Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máš menses? Mliko prý v té době některé děti odmítají, má prý jinou příchuť či co.
Asi tak miliarda věci. Může ho bolet bříško, zoubky, mohla mu začít být nepříjemná poloha na kojení, zkus jiné pozice, třeba i jiné prostředí, mohla jsi sníst něco co se přeneslo do mléka a ne chutnalo mu a to ho na chvili odradilo. Minulý týden bylo dost teplo a to prostě hlad neni takový, to určitě sama znáš, jen tahání na žízeň.. Jinak normálně spí? Nebudi se hlady? V noci se kojí normálně?
U nas to bylo taky - spurt, bojkot, cokoliv, hlavne to ustat a nenervovat se (to se lehce rika, ja vim, ale fakt mi to pomohlo). Kojila jsem v polospanku, to se tak nebranil. A dobry. Drz se, to zvladnete. Hlavne neprestavat, pokud chces kojit. Pripadne zatvrdliny a podobne masirovat, odstrikavat/odsavat prsa do ulevy. Neboj, pro mimco bude dost a je to lepsi, jak kdybys mela chytnout zanet (vim o cem mluvim, mela jsem ho pred Vanocemi, mimcu byli 2 mesice a bylo to peklo). Nebo si pozvi laktacni poradkyni, ale pediatr moc nepomuze.
Klasicky bojkot. Jediná rada na to je klid, jakkoliv absurdně ti to zní. A věř mi, že vím o čem mluvím - zvládli jsme více než 2měsíční bojkot při zachování plného kojení. Ne že bych byla takový tyran, že bych synovi nezkusila nabídnout UM, ale on nechtěl nic a na UM reagoval ještě hůř než na kojení, tak jsme to prostě „přežili“ jen s příkrmy.
Mně se kolem 2,5 měsíců po porodu přestala nalévat prsa (což je naprosto normální) a taky toho mléka tím pádem bylo míň, protože se mléko spustilo, mimčo vypilo, co teklo, a pak to téct přestalo. A dříve vypilo navíc i to, co se v těch prsou nahromadilo mezi kojeními. Zkoušela jsem snad vše možné, ale mléka jsem ze sebe víc nedostala. Takže jsem po asi měsíci neustálého řevu nás obou začala dokrmovat a byl klid
.
Přeji, ať ve vašem případě kojení ustojíte a bude vše ok. A když ne, on se taky svět nezboří ![]()
Ne, nemate po kojeni.
Klasicky bojkot.
Co vypije a co pribere ted tak 14 dni vubec neres.
Snaz se najit polohu, ve ktere se nakoji (u nas za chuze s pohupovanim) a zkus byt co nejvic v klidu.
Ono si to zase sedne.
(Hlavne bacha, pediatri kojeni vetsinou vubec nerozumi, muze ti dat uplne blbe rady. Jestli chces pomoct a uklidnit, pozvi si dobrou osvedcenou laktacni poradkyni.)
Ahoj,
Máme 2,5 měsíční miminko, které je plně kojene. Do teď krásne prospival. Poslední tři dny ale začal nějak hůř sat. Na prsu je krátkou dobu a dohromady nic nevytahne. Začala jsem ho po kojení zase vážit a vypije tak 45 ml, dříve vypil vetsinou kolem 100 ml. Po kojení je vždy neklidný a hrozne pláče, ale od prsu se odtahuje.
Doktorce jsem volala a prý uvidíme příští týden kolik přibere. Čím by problém mohl být? Začínám být zoufalá, ze máme po kojení….