Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den. Mám takový řekněme problém. Moje maličká (3měsíce) nesnáší kočárek, nejspíš kvůli tomu, že z něj nevidí ven. Když někam jedeme autem a je v autosedačce tak je v klidu ani nedutá a tak jsem pořídila kočárek na který lze připevnit pouze autosedačka, ovšem je na něm napsáno, že je nevnohdý pro děti do 6ti měsíců
-myslíte, že na takové to přejízdění (nemyslím procházky) by to nemuselo vadit?
Tak ono to bude nevhodné zejména proto, že pravděpodobně nemá ležení do naprosté roviny - pro dětí do 6ti měsíců je důležité, aby ležely na naprosté rovině kvůli zádům. Proto se taky nedoporučuje jezdit s autosedačkou místo kočárku
Ja tak scdcerou jezdím od jejich asi 2 mesicu, teda jen občas, na nákupy a tak, asi jednou za dva tydny, a co jsem viděla tak takhle jezdi hodne lidi…asi extra zdrave to neni, ale jednou za cas to snad tolik neva. Dcera jak ma rozhled tak už od mala kdyz takto jede, ani neduta, vydrží treba 2 hod koukat a já muzu v klidu nakoupit. Jinak jezdi v kočárku v hluboké korbe porad jeste.
@ynax tak ve vajíčku jsem s malým jezdila i na prochajdy a záda ma o. k. navíc a americe tak jezdí všichni co jsem se dozvěděla a taky to není národ křívých zad
v evropě to není zvykem..
@jutinka píše:
@ynax tak ve vajíčku jsem s malým jezdila i na prochajdy a záda ma o. k. navíc a americe tak jezdí všichni co jsem se dozvěděla a taky to není národ křívých zadv evropě to není zvykem..
Kolik mu je?
pockej, az mu bude treba 30, 40…
pak bych spis vynasela soudy o tom, ze je OK ![]()
Jinak na prejizdeni si myslim, ze to nevadi, ale nenechavala bych zbytecne dlouho, spis bych v hlubokym kocaru zkusila davat na brisko… ![]()
Jj, v cizině se pry už ani neprodávaji hluboké korby. Jezdi ve vajicku a pak hned ve sportaku. Coz si teda hlavne v zime neumim představit, že bych dávala to maly mimino v zime jen do vajíčka…no tak asi nechodi moc ven, jen do OC asi:)
@kate02 tak vzhledem k tomu že na západě jak jsou mimi ve vajíčku běžně a v dospělosti mají stejně křivý záda jako tady v čr přitom byli v korbě tak si myslím, že to není vajíčkem ![]()
Podle mě, když budete jenom přejíždět a třeba občas krátká procházka, tak to miminku neuškodí. My sice čekáme až v létě, ale také máme vybraný kočík, na který se dá nasadit i „vajíčko“, abychom např. při nákupech nemuseli pořád vyndavat mimčo ze sedačky, cpát do kočáru a zase zpátky, kor když bude třeba spát… Ale rozhodně bych v tom nenechávala dítě celý den nebo při velkých procházkách, to už podle mě škodit může..
Nejsem fanda zbytečného sezení v autosedačce, takže ač mám kočár, na který s pomocí adaptérů vajíčko nacvaknout, nepořídila jsem si je. Autosedačku mám výhradně na cestování autem a pokud někam s malým jedu, vždy výhradně s kočárkem. I k doktorce nejsem líná vypásat ze sedačky a přehodit do korby. Někdy čekáme jen pár minut, někdy i hodinu a pokud chce spát, nevidím důvod, proč má spát v sedačce
.
Děkuju moc všem za názory. My máme obchod, doktorku i úřady asi 15min od domu takže doufám, že to moc vadit nebude. Na delší procházky jsme ani do teď jít nemohly protože dokázala brečet i hodinu v kuse, dokud jsem ji z kočárku nevyndala ![]()
Ahoj, my jsme s malym uz od zacatku hodne jezdili v aute. Porodni asistentka nam tenkrat poradila cca po 2 hodninach malyho nachvilku vyndat, aby se protahnul. Kdyz mu byly 3 tydny, jeli jsme takhle k pribuznejm 300 km ho ukazat (a vecer zase zpatky 300 km). A zije ![]()
Ja bych se toho nebala, kdyz Ti nechce spat v kocarku. Casem to zkus znova, treba Ti tam usne a sedacku muzes odlozit ![]()
Proto jsem využila a dodnes využívám manducu - ergonomické nosítko ![]()
mám teda už dítko přes rok ale měl 2 dlouhé období kdy nesnesl být v kočárku, potom i ve vajíčku (jak přešel do kat. od 9kg tak je v autosedačce spokojený)
A vajíčko na kočárek jsem používala jen občas na krátkou dobu - nákup potravin, úřady… ale většinou jsem do auta brala jen manducu než podvozek, k dr. jsem brala na rukou autosedačku, jak bylo tepleji jen dítě ![]()
@labilniveverka děti do 6ti měsíců by měly být v kočárku na rovné podložce v rovině, proto je na tom kočárku upozornění nepoužívat do 6´ti měsíců. I vajíčko by se u malých dětí nemělo používat déle jak 1,5 hod. denně. Je to kvůli správnému vývoji páteře.
Bohužel to co někdo píše, že to na záda nevadí se nyní nezjistí, ono zatím se používají sedačky cca 10 let, ale až současným dětem bude 40, tak ty co mají poničené záda z přehnaného používání vajíček při procházkách to teprve poznají.
Takže na rychlý převoz k doktorce, nebo na nákup se dá vajíčko s podvozkem použít, ale na delší pocházku určitě klasický kočárek s rovnou podložkou.