Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim maminky, mam 9m dvojcatka holcicky. Jedna mi sedi krasne jako prkno, ale druha je strasne shrbena
. Rikala jsem to I Dr, ale ta ze je to vse v poradku, ze se to casem napravi samo. Kdyz cca pul hodinky sedi, tak zacne plakat a az kdyz ji polozim, tak se zasmeje a je vse v poradku. Nevite jakeho Dr bez doporuceni pediatra muzem navstivit? Dekuji moc
@DunovskaPavla píše:
Zdravim maminky, mam 9m dvojcatka holcicky. Jedna mi sedi krasne jako prkno, ale druha je strasne shrbena. Rikala jsem to I Dr, ale ta ze je to vse v poradku, ze se to casem napravi samo. Kdyz cca pul hodinky sedi, tak zacne plakat a az kdyz ji polozim, tak se zasmeje a je vse v poradku. Nevite jakeho Dr bez doporuceni pediatra muzem navstivit? Dekuji moc
A jak se do toho sedu dostane, když píšeš, že ji položíš? Ona se sama nedokáže zase položit??
@mackA159 píše:
A ty je posazujes? Dle toho co píšeš mi to tak přijde.
Právě proto jsem se ptala, jak je možné, že holčičku po půl hodině musí pokládat.
Dítě, které ještě není na sed připraveno, těžko „vydrží“ půl hodiny sedět. ![]()
Ani jedno dítě mi v devíti měsících nesedělo, natož půl hodiny!
Proboha, v čem je to máš pozazené? Nechceš snad tvrdit, že se děti na zemi samy dostanou do sedu a vydrží si hrát v sedě tak dlouho? Spíš mi to zavání tím, že je tak posazujete vy a jestli s tím nepřestanete, tak vám děti jednou poděkují za problémy se zády.
@Petule030 píše:
Ani jedno dítě mi v devíti měsících nesedělo, natož půl hodiny!![]()
![]()
Proboha, v čem je to máš pozazené? Nechceš snad tvrdit, že se děti na zemi samy dostanou do sedu a vydrží si hrát v sedě tak dlouho? Spíš mi to zavání tím, že je tak posazujete vy a jestli s tím nepřestanete, tak vám děti jednou poděkují za problémy se zády.
Dcera leze od 7m, sedět začala v 8m…ale ze by vydrzela u hraní sedět půl hodiny? Ani by dělala jinou aktivitu? To je teda divný. ![]()
@Petule030 píše:
Ani jedno dítě mi v devíti měsících nesedělo, natož půl hodiny!![]()
![]()
Hlavně dítě, které se do sedu dostane samo, se z něj taky samo dostane. Tohle je fakt hazard se zdravím ![]()
@Petule030 mám dva kluky a oba mi sedeli dřív než lezli. Tak první ani pořád nelezl. Seděl, pak se zvedal o nábytek a v 11M začal chodit.Ted ten druhý sedí o 6M, v 7,5M začal lézt, kdy začne chodit zatím nevím
Nikdy sem neposazovala, právě naopak a stejně si to udělali po svém.
@mission84 píše:
@Petule030 mám dva kluky a oba mi sedeli dřív než lezli. Tak první ani pořád nelezl. Seděl, pak se zvedal o nábytek a v 11M začal chodit.Ted ten druhý sedí o 6M, v 7,5M začal lézt, kdy začne chodit zatím nevímNikdy sem neposazovala, právě naopak a stejně si to udělali po svém.
Ale to je přece v pořádku. Jen je to trošku divné v případě, že zakladatelka píše, že holčička je shrbená, a že jí pokládá. To nevypovídá o tom, že by to dítě bylo na sed připravené a posílené.
@P4ja píše:
Hlavně dítě, které se do sedu dostane samo, se z něj taky samo dostane. Tohle je fakt hazard se zdravím
Přesně… ![]()
Tak snad si sedne sama a položí sama, ne? JAK že ji musíš položit ty?
A sedět půl hodiny v kuse je teda masakr.
@DunovskaPavla píše:
Zdravim maminky, mam 9m dvojcatka holcicky. Jedna mi sedi krasne jako prkno, ale druha je strasne shrbena. Rikala jsem to I Dr, ale ta ze je to vse v poradku, ze se to casem napravi samo. Kdyz cca pul hodinky sedi, tak zacne plakat a az kdyz ji polozim, tak se zasmeje a je vse v poradku. Nevite jakeho Dr bez doporuceni pediatra muzem navstivit? Dekuji moc
Jak se do toho sedu dostanou??? Sednou si samy nebo je prostě posazuješ???