Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hanka1 píše:
Hermiono,
jejich vody bych se nebala - co litame cca 4× rocne, tak maji v letadle vzdy neperlivou bud Aquilu nebo Dobrou vodu a obe jsou vhodne pro kojence.Ja si naposledy pred velikonocema kupovala primo na palube pullitrovku balene Dobre vody nebublinkate za 25,–, leteli jsme charterem Travel Service do Spanelska.
Já neříkám bát se, ale spíš, to že správně v letadle se to nesmí. Mám kamarádku stewardku ČSA a tak jsem s ní před prvním letem vše probrala. Charterové lety, nevím, nelétáme s nimi
. Ale správně bys měla mít vodu pro mimi vlastní, protože v letadle je extrémní množství virů a bakterií vzhledem ke klimatizaci, která koluje a tudíž to roznáší, proto bys neměla brát nic pro mimi od nich, oni nemohou zaručit, že je to OK, stejně tak jako by správně neměli nic v letadleohřívat pro pasažéry, správně nesmí nic vnášet do prostoru pro přípravu jejich jídla. Na druhou stranu vím, že letušky se vždy snaží vyjít co nejvíce vstříc a jsou většinou moc ochotné
.
Hermiono,
to je fakt, ale rikam si co mi hrozi horsiho, nez kdyz si pullitrovku koupim a otevru v Tescu (ktere je ma skladovane venku na slunci) nebo koupim/dostanu a otevru primo v letadle ![]()
Pro mimi bych si vezla vlastni a krom male vody je uplne nejlepsi balene mlicko v krabicce - jen se preleje do lahve, ale pro nas uz davno passe, nase holky jsou zkusene cestovatelky - ta mladsi uz mela loni uz i vlastni sedacku pac ji byly cerstve dva roky.
ahojholky chci se zeptat ohledne kocarku, ted se chystam se svym prckem 2 mesice letet na Sicilii. vim ze muze s kocarkem az k letadlu, ale resim, spise jak to udelat-chci si vzit vajicko i normalne hlubokou korbu. jedeme tam na dva tydny a prece nebudu mit maleho porad ve vajicku skrceneho a kdyz bude prset a budem nekde chtit jit tak vajicko mi moc nepomuze…doufam, ze jsem to nepsala dobre a chapate me jak to myslim. dekuji za odpoved
Hlubokou korbu nechat v Praze obalit igelitem a poslat normalne na pasu s kufrem - na pasu ti i prijede a k letadlu jit s podvozkem a autosedackou. Podvozek slozis u vstupu do letadla a ten ti uklidi a autosedacku vezmes normalne na palubu. Jen pocitej s tim, ze pri startu i pristani stejne musis mimco z autosedacky vyndat a pripoutat ho k sobe pridavnym pasem, ktery dostanes.
Takhle jsme cestovali ve trech mesicich mimina na Kanary a vse bez problemu - petilete i trimesicni cely let prospaly, mimi jen knourlo pri startu a pristani, ze jsem je vyndavala z autosedacky, pricuclo se a byl klid i nadale ![]()
Příspěvek upraven 02.12.15 v 10:49
Hanka1 píše:
hlubokou korbu nechat v Praze obalit igelitem a poslat normalne na pasu s kufrem - na pasu ti i prijede a k letadlu jit s podvozkem a autosedackou. Podvozek slozis u vstupu do letadla a ten ti uklidi a autosedacku vezmes normalne na palubu. Jen pocitej s tim, ze pri startu i pristani stejne musis mimco z autosedacky vyndat a pripoutat ho k sobe pridavnym pasem, ktery dostanes.a tu autosedacku mi veme potom v letadle letuska nebo kde ji mam? danou na zemi mezinohama? a za tu korbu platim jako za zavazadlo? ja bohuzel z prahy neletim, ja ziju v Italii…a nevim jaky maji system tady…
Takhle jsme cestovali ve trech mesicich male na Kanary a vse bez problemu - petileta i trimesicni cely let prospaly, mala jen knourla pri startu a pristani, ze jsem ji vyndavala z autosedacky, pricucla se a byl klid i nadale
Můžu vzít malýmu Kubíka pití do letadla? Z jinýho pitítka mi malej nic nevypije..
@donutka při letištní kontrole vám ho zabaví. Jedině pak koupit na letišti v bezcelní zóně.
@donutka letěli jsme minulý rok. Pití mi akorát zkontrolovali a nechali.
@donutka píše:
Můžu vzít malýmu Kubíka pití do letadla? Z jinýho pitítka mi malej nic nevypije..
U malych deti delaji vetsinou vyjimku, kdyby chteli zabavit, urcite je muzes poprosit, aby piti vylili a dali ti prazdnou flasku.
@donutka muzes. Piti jen zkontroluji. Ja ted letela a mela 2 kubiky a dzus a nechali vse
@donutka záleží jak máš staré dítě. Přinejhorším si vezmeš prázdnou flašku. Jo už koukám, jak máš starý dítě… tak vám ho nejspíš nechají.
Tento týden jsem letěla se 17 měsíčním synem, pití v dětském hrníčku, ani sklenička s jídlem nebyl problém. Klidný let.
@donutka letěli jsme před měsícem, nezabavili nam vůbec nic - ani kubika, ani dětskou láhev plnou džusu ani otevřenou výživu ![]()
Litam pravidelně s dětmi starymi1 rok a 3 roky a nikdy se mi nestalo, že by mi cokoliv vyhodili. A mám s sebou vzdycky: krabička s ovocem, sušenky, krupky, pití pro starší, mliko pro mladsiho, nekdy i toust k veceri. Vždycky to jen řeknu a vyndám a nikdy za celý 3 roky jsem neměla nejmensi problem. Jednou řekla slečna při pohledu na ovoce a sušenky, že by si teda dala taky ???? a to je vse. Takže si vezmi cokoliv potřebuješ a žádný stres. Klidný let!
Pití nechají, raději sem vezla vše origo zabalený, aby nebyl problém. Taky zkontrolovali, pití nám nechali. Měla jsem malé lahvičky vody, caprisone a Kubíka, vše neotevřené. Rozbalila jsem to až za kontrolou. Ale asi by pustili i tak, co vím, pustili i termosku s horkou vodou, co vezla paní, aby mohla udělat Sunar.