Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminy, mám dotaz zda-li jste to taky tak měli. Mám 3 měsíční dcerku. Dcerku nakojím sama se pustí, že má dost, ale po chvíli začne mlaskat jakoby chtěla ještě, tak nabídnu druhý prs ale ten odmítá. Zkoušela jsem dudlík, to je to samé. Dudlík nám pro změnu plive. Nevíte co by mohla chtít? Nebo je to jen z nudy?
![]()
S tou nudou jsi mě pobavila. ![]()
Nee, řekla bych, že to tak miminka mají všechny. Je to takový přirozený jev. Dělají to v určitých intervalech i ve spánku.
Vypadá to, jako kdyby chtěli dudlat a dělají to jen tak naprázdno.
Buď ráda, že odmítá dudlík, alespoň si na něj nebude zvykat a nebude pak mít křivé zoubky… ![]()
@Černá Madonna no moje 4 měsíční holčička dudlik taky odmítá, ale místo něj si Duda 2 prsty, tak doufám, že ji to prejde ![]()
No a s tím mlaskanim je to úplně normální, moje miminko duda pusou i ve spani ![]()
@Dn0712 píše: Více
Jj, jak jsem psala, je to úplně normální. A vypadá to roztomile, když to mimčo pozoruješ. ![]()
Neboj, prstíky jí za chvíli omrzí.
@Černá Madonna vypadá to úplně sladce ![]()
No s těma prstikama doufám, že ji to přestane bavit
Doktorka to taky rikala
@Dn0712 píše: Více
Tak vidíš. ![]()
Když to máš potvrzené přímo od doktorky, tak to tak určitě i bude. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Tak to mě uklidnilo
jo jo dělá to občas i ve spánku to máš pravdu, ale to jsem si zas myslela, že má hlad a tudíž pokaždé, když jí slyším v noci mlaskat(vždycky mě to probudí
) tak jí dám najíst což je cca každé 2 hodinky.
Jinak k tomu dudlíku. Já jsem moc ráda, že ho nechce
jen doufám, že si nebude cucat palec. Dudlík můžeš sebrat palec ne😅
@Kačka9543 píše: Více
No tak to je taky pravda. ![]()
Ale, možná by ses asi divila, jaký někdy bývá problém dítko odnaučit od takovýho dudlíka. ![]()
Některé děti kvůli tomu dokáží rodiče hodně potrápit, když si ho pak vyžadují. Ale, to už jsou většinou ti větší. Řekla bych, že nejlepší je to asi do těch dvou let…
Třeba zrovna můj synek s tím problém neměl vůbec. Narozdíl teda ode mě. To já prý tenkrát strašně vyváděla.
![]()
To dela ve spanku i moje 8leta dcera. Podle toho zvuku poznam, ze uz usnula. U ni to je nejspis zpusobeno PTSD. Ale jinak je to opravdu bezne, delaly to vsechny 4 dcery jako miminka.
Příspěvek upraven 25.01.25 v 07:53
@Janča6 píše: Více
Tak to je fajn a já myslela, že má pořád hlad ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Jo tak to věřím, že to musí dát fušku kort, když mu sebereš něco na co je zvyklý že má každý den😭 no uvidíme. Do dudlíka jí určitě nutit nebudu a palec jí snad chutnat nebude. I když teď má zrovna období i sebeobjevování, takže pěstičky má v puse nonstop
![]()
@Kačka9543 píše: Více
Jj, všechno to máte ještě teprve před sebou. ![]()
Tak vám oběma přeji hodně hezkých společných chvil a zážitků. No a samozřejmě, ať jste zdravé a šťastné holky. ![]()