Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jak se jinak chová? není spavý, nemá teploty atd? sledovala bych, kdyžtak návštěva dr.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsrm bezradná. Moje 6m miminko nechce jísts kojením jsme měli problémy od začátku. Kojila jsem s kloboučky a jakž takž to šlo. Teď jsme zkoušeli u bez kloboučku, nekdy se přisál a někdy ne. Zažili jsme i bojkot kojení. Prostě celý den odmítal jist. Jakmile ho prilozim k prsu, cucne si tak dvakrát a hned se otáčí a řve. Zkouším to stále znovu a znovu a nic… Tak jsem mu dala UM. Párkrát. Vždy ho vypil a byl spokojenej. Dneska ale nechce nic. Už včera skoro nic nevypil, ale dneska si neveme ani flašku a ani prso. S kojením uz jsem se rozloučila, nebudu ho furt nutit, když mi u toho řve (přitom mléka mám dost, jedině kdy pije pěkně je v noci) ale teď nechce pít vůbec. Od rána vypil 90ml UM z prsa nic
co mám dělat?
dala bych mu trochu čaje, musí pít, začala bych dávat příkrmy, brambor + mrkev.na večer kaši, hlavně aspon čaj, vidím to na bolavé zuby, taky mi to děcka dělaly.
Spavej je, zrovna usl. Zuby pravda taky rostou dva, ale i tak. Prikrmy davam i kaši a stejne pije málo mi prijde. Čaj vůbec nechce
dneska jsem právě přikrm nedala, ze vypije vice, ale ono prt ![]()
@Anonymní píše:
Spavej je, zrovna usl. Zuby pravda taky rostou dva, ale i tak. Prikrmy davam i kaši a stejne pije málo mi prijde. Čaj vůbec nechcedneska jsem právě přikrm nedala, ze vypije vice, ale ono prt
jo tak.. no tak to může být od tesáků..dej vodovější příkrm ![]()
@martina.se píše:
jo tak.. no tak to může být od tesáků..dej vodovější příkrm
NJ ale jak dlouho to takle bez tekutin může vydržet? Ráno jsem nesla moč mudře, protože v noci a ráno mu strašně zapáchá. Tak zítra by měly být výsledky ![]()
@martina.se píše:
jo tak.. no tak to může být od tesáků..dej vodovější příkrm
NJ ale jak dlouho to takle bez tekutin může vydržet? Ráno jsem nesla moč mudře, protože v noci a ráno mu strašně zapáchá. Tak zítra by měly být výsledky ![]()
@Anonymní píše:
NJ ale jak dlouho to takle bez tekutin může vydržet? Ráno jsem nesla moč mudře, protože v noci a ráno mu strašně zapáchá. Tak zítra by měly být výsledky
jako pokud vypije aspoň něco popř má fakt vodovější příkrmy, bude v poho. Ale pokud zapáchá moč, tak je to známka problému, takže jsi dobře udělala ![]()
A neni treba problem v Tobe? Nezacala jsi nejake narocnejsi cviceni? Nebo nejsi tehotna? To se meni skladba mleka a nektere deti to nesnesou. Presne tohle mi delal syn pri otehotneni. Zadal si piti, pak se jen prisal a hned pustil a znovu brecel. UM vypil v klidu.
A, ted ctu, ze uz nechce vubec nic… tak to je bud nemocny, trapi ho zoubky a nebo je uz take vystresovany temi trampotami s jidlem. ![]()
Má dcerka v 10-ti m. z ničehonic nechtěla 3 dny kojení. Tekutiny jiné skoro nepila, tak 20-30ml vody nebo džusu na den, ale příkrmy překvapivě jedla. Konzultovali jsme od začátku pediatričku a ta říkala, že 3 dny to takto děcko v pohodě vydrží. 3. den vyšel na víkend, tak jsme šli raději na pohotovost. Dehydrovaná překvapivě nebyla a 4. den se sama zase chytla na kojení. Dodnes nevím jistě, proč to tak bylo. Může to prý být i psychické - já jí v tu dobu vysávala už pár dnů nos odsavačkou na vysavač kvůli rýmě a dost jí to vadilo, tak se mě možná bála? Do roka jsem pak raději rýmu neodsávala ![]()
Nn nic takovýho. Ani těhotná nejsem a ani není nemocný - nebo nevypadá. Teď jsem mu zkusila dát aspoň čaj trochu přeslazený. No to pil. Ale nechci mu cpát cukr už teď… Mlíko nechce furt… Manžel říká, že jsem to zavinila tím, že jsem mu dala n večer kaši a ta je sladká. Taková ta kupovaná od sunaru ![]()
Ale nezavinila. Vis, jak je sladke materske mleko? To by to Tve dite pilo mleko s chuti, kdyby mu slo o tu sladkou chut
v tom bude neco jineho.
@Anonymní píše:
Nn nic takovýho. Ani těhotná nejsem a ani není nemocný - nebo nevypadá. Teď jsem mu zkusila dát aspoň čaj trochu přeslazený. No to pil. Ale nechci mu cpát cukr už teď… Mlíko nechce furt… Manžel říká, že jsem to zavinila tím, že jsem mu dala n večer kaši a ta je sladká. Taková ta kupovaná od sunaru
kaší to není, klid..
Když je strach, aby nebylo miminko dehydrované, je i sladké pití úplně oukej, účel světí protředky
! Může ho třeba bolet něco v pusince (nemá nějakou aftu?, může ho bolet v krku…) a při kojení je to možná citlivější než při pití čajíčků. Držím palce, je to starost, já vím, vydrž!
Dobrý den, jsrm bezradná. Moje 6m miminko nechce jíst
s kojením jsme měli problémy od začátku. Kojila jsem s kloboučky a jakž takž to šlo. Teď jsme zkoušeli u bez kloboučku, nekdy se přisál a někdy ne. Zažili jsme i bojkot kojení. Prostě celý den odmítal jist. Jakmile ho prilozim k prsu, cucne si tak dvakrát a hned se otáčí a řve. Zkouším to stále znovu a znovu a nic… Tak jsem mu dala UM. Párkrát. Vždy ho vypil a byl spokojenej. Dneska ale nechce nic. Už včera skoro nic nevypil, ale dneska si neveme ani flašku a ani prso. S kojením uz jsem se rozloučila, nebudu ho furt nutit, když mi u toho řve (přitom mléka mám dost, jedině kdy pije pěkně je v noci) ale teď nechce pít vůbec. Od rána vypil 90ml UM z prsa nic
co mám dělat?