Kojení jde najednou špatně

Anonymní
30.9.15 07:47

kojení jde najednou špatně

Ahoj holky, je to 6 dní co se mi narodilo miminko, ze začátku pěkně jsem kojila, malé to šlo, ale najednou jí to jakoby vůbec nejde, trápíme se s tím přes hodinu, někdy mi to už i bolí, pak se zase chytne, ale pak zase ne, nevím, co s tím? a jedno prso mám zespod už trošku červené? co to znamená? doufám, že ne zánět? co na to dávat? kam se jít poradit s tím kojením? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.9.15 07:54

Třeba vydržet.. když kojíš hodinu, nejspíš popraskají bradavky. Zkus zavolat laktační poradkyni, může být špatně technika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.15 07:58

@martina.se a kde mám nějakou laktační poradkyni najít? nikdy jsem u žádné nebyla. díky

• Citovat
  • Upravit
72725
30.9.15 08:05
@Anonymní píše:
@martina.se a kde mám nějakou laktační poradkyni najít? nikdy jsem u žádné nebyla. díky

na netu, většinou jsou kontakty i v porodnici, u pediatrů atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
30.9.15 08:24

Zavolej poradkyni, ale ne z porodnice, tam většinou nejsou dost dobré. Koukni na stránky kojeni.net -nebo cz, koncovku teď nevim.

• Citovat
  • Upravit
4486
30.9.15 08:45

Odkud jsi? V Brně a okolí znám jednu dobrou osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
30.9.15 09:06

Já jsem měla něco podobného. Musela jsem si po 4 dnech koupit odsávačku. Bradavky jsem měla totálně děravé a každé kojení byla nepopsatelná bolest. Dvě kojení jsem odsála a další normálně kojila. Po 2 měsících se mi bradavky zahojili a já si zachránila kojení a potom bylo vše úplně v pohodě. Teď jsem po roce přestala. Hlavně buď v klidu. Byla jsem z toho taky strašně vyplašená. Hlavní je aby něco vypil, ty aby si byla v klidu a pokud tě bolí prsa, tak si je nahřej a odsaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.15 09:50

@LucaLuca ze ZBýšova u Rosic

• Citovat
  • Upravit
1767
30.9.15 09:55

Hodne dobrych rad i kontakty na kvalitni laktacni poradkyne jsou na mamila.sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.9.15 10:33

Pokud mas cerveny flek a boli te prso, muze to byt zanet. Pokud te boli bradavky, muzou byt poskozene. Pri bolicich bradavkach doporucuju po kazdem kojeni dukladne vmasirovat bepanthen, behem 48 hodin by melo dojit k znatelnemu zlepseni. Pokud ne, kup si gencianu, tou natri bradavku, nech zaschnout, pak vmasiruj bepanthen.

Jestli se ti delaji zatvrdliny v prsu, je potreba je nahrat, rozmasirovat a bud odstrikat nebo nechat dite vypit.

Pokud mas pocit, ze dite pije malo a pomnalu, dojdi si k dr na prevazeni, tj.tam zvazit, nakojit, znovu zvazit. Diteti se teoreticky mohla jeste rozjet zloutenka, ktera ho muze vysilovat.
Pokud nema mimco silu sat, bylo by sikovne odstrikat tvoje mlicko a po kojeni ho dokrmit strikackou nebo poridit suplementor, ale tyhle veci bych delala az s laktacni.

Pokud mas nejake zatvrdliny, kterych se nemuzes zbavit a jsou tam porad, muzes mit ucpany mlekovod, pak je poitreba vzit vydesinfikovanou jehlu, mezi prsty zmacknout bradavku, az se napne, muze vylezt na bradavce puchyrek, ktery je potreba propichnout, pripadne droboucka bila hrudka, kterou je potreba jehlou vydloubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
30.9.15 10:38
@Anonymní píše:
@LucaLuca ze ZBýšova u Rosic

Blanka Čermáková 606 837 536
http://www.agenturavetrnik.cz/

Zkus jí zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
30.9.15 12:14
@LucaLuca píše:
Blanka Čermáková 606 837 536
http://www.agenturavetrnik.cz/Zkus jí zavolat.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
292
30.9.15 19:47

S kojením jsem taky hrozně bojovala :(. Kojila jsem třeba i 2 hodiny, ale vydržely jsme to a teď se malá nabaští během 5-10 minut. Akorát teď máme asi růstový spurt (3 měsíce). Na bolavé bradavky můžu doporučit purelan 100, ten mi zabral. Doktorka mi říkala, ať kojím klidně každou půl hodinu nebo hodinu, ale že by kojení nemělo přesáhnout půl hodiny. A červené by mohlo znamenat zánět. Já ho měla a brala jsem antibiotika, ale slyšela jsem, že pomůžou listy zelí do podprsenky :). Přeju hodně klidu a ať se kojení co nejdříve srovná :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí