Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dítě do zvýšené polohy - podložit záda.
Já zvedala celý rošt postýlky
@bublinek nespi v postylce ![]()
Ja bych zakladatelko bud zvedla rost - mate polohovatelny? A nebo ja takto spala i v polosedu a mala na me (kdyz mela velkou rymu)
tak jedine usnula…holt jsem temer nespala, ale coz. Drz se ![]()
Tak tohle bych nedala bez monitoru teda. Dela mu velke problemy spat v postylce?
Tak poridit postylku, zvednou bud rost nebo jen podlozit nohy a mazat koupit monitor dechu!!!
A dopurucuju taky vic kojit, zahlenene miminko potrebuje vic tekutin. A taky zvlhcovat vzduch, mokra plina na topeni atd.
@Kukacka123 píše:
@stinga ale to miminko v postylce nespi
tak to má blbé
@Anonymní píše:
Holky asi tragicky nazev, ale 2 mesicni syn se mi dnes ve spanku zacal dusit hleny, nastesti me to vzbudilo ihned az jsem ho musela uderit do zadicek a vypadl mu z pusy hlen. Nemohl se nadechnout, teklo mu to s pusy i nosu. Odsala jsem a porad se kuckal a jecel a sotva se nadechl. Zacal klidne dychat az u me v prime poloze opreny o prsa. Internet mi ukazoval nejblizsi pohotovost, po zavolani tam to zvedla porodnice, ta me prepojila na detsky a ti rekli ze pohotovost nemaji. No hruza. Nastesti tam byl od rana nas pediatr. Maly nejakou dostal injekci, nos ma pry cisty, ze hlen asi vdechl ze zaludkumam kapat morskou vodu, zvlhcovat vzduch, jeho mit ve vzprimene poloze a ted jak prosim, kdyz spi v posteli vedle me? Nejaky typ? Ted se bojim i spat, byla to fakt hruza.
Měla bys ho nechat spát v postýlce, monitor dechu a zvlhčení vzduchu.
Syn spí s námi v posteli a když měl rýmu spal zády opřený o polštář, takže trochu z kopce. ale asi 3 dny, na dlouhodobě to moc není.
Dcerka spala poměrně často a dlouho na mě, já v polosedu. Dá se podložit i ve velké posteli polštářem, ne? Dvouměsíční dítě moc po posteli necestuje. Postýlku nekupuj, miminko u mámy je to nejlepší, co může být.
Máte monitor? To bych brala jako základ, začne ti houkat i když se mimcu třeba jenom zpomali dech. Já bych bez něj neusla. Jinak mimcu podložit hlavu, buď dělají klín do postýlky, nebo dej smotanou deku pod matraci. U sebe nenechavej spát, stačí abys mu omylem v noci přikryla hlavu dekou, když se mu blbě dýchá.
@Kriss Tina píše:
Máte monitor? To bych brala jako základ, začne ti houkat i když se mimcu třeba jenom zpomali dech. Já bych bez něj neusla. Jinak mimcu podložit hlavu, buď dělají klín do postýlky, nebo dej smotanou deku pod matraci. U sebe nenechavej spát, stačí abys mu omylem v noci přikryla hlavu dekou, když se mu blbě dýchá.
Zbytečně ji strašíš. Dcera se mnou spala odjakživa a nikdy jsem ji hlavu neprikryla… Ani omylem. Ono je to nějak v podvědomí, zkrátka matka dítě ani nezalehne ani ho společným spaním nijak neohrozí.
@Fazulina mě se to teda párkrát povedlo, když syn usnul u nás a třeba se kojil ze spaní a já přitom usla, pak sem se vzbudila a byl celý pod dekou, nebo když spal uprostřed tak ho skoro zalehnul chlap
proto sem pak měla přistavenou postýlku bez bočnice u svoji postele a malý byl v ní a zároveň jako vedle mě, že mi stačilo natáhnout ruku. Úplně jen tak samotného spát mezi nama v posteli si troufám až tak po půl roce, kdy už se převalí, kus si sám odleze a když se mu něco nelíbí tak protestuje.
Holky asi tragicky nazev, ale 2 mesicni syn se mi dnes ve spanku zacal dusit hleny, nastesti me to vzbudilo ihned az jsem ho musela uderit do zadicek a vypadl mu z pusy hlen. Nemohl se nadechnout, teklo mu to s pusy i nosu. Odsala jsem a porad se kuckal a jecel a sotva se nadechl. Zacal klidne dychat az u me v prime poloze opreny o prsa. Internet mi ukazoval nejblizsi pohotovost, po zavolani tam to zvedla porodnice, ta me prepojila na detsky a ti rekli ze pohotovost nemaji. No hruza. Nastesti tam byl od rana nas pediatr. Maly nejakou dostal injekci, nos ma pry cisty, ze hlen asi vdechl ze zaludku
mam kapat morskou vodu, zvlhcovat vzduch, jeho mit ve vzprimene poloze a ted jak prosim, kdyz spi v posteli vedle me? Nejaky typ? Ted se bojim i spat, byla to fakt hruza.