Kakání jen s pomocí...

8
28.1.20 17:25

Kakání jen s pomocí...

Ahojte maminy.
Mam veliky dotaz, a zaroven prosbu.
Mam dvoumesicniho chlapecka, mesic jsme uz bohuzel na UM, zezacatku mel tuhou stolicku a nesla mu vytlacit, tak jsem mu musela pomoct trubickou, meli jsme mleko hipp, presli jsme na bebu, a kakani uz ma krasne ridky, ale sam se mi proste nevykaka, cely den je v pohode, k veceru zacne silene plakat, kroutit se narikat, tak to dopadne az tak, ze mu tam musim tu trubicku strcit, a on se vykaka, a zase je v klidu.. jenze ja chci aby se mi vykakal sam.. :,( jsem z toho strasne zoufala, a nevim co delat, bojim se ze si na trubicku zvykl, a uz se mi bez ni nevykaka, nepouzivala jsem ji 10krat denne, ale kdyz uz bylo potreba proste jsem ji pouzila, nechci ho nechat trapit, jenze ted se trapim zase ja. :nevim: mate s tim nekdo zkusenost? Bude to zase dobry? Prosiiim poradte mi co mam delat abych se nezblaznila.. :zed:
Za kazde slovo moc dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
608
28.1.20 17:34

U plně kojeného syna jsem ji denně používala 4 měsíce i přes to, že jsme praktikovali bezplenkovku a docela dobře se vyprázdnil i dopoledne při kojení nad kyblíkem. Večer jsem mu ale musela vždy pomoci. Pak postupně byla potřeba rourka méně a méně a cca od půl roku vůbec. Neboj, nezvykne si na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
28.1.20 17:42

Také jsem jeden čas pomáhala denně. Myslím že to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.1.20 17:47

Pomáhala jsem takhle denně o kojenému synovi i dceři na UM téměř do půl roku, než se začali pořádně pohybovat a šlo to samo. Znáš nějaké starší dítě, které se bez trubičky nevykaká? Já ne, je to blbost, o tom, jak si dítě zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.1.20 17:48

Jsem rada, ze s tim ma zkusenost i nekdo jiny, ja uz jsem z toho na prasky. :zed:
Nejdrive to bylo tuhe, a kdyz uz se srovnala konzistence tak zase tohle.. :nevim:
No tak budu doufat, ze to bude v poradku, neznam zadny pripad, ze bych slysela o navyku na rourku, ale predce jen jsem chtela slyset nazor nekoho jineho. Dekuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
28.1.20 17:49

Na rektalni rourku si nelze zvyknout. Nauci se to. Chtit muzes, ale prijde to, az bude ten spravny cas ;) vydrz… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.1.20 17:51

Zkoušela jsi masáž bříška? Já si kdysi dávala na hrudník zadickama a hodně pokrčila nohy (klubíčko) a nosila. To pomahalo

• Citovat
  • Upravit
7712
28.1.20 17:54

Nebo jak tu pisou holky - polohy - klubicko, nahrivani briska, masaz briska, cviceni nozkama, probiotika,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.1.20 18:09

Vse jsem zkousela, brisko nahrivam polstarkem s pecickama, masaze take delam pri kazdem prebalovani, nozkama cvicime ale u toho se jen vyprdi, ale nevykaka.
Probiotika davam biogaia.
Mleko uz take menit nebudu, beba mu sedi, az na to kakani no.. :think:
V klubicku ho nosim, na brisko ho take pokladam, ale po chvilce zacne byt nevrlej, a vzteklej, dlouho nevydrzi.. :zed:
Kazdopadne vam moc dekuji za rady a za uklidnujici slova.. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.1.20 12:06

@Nikol122 já mám taky zkušenost, po šestinedělí, kdy mi mimco od 6 do 10-11vecer neskutečně rvalo pro koliku, ji Dr. vysetrila rektálně a zjistila, že má tzv. stenozu ani(zúžení řitního otvoru),do té doby jsem ji běžné strkala rourku z lékárny, tu tenkou, pak nám na dětské chirurgii dali kovovou tyčku širokou 10,12,14mm, stolice ji stříkala pod tlakem, po 2mesicich řekli, že už to má povolené a mám ji pomáhat 9mm gumovou rourku, postupně se vše upravilo, ale trvalo to dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.1.20 12:11

No tak to je hezke.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.1.20 12:24

@Nikol122 to jo, ale ulevilo se jí, to je hlavní..tou dobou jsem tady četla staré diskuze, kde musela miminka i na operaci, to nás naštěstí minulo..nechci Tě strašit, já jsem cítila, že to není jen 3měs. kolika, podle toho revu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.1.20 13:32

Tak on mi sice rve, ale uz je to o stopro lepsi nez to bylo v sestinedeli, to kdyz nespal tak rval.. :roll: to bylo hrozny. Ted si semtam poplace, ale vzdy zacne az vecer kdyz uz po celem dni proste nekaka. No je to na hlavu, tak snad bude dobre. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.1.20 14:05

Tak jestli se mu po té rource uleví, tak to bude dobré, jak se začne více hýbat😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.1.20 14:14

Dekuju moc za rady a za uklidneni, ze v tom nejsem sama. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie