Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy.
Mam veliky dotaz, a zaroven prosbu.
Mam dvoumesicniho chlapecka, mesic jsme uz bohuzel na UM, zezacatku mel tuhou stolicku a nesla mu vytlacit, tak jsem mu musela pomoct trubickou, meli jsme mleko hipp, presli jsme na bebu, a kakani uz ma krasne ridky, ale sam se mi proste nevykaka, cely den je v pohode, k veceru zacne silene plakat, kroutit se narikat, tak to dopadne az tak, ze mu tam musim tu trubicku strcit, a on se vykaka, a zase je v klidu.. jenze ja chci aby se mi vykakal sam..
jsem z toho strasne zoufala, a nevim co delat, bojim se ze si na trubicku zvykl, a uz se mi bez ni nevykaka, nepouzivala jsem ji 10krat denne, ale kdyz uz bylo potreba proste jsem ji pouzila, nechci ho nechat trapit, jenze ted se trapim zase ja.
mate s tim nekdo zkusenost? Bude to zase dobry? Prosiiim poradte mi co mam delat abych se nezblaznila.. ![]()
Za kazde slovo moc dekuju…
U plně kojeného syna jsem ji denně používala 4 měsíce i přes to, že jsme praktikovali bezplenkovku a docela dobře se vyprázdnil i dopoledne při kojení nad kyblíkem. Večer jsem mu ale musela vždy pomoci. Pak postupně byla potřeba rourka méně a méně a cca od půl roku vůbec. Neboj, nezvykne si na to.
Pomáhala jsem takhle denně o kojenému synovi i dceři na UM téměř do půl roku, než se začali pořádně pohybovat a šlo to samo. Znáš nějaké starší dítě, které se bez trubičky nevykaká? Já ne, je to blbost, o tom, jak si dítě zvykne
Jsem rada, ze s tim ma zkusenost i nekdo jiny, ja uz jsem z toho na prasky. ![]()
Nejdrive to bylo tuhe, a kdyz uz se srovnala konzistence tak zase tohle.. ![]()
No tak budu doufat, ze to bude v poradku, neznam zadny pripad, ze bych slysela o navyku na rourku, ale predce jen jsem chtela slyset nazor nekoho jineho. Dekuju. ![]()
Na rektalni rourku si nelze zvyknout. Nauci se to. Chtit muzes, ale prijde to, az bude ten spravny cas
vydrz… ![]()
Zkoušela jsi masáž bříška? Já si kdysi dávala na hrudník zadickama a hodně pokrčila nohy (klubíčko) a nosila. To pomahalo
Nebo jak tu pisou holky - polohy - klubicko, nahrivani briska, masaz briska, cviceni nozkama, probiotika,…
Vse jsem zkousela, brisko nahrivam polstarkem s pecickama, masaze take delam pri kazdem prebalovani, nozkama cvicime ale u toho se jen vyprdi, ale nevykaka.
Probiotika davam biogaia.
Mleko uz take menit nebudu, beba mu sedi, az na to kakani no.. ![]()
V klubicku ho nosim, na brisko ho take pokladam, ale po chvilce zacne byt nevrlej, a vzteklej, dlouho nevydrzi.. ![]()
Kazdopadne vam moc dekuji za rady a za uklidnujici slova..
![]()
@Nikol122 já mám taky zkušenost, po šestinedělí, kdy mi mimco od 6 do 10-11vecer neskutečně rvalo pro koliku, ji Dr. vysetrila rektálně a zjistila, že má tzv. stenozu ani(zúžení řitního otvoru),do té doby jsem ji běžné strkala rourku z lékárny, tu tenkou, pak nám na dětské chirurgii dali kovovou tyčku širokou 10,12,14mm, stolice ji stříkala pod tlakem, po 2mesicich řekli, že už to má povolené a mám ji pomáhat 9mm gumovou rourku, postupně se vše upravilo, ale trvalo to dlouho…
@Nikol122 to jo, ale ulevilo se jí, to je hlavní..tou dobou jsem tady četla staré diskuze, kde musela miminka i na operaci, to nás naštěstí minulo..nechci Tě strašit, já jsem cítila, že to není jen 3měs. kolika, podle toho revu ![]()
Tak on mi sice rve, ale uz je to o stopro lepsi nez to bylo v sestinedeli, to kdyz nespal tak rval..
to bylo hrozny. Ted si semtam poplace, ale vzdy zacne az vecer kdyz uz po celem dni proste nekaka. No je to na hlavu, tak snad bude dobre. ![]()
Tak jestli se mu po té rource uleví, tak to bude dobré, jak se začne více hýbat😉