Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych poprosit, zda je tu někdo, kdo také plánuje miminko-já 36,manžel 51let…dvě děti máme velké, ale ne společné a třetí plánujeme-občas úmyslně zkusíme-manžel své dítě nemá.
Je tu prosím někdo ze “starších”?
@Kar_c_u_lenka tak ty jsi mladá, a manžel pokud chce, je ochoten se dítěti věnovat, a jste finančně zajištění - tak proč ne?
znám pána, co se rozvedl, dvě velké děti, a nové mimi si pořídil v 57 ![]()
a pak znám bezdětného, který se oženil s 26letou, první dítě měli v jeho 53 a druhé v 55
@stinga děkuji
Manžel vypadá a je i fyzicky tak 43-letý.
Ano jsme zajištěný oba velice dobře a samozřejmě přání je z jeho strany více.
Mám ročního švagříka… tchán 52 a jeho manželka 41 a vypadá vše ok 😀
@Kar_c_u_lenka je to stejně vaše rozhodnutí. To zvýraznění, že on vypadá v 51 na 43 je taková tvá opora a je to směšné, protože jemu je 51 let a mladnout nebude. Jen nevíš, jak se s tou situací vyrovnat, protože dobře víš, že okolí si na vás smlsne a to ještě v tom lepším případě.
Za mě se sebevědomý člověk nemá ptat na to, jak to mají ostatní. Jinak není sebevědomy a tu situaci prostě časem neustojí.
Máme to v rodině. I ten věkový rozdíl je stejný, dítě měli tedy o cosi dřív, nicméně je ta situace dohnala. Mně do toho nic není a je mi to fuk, ale okolí vám to dá časem sežrat. Narážky bude slýchat i to dítě.
Ahoj,
mému manželovi bude zanedlouho 51. Mně je 43 a nyní (2 hodiny v noci) jsem vzhůru, protože kojím naši krásnou měsíční dcerku.
Já mám již dva velké kluky, pro manžela je to první potomek. Jsme velmi šťastní a moc si rodičovství i v tomto věku užíváme.
Moje kamarádka má 35 let, jejímu manželovi je přes 60, mají 5ti letou dceru a teď uvažují o druhém dítěti (on má z předešlého manželství ještě 2 dospělé děti, které už mají i vlastní děti, takže je zároveň dědečkem). Klape jim to a jsou šťastní.
Názor manžela v jeho 40+ letech je, že by toho rozhodně nešel a nedivím se mu. Stejně tak jako já nechci mít dítě až mi bude 35+.
Jo, stát se může cokoli, nikdo nevíme, jak dlouho tady budeme, ale každým rokem se to riziko zvyšuje, tak nač to riskovat v tak vysokém věku.
Jinak znám muže, který ve svých 60 letech vypadal na 40. Sympatický, hezký, sportovec a pořád jsem si říkala, že to není možné, že vůbec nestárne. Omyl, během roku až dvou zestárl a vypadal přesně na svůj věk a navíc se u něj začalo rozjíždět vážné onemocnění.
Ale je to jen můj názor, rozhodnutí jen opravdu jen na vás.
Příspěvek upraven 04.04.22 v 16:42
@Kar_c_u_lenka píše:
Ahoj, chtěla bych poprosit, zda je tu někdo, kdo také plánuje miminko-já 36,manžel 51let…dvě děti máme velké, ale ne společné a třetí plánujeme-občas úmyslně zkusíme-manžel své dítě nemá.
Je tu prosím někdo ze “starších”?
V žádném případě. To že teď vypadá, dle tvých slov na 43, je sice fajn, ale okolí ho může vnímat jinak, ty máš jen zkreslené ideální představy. Na první dítě je starej. 51letý chlap je starej i pro mě jako partner, je mi 45 a pár jsem jich teď poznala, natož jako otec dítěte.
A možná bych se zamyslela, proč v tomhle pokročilém věku to dítě ještě nemá, někde zakopanej pes bude a rozhodně to není, že nepotkal tu pravou. Nyd výdělkem splačeš ty, ale největší chudák bude to dítě
Jestli chlap dítě chce, neměl by tě posílat na Emimino to řešit, ale měl by úplně něco jiného. Ano, bude starý otec, ale to je jen vaše věc. Já bych s padesátníkem do dítěte nešla, ač vypadá na 43.
Nám se dítě narodilo, když manželovi bylo padesát, mě 28. A problém to neni. A že by nám to okolí dávalo sežrat? To fakt ne. Mám spoustu lidí v okolí, kteří mají velký věkový rozdíl a chlapovi se dítě narodilo až kolem padesátky. A já sama jsem měla starší rodiče. Máma 35 let a otec 55. A nikdo si mě nikdy nedobiral. Za mě normální věc. Ja bych zase nemohla být se stejně starým chlapem jako já. Takhle jsem spokojena. ![]()
Mi přijde dětinské nebo snad na úrovni nesvéprávného člověka, že se někdo ptá na tohle na EM. Tady bych to vůbec neřešila. Cizím lidem je po tvém a jeho životě houby. Pokud je někdo, tak nerozhodný ve věku obou, že se radí tady. Tak si raději pořiďte spolu psa. Nebo si doma sedněte, mluvte a přemýšlejte spolu a dle toho se uvidí.