Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U prvního jsem se snažila nechat odříhnout. U druhého na to kašlu.
Mě nekrkala, blila pořád - to jí přešlo až kolem roku. Nemusí krknout, ale když se pak kroutí, je dobrý je zvednout, oni si přitom většinou „brknou“.
Dokad byl takhle malej, tak jsem ho vždycky na chvili zvedla a nechala krknout. pokud nešlo za chvili, tak jsem to neřešila.
Moje deti davaly nespikohenosti najevo, ze potrebuji. Prvni nekrkal, druhyho stacilo prekulit na brisko, to si krknul i prdnul
A treti krkal jen ve specificke poloze, kdy ja jsem musela stat, on byl o me opreny zady a ja podklesla v kolenou, hlavne teda v noci dost pakarna ![]()
Ale prvni i treti byli blinkaci, s odkrknutim to nesouviselo.
Některé děti to potřebují (i když se tváří, že brkat nebudou), jiné když si nekrknou do pár minut po jídle, tak krkat opravdu nepotřebují. Poblité dítě, pokud se nejedná o reflux, není žádná trága.
@Františka85
Koukám že to dělám stejně. Čím to bude? Možná tím že nemám tolik času na to abych pochodovala po bytě a čekala než si princezna odbrkne
. Jako jsem měla s prvním…
@Anonymní píše:
Ahoj, naší malé bude týden, musím ji nechávat po kojení vždy odbrknout? někdy jí to jde a někdy ne, ale pak mám strach, že se poblinká, když ji nenechám, několikrát se už poblinkala. jak jí dát správně odbrknout? díky
prvního jsem nemusela dávat vůbec, druhý doteď, pokud pořádně neodříhne, tak blije jak alík
takže to chce vyzkoušet..
Nu, tak se poblije no. První odbrknout nepotřebovala, druhý ano a šlo mu to, třetí těžko říct. Obvykle si odbrkne a pak se ještě dostatečně poblije. No a pak se poblije i bez kojení, tím pádem odbrknutí, klidně i za hodinu nebo dvě. Nakonec zjišťuju, že je jedno, zda si odbrkne nebo ne, blít bude stejně.
Starší nekrkal, neblil, mladší krkla a jak se s ní víc hnulo, tak blila, ještě okolo prvních narozenin, stačilo, když zakašlala a už jsem byla ohozená ![]()
Taky jsem ze začátku netušila… Zkusit bys to měla pokaždé - jsou tři základní pozice, při kterých si brknou, když potřebují - na rameni, v sedě s podepřenou bradičkou nebo na bříšku ohnuté přes nohu. Já používala první dva měsíce jen a pouze rameno, do sedu jsem začala zkoušet až v posledním týdnu.
Když nedáš odkrknout, hrozí ublinknutí, navíc ten vzduch když nejde horem, půjde potom spodem, tak je zbytečný zadělávat na problémy. ![]()
Pokud si plus mínus do deseti minut neodříhne, tak to zřejmě nepotřebuje. Nicméně každé mimčo je jiné, u našeho prcka stačí minuta ![]()
@zrcadlo píše:
Mně spolehlivě odkrkávaly v poloze na tygříka.
V tý mi kluk spolehlivě blil. ![]()
@Icestar Dcera zarputile nebrkací první dva měsíce. A to jsem s ní prováděla prostocviky. Nicméně ty bolebřichy pak stály za to. A nejlepší bylo, když jednou uprostřed noci začala chroptět, já vystarovala z postele, po tmě nahmátla dítě a zvedla a ona mi to všechno vyblila do obličeje. ![]()
V porodnici jsem ji vždy držela aby si krkla-nic, doma-nic, tak jsem se na to vyprdla a nedávala jsem ji až do teď…kdy mám pocit, že pokud si krkne tolik neublinkává. V noci na to kašlu-nakojím, položím na bok a skáču šipku do postele
.
@Svistice Šmarjá
Mně ve čtyřech týdnech nablil do výstřihu a to bylo prozatím naposled, co takhle odevzdal natankované mlíko ![]()
Ahoj, naší malé bude týden, musím ji nechávat po kojení vždy odbrknout? někdy jí to jde a někdy ne, ale pak mám strach, že se poblinká, když ji nenechám, několikrát se už poblinkala. jak jí dát správně odbrknout? díky