Miminko přestalo efektivně sát

Anonymní
26.5.22 12:31

Miminko přestalo efektivně sát

Ahoj,

Máme 2,5 měsíční miminko, které je plně kojene. Do teď krásne prospival. Poslední tři dny ale začal nějak hůř sat. Na prsu je krátkou dobu a dohromady nic nevytahne. Začala jsem ho po kojení zase vážit a vypije tak 45 ml, dříve vypil vetsinou kolem 100 ml. Po kojení je vždy neklidný a hrozne pláče, ale od prsu se odtahuje.
Doktorce jsem volala a prý uvidíme příští týden kolik přibere. Čím by problém mohl být? Začínám být zoufalá, ze máme po kojení….

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10136
26.5.22 12:38

Bojkot no.. často nabizej, i když jen pocucava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
26.5.22 12:38

Možná bojkot kojení. Zkus kojit v polospánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
26.5.22 12:44

Máš menses? Mliko prý v té době některé děti odmítají, má prý jinou příchuť či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
26.5.22 12:44

Může to být spurt a za chvíli to přejde. Vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
26.5.22 12:46

Asi tak miliarda věci. Může ho bolet bříško, zoubky, mohla mu začít být nepříjemná poloha na kojení, zkus jiné pozice, třeba i jiné prostředí, mohla jsi sníst něco co se přeneslo do mléka a ne chutnalo mu a to ho na chvili odradilo. Minulý týden bylo dost teplo a to prostě hlad neni takový, to určitě sama znáš, jen tahání na žízeň.. Jinak normálně spí? Nebudi se hlady? V noci se kojí normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
26.5.22 12:52

Nedostala jsi menstruaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
26.5.22 14:06

U nas to bylo taky - spurt, bojkot, cokoliv, hlavne to ustat a nenervovat se (to se lehce rika, ja vim, ale fakt mi to pomohlo). Kojila jsem v polospanku, to se tak nebranil. A dobry. Drz se, to zvladnete. Hlavne neprestavat, pokud chces kojit. Pripadne zatvrdliny a podobne masirovat, odstrikavat/odsavat prsa do ulevy. Neboj, pro mimco bude dost a je to lepsi, jak kdybys mela chytnout zanet (vim o cem mluvim, mela jsem ho pred Vanocemi, mimcu byli 2 mesice a bylo to peklo). Nebo si pozvi laktacni poradkyni, ale pediatr moc nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.5.22 15:17

Klasicky bojkot. Jediná rada na to je klid, jakkoliv absurdně ti to zní. A věř mi, že vím o čem mluvím - zvládli jsme více než 2měsíční bojkot při zachování plného kojení. Ne že bych byla takový tyran, že bych synovi nezkusila nabídnout UM, ale on nechtěl nic a na UM reagoval ještě hůř než na kojení, tak jsme to prostě „přežili“ jen s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.5.22 18:16

Mně se kolem 2,5 měsíců po porodu přestala nalévat prsa (což je naprosto normální) a taky toho mléka tím pádem bylo míň, protože se mléko spustilo, mimčo vypilo, co teklo, a pak to téct přestalo. A dříve vypilo navíc i to, co se v těch prsou nahromadilo mezi kojeními. Zkoušela jsem snad vše možné, ale mléka jsem ze sebe víc nedostala. Takže jsem po asi měsíci neustálého řevu nás obou začala dokrmovat a byl klid :andel:.
Přeji, ať ve vašem případě kojení ustojíte a bude vše ok. A když ne, on se taky svět nezboří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.5.22 19:24

Ne, nemate po kojeni.
Klasicky bojkot.
Co vypije a co pribere ted tak 14 dni vubec neres.
Snaz se najit polohu, ve ktere se nakoji (u nas za chuze s pohupovanim) a zkus byt co nejvic v klidu.
Ono si to zase sedne.
(Hlavne bacha, pediatri kojeni vetsinou vubec nerozumi, muze ti dat uplne blbe rady. Jestli chces pomoct a uklidnit, pozvi si dobrou osvedcenou laktacni poradkyni.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová