Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, snažila jsem se dohledat v diskuzích stejné problémy, ale většinou jsem našla jen problém s pitím u prsu…naše Eliška pije mé odstříkané mlíčko z lahvičky už měsíc..je nedonošená, jsou ji v podstatě 4 měsíce, korigovaně měsíc…už dva dny mě trápí jak pije..dřív pila 8× denně cca 60 - 70 ml a teď vypije cca 40 ml…začne bumbat, prdne si, zakucká se, kroutí se…třeba dnes v noci Eli vypila 40 ml v 21.00, v 22.15 usla..probudila se v 2.00, vypila 40 ml, usla v 3.00 a v 4.00 už zase plakala a chtěla jíst..snědla 50 ml, usla před 5.00 a v 6.00 byla zase vzhůru, snědla 20 ml a usla hned v 6.30, no a před 8.00 zase plakala a snědla jen 10 ml..šla jsem najít na netu jak tam je doktor, mezitím jsem si odstříkala a že ji zkusím ještě dát a vypila 50 ml..tak nevím co vyvádí..teď v 10.00 jedla a vypila 30 ml
jinak je spokojená přes den, hlady nebrečí a spinká, ten první den co mi takhle pila, zvládla spát i 5 hodin v noci…
tak mě napadá,jestli jí nebolí bříško, když tak často pije nestačí ho strávit
To se stává, ještě tolikrát budeš řešit, že jí/pije málo, nebo moc, že moc nebo málo čůrá kaká
Jestli je jinak spokojená a prospívá na váze, tak se to nijak neřeší, ani doktor ti moc víc neřekne. Na prdíky můžeš zkusit kapičky, nejznámější jsou SabSimplex a Babycalm, každému vyhovují jiné, nedá se říct, že by jedny byly lepší, jak pro koho. Možná ti někdo poradí na pití zavinovat, aby s sebou tolik nešila, to nevím, s tím zkušenost nemám.
pises ze je spokojena…tak neres a prizpusob se jejim potrebam…miminka se meni..stejne tak jejich chute a potreby…nechala bych to na ni.. ![]()
Verunko : to byla malá narozená o hodně dřív ,že ano? Jak jste na tom váhově?Jinak nejlepší bude obrátit se na lékaře ,nejlíp do vaší nedonošenecký poradny .Někdy bohužel děti co se narodily dříve mají problémy s jídlem .Důležité je ,aby malá nebyla dehydratovaná ,nebo nezrácela na váze .Nenech se ukolébat tím ,že vypadá spokojeně ,u nedonošených dětí je to trochu jinak -je lepší vše hned řešit.S největší pravděpodobností je to jen přechodné ,ale s mrňoskama je třeba opatrně ,však víš. ![]()
PS: nemáš náhodou menstruaci ,ta může změnit chut mlíka a dítě nechce moc jíst .
Holky kapičky bereme probiotický BioGaia..
Měsíčky nemám, malá se narodila v 28 tt a měla 600 g…
Budu hlídat váhu, pokud by mi nepřibírala, zajdu hned v pondělí k doktorovi..
tak vám budu držet pěsti .Můj prcek je 25+6 a konkrétně jseme taky kolem tohoto věku měli problém s jídlem nakonec se ukázalo ,že je chudokrevnej tak jsme dostali kapičky a vše se rychle spravilo.
Taky mě to napadlo jestli nemá anémii…mno snad to nic nebude..děkuju..
Mně malá pila dobře tak do 6. týdnů, to vypila 100 i 120 bez problémů, pak to začlo přesně jak píšeš ty, trochu se napila a začla se kroutit a už nechtěla, říkala jsem si, že je to bolením bříška, ale teď už na prdíky netrpí a pije pořád míň a míň, připadá mi jako kdyby jí to mlíko nechutnalo, vždycky se vrhne na flašku pak zjistí, že je v ní mlíko a znechuceně se odvrátí. V noci se mi taky budí hlady, ale když se mi ji nepodaří nakrmit než se úplně probere, tak vypije sotva 50 a už nechce, no je to boj.
Na anémii jí dělali testy, ale je v pořádku.
evakra píše:
Mně malá pila dobře tak do 6. týdnů, to vypila 100 i 120 bez problémů, pak to začlo přesně jak píšeš ty, trochu se napila a začla se kroutit a už nechtěla, říkala jsem si, že je to bolením bříška, ale teď už na prdíky netrpí a pije pořád míň a míň, připadá mi jako kdyby jí to mlíko nechutnalo, vždycky se vrhne na flašku pak zjistí, že je v ní mlíko a znechuceně se odvrátí. V noci se mi taky budí hlady, ale když se mi ji nepodaří nakrmit než se úplně probere, tak vypije sotva 50 a už nechce, no je to boj.
Na anémii jí dělali testy, ale je v pořádku.
Takže doktoři vám nějak nepomohli? prostě podle nich je všechno v pořádku a miminko je spokojený, i když pije tak malinko? a přibírá?? Já včera Eli vážila a zhubla mi 20 g..
Doktorka to nijak neřeší, spíš na mě kouká jak na hysterku, vydupala jsem si ten krevní obraz kvůli anémii a výtěr z prdelky, jestli nemá nějakou infekci, ale všechno bylo negativní. Psala jsem taky na internetovou poradnu na Porodnice.cz, tam radí dětský lékař, ten se sice zděsil, jak málo mi malá vypije, ale celkem nic neporadil, jen jestli ji bolí bříško, že by to mohla být alergie na bílkovinu kravského mléka, že mám přestat jíst všechno mléčné, ale teď už ji bříško nebolí a stejně nejí, tak nevim.
Jinak malá přibírá tak 10 dkg týdně, nic moc, ale nato jak málo jí jsem za to ráda.
Jestli ti malá začala hubnout tak by to měli doktoři určitě řešit, mně právě mudra pořád argumentuje tím, že malá přibírá tak je v pohodě.
Hubnout by neměla určitě. Když by přibírala malinko, ale přibírala, tak prosim, některé děti takové jsou (sestřenice neměla v roce ani 8kg a její dcera to samý), ale hubnutí není dobrý.
No zatím hubla jen jeden den a malinko, tak uvidíme dnes…snad se to lepší, už mi vypila 3× 50 ml… ![]()
No vidíš, zato mně malá v poledne snědla asi 30 a už skoro tři hodiny spokojeně spí a nějaký jídlo jí vůbec nechybí.
Třeba se to u vás ještě upraví, někdy holt miminka nemají chuť k jídlu, ono je nejhorší, že člověk vidí kolik toho to dítě vypije, kdybysme kojily, tak nevíme nic a nebudeme se takhle stresovat.
Evekara:to je opravdu hloupá situace ,že ti nikdo nedá radu .Ale je jedna cesta můžeš jít s malou na pozorování do nemocnice ,když jsme leželi ve VFN v Praze na dětské klinice ,bylo tam pár takových dětí s maminkama .Udělají různá vyšetření atd.No nebudu ti psát ,že to byl pro ty mámy med tam být -to nebyl ani pro ty děti -ale zkusit to můžeš taky je to cesta .