Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak tu TV vypni, když se bojíš o její oči. Nebo dej mimčo tak, aby na TV nevidělo.
Právě že se za televizi otáčí i když jo dám tak aby na ni neviděl.. Proto se ptám jestli to třeba nevadí, abych to nemusela vypínat a aby tady něco hrálo. Nejsme žádní maniaci ale když si chceme pustit film a malej je tu s námi ( a to je celkem dost často, protože přes den moc nespí ) tak aby jsme tady nemuseli být potichu a bez obrazu..
Ja si myslim, ze kazdy dite je pritahovany televizi.
Ale jinak snad neni problem jej dat tak, aby na to nevidelo ne? Zabavit dite hrackama apod. Kdyz uz teda nutne MUSITE cucet na televizi.
Pane bože, ptám se jestli to vadí na oči..!! A jestli dobře čtete, tak jsem již psala, že se za ní otáčí i když ho dám jinak.!!! A jestli žijete v aktuálním století, tak jistě chápete že si člověk tu tv pustí, zvlášť když jste v bytě.. Už chápu ty recenze na tyto diskuze.. Některý maminky chtějí akorát rejpat, než aby poradily.. Ale zkusila jsem to.. Tak nic, přesto dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat, mé dvouměsíční miminko fascinuje televize, pořád jí sleduje chci se poradit, nemůže to vadit na očička nebo tak?
Doufám, že tento dotaz byl jen špatným vtipem. Jestli ne, tak je mi Tě, a miminka ještě víc, líto. Televize opravdu vadí a škodí, a to zejména u malých a skolkovych děti!
Ne, na oči miminku nevadí, ale škodí jeho nervové soustavě, která se vyvíjí do dvou let.
Na TV by se dítě nemělo dívat, dokud ti není schopno přeříkat co v TV vidělo. Škodí to hlavně jeho pozornosti. Je prokázáno, že pak může mít poruchy pozornosti.
@Aduš8 děkuji, jste jediná která mi tady srozumitelně odpověděla na to co jsem potřebovala vědět. neříkám že na ní koukám ale furt, ale je to občas když ho vezmu k televizi do obýváku aby tam mohl být chvilku s náma.. ostatni ze mě udělali matku, která týrá své dítě tím, že ho dává snad schválně před televizi..
![]()
TV uz patri k beznemu stylu zivota. Kdo z vas ji doma nema zapnutou? ![]()
Mimi vidi, ze to tam blika, meni se barvy, proto ho to pritahuje. Pokud ji budete mit zapnutou, bude po ni koukat. Dala bych pozor, at nevytaci oci z duvodu silhani. Casem si dite zvykne a uz ho TV tolik pritahovat nebude. Prijdou jine podnety, ktere budou vzrusujici.
Ja se na materske odnaucila uplne divat na tv. Nekdy nejede treba tyden a nicemu to neva. Jako kulisa poslouzi radio.
Určitě vadí! Nervové soustavě. Vývoji. Já dovolila dceři nějakou krátkou pohádku snad kolem 20m a to na 15min denně. A u 2m miminka je to fakt nebezpečné. A my taky na tv koukali, na filmy atd. ale dceru jsem prostě otočila at na tv nevidí.
Dětská doktorka mi říkala, že to vadí především na mozek (vznikají tak prokazatelně poruchy pozornosti), vliv to má samozřejmě i na ty oči a modré světlo i na kvalitu spánku.
Ahoj chtěla bych se zeptat, mé dvouměsíční miminko fascinuje televize, pořád jí sleduje chci se poradit, nemůže to vadit na očička nebo tak?