Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, chtěla bych se zeptat, jakou máte zkušenost cestovat takovou dálku s miminy v autě. My se chystáme v červenci do Chorvatska autem s 9 měsíčním mimi a zajímaly by mně Vaše zkušenosti, rady, tipy. Taky jak miminka přežijí tu cestu - noční. Přijde mi to líto ho nechat celou noc v jedné poloze v sedačce, i když vím, že jiný způsob není - teda kromě letadla.Tak moc děkuji za informace.
Ahoj, tak přesně v 9 měsících jsme byli s naší dcerou poprvé v Chorvatsku.
Bylo to super, cestu zvládla na jedničku.Jeli jsme na sever Chorvatska, aby
to nebylo tak daleko, cca 900 km. Takže žádný strach, určitě si to užijete.
Kadla
Ahoj já jsem jela s malou když jí bylo 7 měsíců do Itálie.Jeli jsme přes den a cesta trvala 16 hodin.Musím říct, že to zvládala lépe než my dospělí.Jeli jsme přes den a problém nastal až v okamžiku, kdy jsem jí měla dát spát.Takže jsem jí musela vyndat z autosedačky, nechat usnout na sedačkách vleže a pakjsem jí přendala zpátky do autosedačky.Nějaké triky, nebo tipy asi neporadím.Jídlo mi ohřáli na benzínce v mikrovlnce, já pak ještě měla vodu, neboť bylo horko a zásobu hraček, abych je mohla stále měnit.Tak šťastnou cestu. ![]()
tak my jeli s 14.mesicni dcerou do Italie, pres noc. Bylo to vcelku v pohode. Jednou se v noci probudila, tak jsme zastavili a probehla se na benzince, pak zase spala. Jinak jsem s sebou mela na cestu deku. I kdyz mame topeni, tak deka se hodila. Samozrejme piti, nejake knizky, hracky, oblibeneho plysaka, nakonec jsme vyuzili plysaka na usnuti a knizky, kdyz se mala asi 100km pred cilem probudila. Jo a vzhledem k tomu, ze tak rano kolem 7h pila mleko, tak jsem s sebou mela v termosce horkou vodu a ve flasce odmerenou davku sunaru.
Ahoj, my jeli s pětiměsíčním cca 800km a naprosto v pohodě. Zastavovali jsme v noci na kojení, asi 2× a jinak to prospal. Poloha ve vajíčku mu vyhovovala, jen jsme mu dali na okno roletky, aby ho nerušila světla kolemjedoucích aut.
No to s těma roletkama by mně třeba nenapadlo, tak to díky za tipy. Pojedeme zhruba 1200 km, tak to snad zvládnem. Taky ještě kojím, tak odpadá starost s mlékem. Jinak klíďo pište další tipy - ráda se přiučím ![]()
Ahoj Reňo, my pojedeme v srpnu taky s 10te mesicnim. Tak jsem zvedava co holky napisou, ale chceme jet taky v noci, tak nemam strach. Jen uz koupim vetsi sedacku, ne vajicko, aby se dala trochu polohovat. jinak urcite sebou deku, at se zachumla a dobre se mu spi+hracky, piti, jidlo a neco na prevleceni pripraveno v aute at nemusim hledat v kufru. Kdyz se ti bude chtit, tak koukni jeste de diskuze „rady a tipy na dovolenou s mimcem“ tam resime co sebou k mori.
Jo, jo - už jsem zkoukla snad všechno i ty odkazy, hned jsem chytřejší
To by člověka třeba vůbec nenapadlo kolik je třeba věcí. My byli poprvé se starším synem když mu byli 2 roky, teď mu bude 7. Takže zkušenost s miminem nemám. Každopádně moc díky.