Miminko odmita cokoliv pit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
11.4.20 13:34

Miminko odmita cokoliv pit

Ahoj maminky :mavam: mam na vas otazku. Mam 4 mesicni dcerku plne na UM od prvniho tydne zivota (netvorilo se mi mleko). No a doted jame nedavali krom mleka nic, pani doktorka rikala ze neni duvod zacinat drive, zvlast kdyz byla zima. Po domluve s pani doktorkou se snazim marne zavest nejake tekutiny krom mleka. Zacina uz byt teplo a deti na UM pry zacinaji se vsim driv. Navic mala by chtela jist á 1 h. Ma i sussi rtiky obcas a taky byva malinko opocena, tak zkousim davat piti, protoze opravdu ji nemuzu co hodinu davat mleko. Zkousela jsem kojeneckou vodu, bylinne caje, ovocno-bylinne caje a ovocne caje po domluve s lekarnici a ted po domluve s nasi pani doktorkou v malem mnozstvi jablecny napoj sunarek. Vsechny pokusy byli neuspesne :zed: caje jsem zkousela i prisladit troskou glukopuru ale taky neuspesne. :zed: behem dne se ji piti snazim nabizet, pri prvnim pokusu si vzdy cucne a jakmile zjisti ze to neni mleko hned zacne vyvadet, jecet, vzpirat se, kopat nozkama, odstrkovat mi lahev a celkove je agresivni :nevim:. Po zbytek dne se zacne vztekat uz jen kdyz vidi lahvicku s pitim. Zkusila jsem i jine savicky, jine lahve, zkousela jsem ji davat piti po lzickach ale neuspesne. Mate nektera podobnou zkusenost? A nejakou fintu jak mimco naucit pit neco jineho nez mleko? :nevim: prece jen zachvili zacnou horka a buse potreba tekutin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1099
11.4.20 13:45

Podle me je mala na jiny tekutiny nez mliko. Jiny piti bych zacala davat, ochutnavat az s prikrmem. Ja mam 9 mesicu stary mimino a pije hlavne mliko, jinak ucim na vodu. Trileta dcera zacala pit neco jinyho nez mliko tak kolem roku. Jinak u um bych urcite dodrzela rozestup 2,5-3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
11.4.20 14:00

Je mala, to um ji bohatě stačí. Me se malý naucil pit az nekdy kolem 9. mesice, kdyz uz pořádně jedl prikrmy. Navic zatim není žádné tropické vedro, co by člověka během chvilky dehydratovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
11.4.20 14:22

Je ještě maličká, určitě bych vyčkala a u takhle malého miminka nabízela pouze vodu. A už vůbec ne nic slazeneho. Mléko ji má zajišťovat pitný režim. Jak je na tom s UM? Co ji upravit dávku? Tabulky s množstvím jsou orientační. Pokusila bych se vnímat více miminko co chce/nechce. Taky co doktor, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
11.4.20 14:50

@lovethelife no momentalne jsme na 180 ml po 3 h, coz odpovida i tabulkam, zkousela jsem ji udelat 210 ml ale stejne si zbasti jen tech 180 ml. Ale zase ji nemuzu krmit po pul hodine az hodine. Kolikrat mam pocit ze ma v podstate jen zizen. Jde mi o to, ze ted kdyz zacina byt teplo a je ji ocividne horko tak by bylo fajn aby se naucila pit vodu, za coz bych byla rada. Nemuzu to zahanet preci mlekem. Ale nevim jak na ni. Vodu a bylinne caje neslazene jsem ji zacala zkouset davat jako prvni. Samozrejme necekam ze za den mi vypije celou lahev. Jenze z flasky nezmizi snad ani ml :nevim: a cokoliv jineho nez mleko odmita a pak mi do dalsiho krmeni krici. Kdyz jsem ji dala mliko po hodce a pul tak si parkrat cucla a byla spokojena :nevim:
Jenze jak rikam, ten pocit toho ze se potrebuje napit nemuzeme zahanet mlekem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20854
11.4.20 15:06

@Teruse97 no horko ji muze byt leda pokud mate doma silene pretopeno, nebo dite silene navlikate nebo ji venku strcite na slunko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
11.4.20 15:14

@Cenarius ted uz doma v podstate netopime, malou ani nenavlikam, spis se vsichni divi ze ji neoblikam vice. A na slunicku je vzdycky jen kratounce. Spis se drzime ve stinu. Venku na slunicku bych to pochopila ze by byla zizniva. Ale doma? Prave jsem se o tom bavila s mudr. Na prohlidce a rikala ze mam zacit davat tekutiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
11.4.20 17:50

@Teruse97 ale to není zahaneni mlékem, miminka mají mléko na jídlo i pití:) vždyť sama vidíte, že mícháte trošku prášku a spoustu vody!!:) a ty jo 180ml, to je teda dobrá! Mě ani jedna dcera nevypila v tomto veku tolik mléka naráz :palec: co ji dát do stejného množství vody o odmerku um navíc? Třeba nemá žízeň, ale hlad právě. I MM není pořád stejně tučné a pod. ;) jestli dobře počítám, tak ma příjem cca kolem 1l vody denně! To je dle mě opravdu dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
11.4.20 17:54

@Teruse97 pediatri bohužel mnohdy radi spoustu různých i protichůdných rad ohledně výživy… tím je nechci shazovat, ale co doktor, to jiná rada. Např. moje dr pro tohle vůbec není a teď hledejte pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.4.20 06:56

@lovethelife dekuju za radu 😊 asii dakt nema smysl jo to nutit, zatim se mi ukazalo ze miminko vi nejlip samo co potrebuje. No ta nase princezna je hroznej jedlik 😁 zkoumala jsem zda nepridat o odmerku navic, ale to pry skodi ledvinam. Jinak pravda je ze pediatri jedou vsechno podle tabulek a kazdej dava jine rady :D pani doktorka se zhrozila ze malou prekrmuju kdyz jsem ji rekla ze baati 180 ml :D podle tabulek by pry mela na svoji vahu bastit ani me 120 ml
Tak nejak jsem se naucila uz nektery tyhle rady odkejvat a delat to po svem, protoze prece nenecham mimco hladove :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.20 19:44

Myslím, ze to je v poradku a ze mlicko stačí. Já řeším malého /11m/, vůbec nechtěl pit. Já uz z toho na mrtvici, zkoušela jsem vodu, čaje, všechny mozny lahvičky, stříkačka ok, kapatko o k. S uvidim hrneckem dělal jen blbosti a nepil, z dospelackeho pije, ale je to vsude a teď asi poslední týden konečně pije z uciciho hrnecku👏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí