Miminko odmita cokoliv pit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Miminko odmita cokoliv pit
Ahoj maminky
mam na vas otazku. Mam 4 mesicni dcerku plne na UM od prvniho tydne zivota (netvorilo se mi mleko). No a doted jame nedavali krom mleka nic, pani doktorka rikala ze neni duvod zacinat drive, zvlast kdyz byla zima. Po domluve s pani doktorkou se snazim marne zavest nejake tekutiny krom mleka. Zacina uz byt teplo a deti na UM pry zacinaji se vsim driv. Navic mala by chtela jist á 1 h. Ma i sussi rtiky obcas a taky byva malinko opocena, tak zkousim davat piti, protoze opravdu ji nemuzu co hodinu davat mleko. Zkousela jsem kojeneckou vodu, bylinne caje, ovocno-bylinne caje a ovocne caje po domluve s lekarnici a ted po domluve s nasi pani doktorkou v malem mnozstvi jablecny napoj sunarek. Vsechny pokusy byli neuspesne
caje jsem zkousela i prisladit troskou glukopuru ale taky neuspesne.
behem dne se ji piti snazim nabizet, pri prvnim pokusu si vzdy cucne a jakmile zjisti ze to neni mleko hned zacne vyvadet, jecet, vzpirat se, kopat nozkama, odstrkovat mi lahev a celkove je agresivni
. Po zbytek dne se zacne vztekat uz jen kdyz vidi lahvicku s pitim. Zkusila jsem i jine savicky, jine lahve, zkousela jsem ji davat piti po lzickach ale neuspesne. Mate nektera podobnou zkusenost? A nejakou fintu jak mimco naucit pit neco jineho nez mleko?
prece jen zachvili zacnou horka a buse potreba tekutin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle me je mala na jiny tekutiny nez mliko. Jiny piti bych zacala davat, ochutnavat az s prikrmem. Ja mam 9 mesicu stary mimino a pije hlavne mliko, jinak ucim na vodu. Trileta dcera zacala pit neco jinyho nez mliko tak kolem roku. Jinak u um bych urcite dodrzela rozestup 2,5-3 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mala, to um ji bohatě stačí. Me se malý naucil pit az nekdy kolem 9. mesice, kdyz uz pořádně jedl prikrmy. Navic zatim není žádné tropické vedro, co by člověka během chvilky dehydratovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je ještě maličká, určitě bych vyčkala a u takhle malého miminka nabízela pouze vodu. A už vůbec ne nic slazeneho. Mléko ji má zajišťovat pitný režim. Jak je na tom s UM? Co ji upravit dávku? Tabulky s množstvím jsou orientační. Pokusila bych se vnímat více miminko co chce/nechce. Taky co doktor, to názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lovethelife no momentalne jsme na 180 ml po 3 h, coz odpovida i tabulkam, zkousela jsem ji udelat 210 ml ale stejne si zbasti jen tech 180 ml. Ale zase ji nemuzu krmit po pul hodine az hodine. Kolikrat mam pocit ze ma v podstate jen zizen. Jde mi o to, ze ted kdyz zacina byt teplo a je ji ocividne horko tak by bylo fajn aby se naucila pit vodu, za coz bych byla rada. Nemuzu to zahanet preci mlekem. Ale nevim jak na ni. Vodu a bylinne caje neslazene jsem ji zacala zkouset davat jako prvni. Samozrejme necekam ze za den mi vypije celou lahev. Jenze z flasky nezmizi snad ani ml
a cokoliv jineho nez mleko odmita a pak mi do dalsiho krmeni krici. Kdyz jsem ji dala mliko po hodce a pul tak si parkrat cucla a byla spokojena ![]()
Jenze jak rikam, ten pocit toho ze se potrebuje napit nemuzeme zahanet mlekem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruse97 no horko ji muze byt leda pokud mate doma silene pretopeno, nebo dite silene navlikate nebo ji venku strcite na slunko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius ted uz doma v podstate netopime, malou ani nenavlikam, spis se vsichni divi ze ji neoblikam vice. A na slunicku je vzdycky jen kratounce. Spis se drzime ve stinu. Venku na slunicku bych to pochopila ze by byla zizniva. Ale doma? Prave jsem se o tom bavila s mudr. Na prohlidce a rikala ze mam zacit davat tekutiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruse97 ale to není zahaneni mlékem, miminka mají mléko na jídlo i pití:) vždyť sama vidíte, že mícháte trošku prášku a spoustu vody!!:) a ty jo 180ml, to je teda dobrá! Mě ani jedna dcera nevypila v tomto veku tolik mléka naráz
co ji dát do stejného množství vody o odmerku um navíc? Třeba nemá žízeň, ale hlad právě. I MM není pořád stejně tučné a pod.
jestli dobře počítám, tak ma příjem cca kolem 1l vody denně! To je dle mě opravdu dostačující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruse97 pediatri bohužel mnohdy radi spoustu různých i protichůdných rad ohledně výživy… tím je nechci shazovat, ale co doktor, to jiná rada. Např. moje dr pro tohle vůbec není a teď hledejte pravdu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lovethelife dekuju za radu 😊 asii dakt nema smysl jo to nutit, zatim se mi ukazalo ze miminko vi nejlip samo co potrebuje. No ta nase princezna je hroznej jedlik 😁 zkoumala jsem zda nepridat o odmerku navic, ale to pry skodi ledvinam. Jinak pravda je ze pediatri jedou vsechno podle tabulek a kazdej dava jine rady
pani doktorka se zhrozila ze malou prekrmuju kdyz jsem ji rekla ze baati 180 ml
podle tabulek by pry mela na svoji vahu bastit ani me 120 ml
Tak nejak jsem se naucila uz nektery tyhle rady odkejvat a delat to po svem, protoze prece nenecham mimco hladove ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, ze to je v poradku a ze mlicko stačí. Já řeším malého /11m/, vůbec nechtěl pit. Já uz z toho na mrtvici, zkoušela jsem vodu, čaje, všechny mozny lahvičky, stříkačka ok, kapatko o k. S uvidim hrneckem dělal jen blbosti a nepil, z dospelackeho pije, ale je to vsude a teď asi poslední týden konečně pije z uciciho hrnecku👏
- načítám...
- Citovat
- Zmínit