Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V porodnici se tuším ptali, jestli je to přirozené nebo po umělku, žádného jiného dr. to nezajímalo.
Mám před porodem a v porodnici jsem to řekla sama ještě než se zeptali. Doktorům nikdy nelžu ani nic nezamlčuju.
Tak pokud se budou ptát, tak bys jim to měla říct.
U porodu se na to ptají a nevím, jestli to pak nepisou do zprávy pro pediatra? On je snad nějaký problém říct to? ![]()
Taky první přirozeně, druhé po umělém. V těhotenské průkazce jsem to měla, tak jsem to v porodnici řekla. Ale ve zprávě pro pediatra to nebylo ani ve zprávě pro gynekologa. Pediatr to neví a myslím, že mu do toho nic není. Při případném dalším těhotenstvím se domluvím s OG, ať to nedává ani do průkazky.
Anonym, nebo smazat. Nikdo o IVF neví.
Na otěhotnění se mě ptali na NT screeningu asi poprvé. Později už nevím.
Co si pamatuju, tak se mě nikdo neptal, zda jsou děti počaté přirozeně nebo ne. Samo měl by to vědět gynekolog, protože s ním to člověk řeší, ale u porodu už je způsob početí bezpředmětný a řeší se jen jak přišlo mimčo na svět a kolikáté je, případně počet potratů.
@Anonymní píše:
Taky první přirozeně, druhé po umělém. V těhotenské průkazce jsem to měla, tak jsem to v porodnici řekla. Ale ve zprávě pro pediatra to nebylo ani ve zprávě pro gynekologa. Pediatr to neví a myslím, že mu do toho nic není. Při případném dalším těhotenstvím se domluvím s OG, ať to nedává ani do průkazky.
Anonym, nebo smazat. Nikdo o IVF neví.
U nás to taky nikdo neví, nechci ani aby se to někdo nějak dozvěděl, ptám se i proto jestli by se to pak dítě z karty nějak nedozvědělo. Nikdo nevíme co bude … ![]()
Ze jsem po ivf jsem mela napsano v teh.prukazce,
Ve zprave pro detskou z porodnice to bylo taky napsany..a ona se me zeptala, co ze je to í vé ef ![]()
Kdyb to napsany nebylo, tak asi sama od sebe bych to nehlasila
@Anonymní píše:
U nás to taky nikdo neví, nechci ani aby se to někdo nějak dozvěděl, ptám se i proto jestli by se to pak dítě z karty nějak nedozvědělo. Nikdo nevíme co bude …
Jako vážně?
Tak u nas ale to, ze to nema v karte, nebylo z důvodu, ze by se to nemelo dite nikdy dovedet. Nicmene jak tady psal nekdo vyse, pediatra zajima jak dite prislo na svet, apgar, tomjak bylo pocato je pro nej naprosto zbytecna informace.
@Tunrida dr. je i naše známá, nechci aby se to dozvěděla
nikdo to neví a nechceme aby věděli ![]()
@Anonymní píše:
Tak u nas ale to, ze to nema v karte, nebylo z důvodu, ze by se to nemelo dite nikdy dovedet. Nicmene jak tady psal nekdo vyse, pediatra zajima jak dite prislo na svet, apgar, tomjak bylo pocato je pro nej naprosto zbytecna informace.
Děkuji ![]()
V propousteci zprave z porodnice je ro napsano. Jednu si nechava maminka a druha se dava pediatrovi. Je tam ze je mimi z ivf, v kolikatem tt se narodilo, jak se narodilo (sc, prirozene), jestli jsou nutne leky, jake vysetreni miminko v porodnici prodelalo a jake musi dal prodelat. Anamneza matky a otce ( zkracena)
Ahoj holky mám dotaz, nevíte prosím jak to je u IVF? Mám první dítě přirozeně a druhé čekám po IVF, musím to dětské doktorce hlásit? Jak jste to měly? Hlásily jste to třeba i v porodnici? Děkuji moc