pracovala na zahradke - tak to 100% rikam a budu rit aby umyla ruce! Mne to vadi, fakt.
adela27 píše:
No ale přikazuj něco dospělýmu…to by snad měli vědět sami, jak se chovat k miminku..to jim mám říkat, ať si jdou umýt ruce a vypláznou na mě jazyk (jestli jsou zdraví), než je pustím k malé? Takhle mě berou jako mladou a nezkušenou, oproti nim, co vychovali děti..se mi akorát vysmějou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.7.12 13:02

8o 8o 8o Máš teda pěkně vypečené sourozence. Já bych teda asi byla trochu tvrdá a řekla, že pokud chtějí být děti u nás, budou dodržovat naše pravidla. To bych řekla nejen jim, ale i jejich rodičům. Jako fakt nechápu, jak někdo, kdo děti už má, může někomu takhle blízkému „strčit“ takhle brzy po porodu takhle náročné děti (tím náročné myslím na čas). A jestli jsou náročné i finančně, tak by mi teda přišlo fér, aby ti aspoň něco přispěli. Teda pokud neoplýváte penězi a nedomluvili jste se tak.

Dost bych se bála vlivu této situace na mém vztahu s manželem a já osobně bych teda na tohle nepřistoupila bez jeho souhlasu (takže kdyby mu to pak vadilo, věděla bych, že s tím předem počítal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.12 13:03

No vítej prvomatko - alespoň si na týden vyzkoušíš, jako to je být matka více dětí :-D Počkej za pár let. Hele - a co jsi čekala? Že budou sedět doma jako pěničky, jíst 5× denně co jim dáš, nebudou vyžadovat další jídla a pití… - i když nevidím důvod proč je brát do restaurace a kupovat colu… Souhlasila jsi s tím, tak jsi musela počítat, že to něco bude stát. - Prostě jsou u tebe a jsou tam tvoje pravidla - musíš jim je říct a holt to jednou bez restaurace vydrží. JInak děti v jejich věku jsou pořád hladové, s tím musíš počítat, na druhou stranu jsi jejich teta, tak to není tak hrozné, ne? V budoucnu budeš ráda, až budeš moct dát svoje dítě na týden jinému sourozenci. A do věcí okolo mimina je může zapojit, vždyť nejsou tak malé - dej jim kočár a ať prcka uvozí, aˇ%t pomůžou např. při hraní s miminem -už není tak malé, takže vydrží jejich „péči“, na koupaliště bych klidně šla - vem si manžela a jeden bude s miminem a druhý s většima dětma - pak si to vyměníte. A to, že chtějí zabavit je taky normální - máš karty? Kreslení, puccle, povídání si, máš DVD, procházky, výlety… to vše můžeš s nimi podniknout. Chce to ale přestat fňukat a říct si, že si uděláte super týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.7.12 13:09

@ynax Já teda nechápu, proč by si na tohle měla zvykat zrovna s dětmi svých sourozenců. Mít dvě vlastí děti je něco jiného, jsou na sebe zvyklé a ty víš (aspoň zhruba), co od nich můžeš očekávat. Navíc prvomatka má často co dělat s tím jedním (já teda fakt měla), první miminko samo o sobě je velká změna a když jí k tomu najednou přibydou další dvě děti, tak to už mi přijde fakt trochu moc.

Moje starší dcera byla teda prvních 5 měsíců uplakané a nespavé miminko, byla jsem ráda, že spím 4h denně, takže představa, že ty hodiyn se starám o další děti (ne svoje), je pro mě dost děsná.

Mám 6 tiletou dceru a teda nechat ji samotnou s kočárkem bych si ji teda fakt netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.7.12 13:18

Pokud to nezvládáš, tak bych je vrátila, at si sourozenci myslí, co chtějí. Nechápu hlavně, proč jsi si je nechala vnutit, když máš malé dítě. Jejich požadavky a chování mi nepřijdou nadstandartní, když pominu tu restauraci.
Takže buď přitlačit, nastavit pravidla, ale vyvářet a dělat program a nebo je prostě vrátit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
30.7.12 13:23

Je škoda že jim při vracení nemůžeš dat na týden svoje 2 měsíční, at si taky užijou. 2 měsice po porodu se starat o ratolesti sourozenců, mi příjde dost náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.12 13:28

@hkac tak já předpokládám, že když byla zakladatelká dospělá a zralá na to, aby si pořídila mimino, tak je dost velká na to, aby sourozencům případně řekla, nezlobte se, ale já se na to necítím. Předpokládám, že ty děti tam nikdo jen tak po ránu nevysadil, ale museli to mít domluvené. Je jasné, že si zakladatelka vzala větší sousto, než zvládne, musí se rozhodnout, jestli děti vrátí rodičům, nebo jestli to zkusí těch pár dnů zvládnout. Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.12 13:35
@Anonymní píše:
@ynax

taky názor, takhle by to bylo kdybych neměla miminko kterému se chci a musím věnovat, moc toho přes den nenaspí, samotné je s kočárem nenechám, na koupaliště manžel nepojede, půjde do práce. díky za tipy s kartama a puzzlema, výlety ne, jsou líné… už po půl hodině chůze už chtěj jít domu k TV, už je bolí nohy. ony toho moc nejedí… colu, neředěný džusy, kofolu, řízky, smažený sýry, hranolky, sladká jídla, sušenky, čokolády… ale budu vařit i normálně, uvidím co budou jíst…

@hkac děkuji za podporu, no holt si asi souozenci mysleli, jaká jsem supr žena a jak mi ony pomohou :oops: fin. náročné jsou, ale asi se naučím říkat NE a prostě jim pohár za 80 kč nekoupím, když jim můžu udělat za 20 kč stejný. s miminkem jsem se už naučila, ale jsem unavená po nočním kojenía celkově ze starosti o malé, o domácnost… prostě prvomatka… týden to snad přežiju…

ale jo, miminu se věnovat musíš, to bez diskuze. A že jsou na něco zvyklé? Moje děti jsou taky zvyklé z domova na něco jiného, ale když jsou u tety, tak musí jet podle ní. Ano, je fakt, že se s nima teta domluví, co by měla vařit, ale rozhodně nejede podle nich. Ad sladkosti - jsou to děti, kašli na svou výchovu a klidně jim tu sušenku dej, teta je může rozmazlovat :-D Btw. když jsou líné na výlety, tak nejvděčnější bývá Zoo, nebo kino - tam můžou jít samy. Mojím dětem se taky často nechce nic, ale prostě musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí