Miminko nechce spát samo

10
7.8.21 10:13

Miminko nechce spát samo

Zdravím, dcera má měsíc a nechce spát sama. Vždycky jí uspím, dám do postýlky a během chvilky je zase vzhůru. Pak už kolem dvou ráno jdu a dám jí vedle sebe do postele a tam se mnou spí spokojeně. Stejné je to přes den, u každého krom mě do pěti minut začne plakat. Přes den je to v pohodě, dám malou do šátku nebo jí mám pořád na ruce, ale jak s tou postýlkou večer? Nějaké rady a tipy? Mám strach, že jí zalehnu nebo ze spaní něco udělám. Malou dávám do postýlky v zavinovačce. A prosím žádné rady tipu nechat vyřvat - na to srdce opravdu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
7.8.21 10:18

Dej si ji k sobě do postele, já novorozence měla v hnízdečku mezi námi v posteli a pak když bylo větší, tak sem měla postýlku s odmontovanou bočnicí vedle svoji a držela sem ho aspoň za ruku. Holt máš kontaktní dítě, to ti samo v postýlce spokojene nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.8.21 10:18

To je základní a biologická reakce, že dítě nechce být samo.

A ne, nezalehneš ho. Máš geny všech těch matek, co spaly se svými dětmi a nezalehly je. Ty které se to nenaučily, tak se jejich geny nepředaly do dalších generací…

Ale jinak pořiďte k vaší posteli přídavnou postýlku - dítě bude mít svůj prostor, ale budeš k němu mít přímý přístup a dotek na usínání.

Něco takovéhleho

https://www.emimino.cz/…nge-2067328/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.8.21 10:19

Je normální, že chce být s tebou. Mám super tip… spi s ní v posteli, to je stará a osvědčená metoda… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10
7.8.21 10:21
@Kriss Tina píše:
Dej si ji k sobě do postele, já novorozence měla v hnízdečku mezi námi v posteli a pak když bylo větší, tak sem měla postýlku s odmontovanou bočnicí vedle svoji a držela sem ho aspoň za ruku. Holt máš kontaktní dítě, to ti samo v postýlce spokojene nebude.

Do postele k nám jí právě dám když už lezu večer pomalu po čtyřech, občas se povede jí uspat a vydrží v postýlce i hodinu. Ale fakt se bojím abych jí něco neudělala 8o koukám že se s tím prostě budu muset smířit :think: no co takhle malá bude jen jednou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 10:23

Dej si ji do postele. Pokud nebudes pod vlivem alkoholu nebo leku, nezalehnes ji. Bude ti i lip a dele spat, muzes kojit v polospanku, lip se vyspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 10:24
@Anet97 píše:
Do postele k nám jí právě dám když už lezu večer pomalu po čtyřech, občas se povede jí uspat a vydrží v postýlce i hodinu. Ale fakt se bojím abych jí něco neudělala 8o koukám že se s tím prostě budu muset smířit :think: no co takhle malá bude jen jednou :srdce:

Jednou me pritel pozoroval ve spanku, rikal, ze jsem se nahla rukou nad mimco, to se zavrtelo, ja dala ruku vedle. Mimco i mama jsou na spolecne spani nejak nastaveni, vnimaji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
7.8.21 10:26

To je u měsíčního miminka úplně normální. Jestli se bojíš mít dceru ve velké posteli jen tak, zkus ji dát vedle sebe do hnízdečka. Já jsem spala na boku vedle něj, takže jsme byly hned u sebe, ale zároveň jsem věděla, že to velké hnízdo prostě nezalehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
7.8.21 10:26

Však ona ti sama ukazuje řešení, jen ty se ho bojíš připustit ;) Vem si ji k sobě do postele, jestli máš fakt strach, pořiď přístavnou postýlku bez bočnice přiraženou k té vaší. Ale spousta dětí, jakmile se začne trochu hýbat, se i z té přístavné v noci přestěhuje k rodičům. Věř svým mateřským instinktům, po celém světě po generace spí miminka s rodiči a nevybavuji si tady případ, že by matka dítě zalehla, s výjimkou případů, kdy byla silně opilá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9291
7.8.21 10:28

Nech si jí u sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.8.21 10:32

Jako takhle - já z principu s dítětem spát nechtěla, protože mi to prostě vadí, nemám ráda blízkost ostatních (ani manžela, potřebuju prostor, minimální šíře postele je u mě 180 cm pro dva). Měla jsem štěstí, že dcera je stejná a většinu nocí preferovala postýlku. Jenže pak byly období, kdy sama prostě nespala, chtěla k nám, a to si sakra rychle rozmyslíš, jestli chceš spát byť s určitým diskomfortem, nebo nespat :mrgreen: A dokud je to nehýbací mimino, je to ještě snesitelný, ony se pak potvory začnou hejbat a najednou spíš s nohama v obličeji, rukama boxujícíma do břicha a podobně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.8.21 10:35

Já spím s naším skoro ročním synem v posteli, protože mi v postýlce taky nespí. A mám vyzkoušeno, že když se podaří a chvíli v té postýlce spí, spím já mnohem trvději. Taková hodina spánku je úplně jiná než celá noc prospaná s miminkem. Cítím to po probuzení, že spím líp bez něj takže se nebojím, že bych ho ve spánku nějak zalehla. Taky mě to už ale dost otravuje, protože se chce mockrát za noc kojit, ale také nevidím východisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
7.8.21 10:46

A svazuje ji i ty ručičky do zavinovačky?
Me se toto osvědčilo už z porodnice. V zabinovacce mám ještě plenu a stáhnu i ručičky k tělu a spinká krásně. Když měla dcera ruce volné furt ji budily jak ji vystřelovaly :mrgreen: teď u syna praktikuju to samé, první den taky furt vzhůru neměla jsem tu zavinovačku ještě, ale teď spí zase spokojeně :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
7.8.21 11:10

Neboj, ani batolatko nebude chtit spat samo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.8.21 11:17

Druhá dcera jako novorozenec mi první dva týdny spala jen na mým brichu. Kupodivu jsme přežily obě. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510