Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
zase za vámu jdu s dotazem ohledně mimča. Našemu zlatíčku jje už 14 dnů, všechno to bylo krásné dokud se poslední 2 dny nezačal chovat divně. Poslední 2 dny začíná hrozně moc brečet když ho položíme na postel aby ležel sám. Při kojení mi usíná, při dokrmení umělým mlékem mi usíná a pak když ho položím na postel, tak se hned vzbudí a začne ječet - rovnou řve. Potom si všímám, že hodně mává rukama. nevíte prosím co s ním je? Na trávení mu dáváme Espumisan a ač nám nevadí ho nosit, tak je to fyzicky nemožný ho celý den mít na rukách a chodit s ním po domě, aby se uklidnil. Už jsme s manželem docela zoufalí a nevíme si rady, poslední 2 dny brečí neustále. Bohužel je naše pediatrička na dovolené a nevíme na koho se obrátit. ![]()
Rourka by nepomohla? Třeba ho bolí bříško. Dr by měla mít zástup. Nejspíš to bude někde viset. Na fb, Instagramu, webovkach, nejhůř na dveřích ordinace ![]()
Měla jsem kontaktní dítě s porodní vahou 5 kg. Odložit nešlo, déle jak několik dnů ( u nej to bylo v řádech měsíců ). Prostě to jít muselo ( to k tomu že to není možné ). ![]()
Proč chodit? Měla jsem kontaktní dítě, tak jsem ho měla v náručí, seděla jsem v křesle a četla si nebo koukala na televizi. Máš první dítě, můžeš si to dovolit. Prostě chce spát u tebe v náruči, tak ho nech…
Dítě chce být u mámy (u někoho) a ne samo v postýlce. A dokáže dobře prosazovat svoje zájmy. Spousta rodičů má první měsíce (i rok) dítě přilepené na sobě. Osobně nesnáším přístup, že se bobísek musí nechat vyřvat, ať si nezvyká.
9 měsíců jsi ho nonstop nosila ve svém těle. Opravdu není divné, že chce nosit. Vždyť je to jediné, co zná. Navíc byl celou dobu v omezeném prostoru, takže ho teď trochu děsí, že může rozhodit ruce. Pořiď si šátek, když ho nechceš mít stále v ruce.
Proč dáváš léky? Jestli jen preventivně, tak je vysaď. Pořád jsou to léky, které můžou mít vedlejší účinky. Proč dokrmuješ? Může ho to mást. Přestala jsem dokrmovat, jakmile jsem vyšla z porodnice. Pak dnů v posteli nahá s miminem kůže na kůži pomůže s tvorbou mléka.
promin ale tohle je fakt legrace. Poridte satek nebo nositko a doprejte mimcu kontakt.
To je úplně běžná věc. Pediatr vám s tím opravdu nepomůže ![]()
Kup si šátek nebo nosítko.
Já jen frkla dítě do zavinovačky a měla jsem ho u sebe. Stačilo mu to.
Máme už druhé kontaktní miminko, nyní má skoro rok, 8,4kg a taky dělám hodně věcí s ní na rukou…jinak za mnou leze, zvedá ručičky a chce nosit…zlatě když venku na zahradě usne v kočárku nebo v autě…na začátku byla nedonošená a nekadila klidně 12dni, taky jsme si užili…musíš vyzkoušet vše možné a když ti u prsa usne, tak ležte spolu, to děláme doteď…
Já se hlavně bojím jestli mu něco není, protože tahle potřeba nošení přišla nečekaně. ještě pár dnů zpátky si spokojeně hrál v postýlce a teď jenom řve.
Před pár dny měl nějaké prdíky a pediatr nám doporučil ten Espumisan, ale po vysazení kravského mléka si všímám, že už se „nekroutí“. S manželem mu už říkáme malej čertík, protože má 4,3kg a nosit ho je i pro manželka, po pár hodinách, těžké. Kdybychom si mohli sednout, tak je to ještě dobrý, ale on nebrečí jen když se chodí po baráku.
Musím se modlit, aby se mu noční režím nezměnil, zatím vstává jen 3×.
Zkusím to nosítko/šátek, jinak asi únavou oba padneme.
@Lucie-N-B Dneska ho musím krmit Hippem, protože jsem si ráno vzala omylem paralen grip místo normálního, na internetu není nikde psáno kdy se to z těla vyplave. Jinak jsem mléko začala mít až po 10 dnech, do té doby byl neustále na umělé stravě.