Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky pomoc. Ráno si syn všiml, že nemůže najít takovéhotoho lego panáčka a devítiměsíční dcerka si u toho zrovna hrála. Nic jí není, je veselé atd, ale červík ve mě hlodá, zda to nesežrala…co myslíte?
No tak jí kup jiného. ![]()
@Anonymní píše:
@Kaileee protoýe jsem se odhlásila a vlezla na mužův učet.sorry
tvůj chlap tu má účet jo?
ty jo to by mě asi švihlo ![]()
Buď ho najdete někde jinde nebo v plině. Ale lego do blízkosti miminko fakt nepatří, kostičky můžou být fakt malinké, panáčci se rozkládají na 2-3 části plus nějaké pomůcky… Pokud ho spolkla, tak nejhorší má za sebou, neudusila se.
@Anonymní píše:
@Helileli ohlídej to když máš dva.
Neboj. Když to šlo dovnitř půjde to i ven. Nemá to ostré hrany. Prostě hlídej jestli má normální stolici.
Jestli máš dvojčata tak tě ta správná „sranda“ ještě čeká.
![]()
@Anonymní píše:
@Helileli ohlídej to když máš dva.
Já to před pár lety vyřešila tak, že jsem povolila staršímu zalézt si s takovými drobnými hračkami na zvýšenou postel.
Mimino tam nevylezlo a on byl vděčný za trochu klidu.
Za to mi starší spolkl jako pětiletý čtyři mince
Slepily se, zůstaly v žaludku a museli mu je tahat vrchem na gastru v narkoze ![]()
@autorka44 kdyby opravdu mela tak velky strach tak by to od rana uz tak 100× stihla do nemocnice a neptala by se na emiminu ![]()
Panáček z lega je vidět na rtg, i když není z kovu?
Od 2,5 cm velikosti spolknutého předmětu se přistupuje k endoskopii.
Poradila bych se s lékařem.
@Anonymní píše:
Holky pomoc. Ráno si syn všiml, že nemůže najít takovéhotoho lego panáčka a devítiměsíční dcerka si u toho zrovna hrála. Nic jí není, je veselé atd, ale červík ve mě hlodá, zda to nesežrala…co myslíte?
Když si nebudeš jistá a nic z ní nevyjde, můžete sjet na rentgen. Jestli to bylo pravý Lego, tak Lego přidává do svých komponentů kovové kousky, aby byly vidět na rentgenu, takže by se ukázal.
@Saffiraa já ale nevím jak vypadal, na mě s tím vyrukoval syn, jinak bych o ničem vůbec nevěděla
@Anonymní píše:
@Saffiraa já ale nevím jak vypadal, na mě s tím vyrukoval syn, jinak bych o ničem vůbec nevěděla
Těžko radit když nevíš jaký… Malý spolkne a projde, větší spolkne ale neprojde, potíže můžou nastat i po několika týdnech a to dost závazně.....jestli si fakt myslíš, že to spolkla šla bych na rtg.