Miniheparin a porod

4840
18.5.18 22:39

Miniheparin a porod

Z názvu to celkem vyplývá, měl by se vysadit cca 12 hod. před porodem, podařilo se vám?
Ve kterou denní dobu jste si jej píchaly?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
18.5.18 23:08

Pichala jsem si v 8., 9. a 10. tehotenstvi, doba aplikace 14 hod. Prvni porod s temito injekcemi byl porod dvojcat sekci, takze to bylo osefovane v nemocnici. Druhy porod - presne v TP, na ten den jsem mela domluvenou poradnu. Misto toho mi 16.30 praskla voda a nejela jsem do poradny, ale do porodnice, porodila jsem necelych 6hod po aplikaci. No a posledni porod - brzo vecer se zacalo neco dit, po 1 hod mi praskla voda, po 2 hod jsme ficeli do porodnice a dcerka se do 10 min. narodila. Bylo to 12,5hod po injekci.
U vsech porodu bylo vse ok.
Ja teda mela instrukce z hematologie, ze nemam pichat, pokud zacnou kontrakce nebo praskne voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
18.5.18 23:09

Rodila jsem pokaždé plánovanou sekcí, takže dle toho mi řekli, kdy si mám píchnout poslední injekci. Domluvte se na hematologii, nebo v porodnici, jak to máte udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
18.5.18 23:45

No holky to mi právě neumí nikdo říct.
Poslíčky mám už 3 týdny a někdy musím vydýchávat, jsou třeba 3-4× do hodiny i 5 hodin, pak klid, je to nevyzpytatelné.
Cerkláž, jsem vysoce riziková :roll: nikdo ani nečekal, že vydržíme tak dlouho. Takže termín porodu mi v rizikovce říkají třeba za hodinu, třeba za 2 měsíce :nevim:
Přemýšlím, že ráno by to bylo o něco jistější? Více porodů je asi večer/ v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8492
18.5.18 23:53
@Efka2015 píše:
No holky to mi právě neumí nikdo říct.
Poslíčky mám už 3 týdny a někdy musím vydýchávat, jsou třeba 3-4× do hodiny i 5 hodin, pak klid, je to nevyzpytatelné.
Cerkláž, jsem vysoce riziková :roll: nikdo ani nečekal, že vydržíme tak dlouho. Takže termín porodu mi v rizikovce říkají třeba za hodinu, třeba za 2 měsíce :nevim:
Přemýšlím, že ráno by to bylo o něco jistější? Více porodů je asi večer/ v noci..

Jakou davku pichas? Pokud preventnivni 0.4, tak je to asi celkem jedno, to je tak mala davka, ze te neohrozi. A stejne s tim nic neudelas, pokud nebudes mit planovaneho cisare. Pokud zacnou pravidelne kontrakce, tak uz proste nepichat.

Jinak ja mela 2× planovaneho cisare, z toho jednou s davkou 1.0 forte (takze vlastne jakoby 2.0), takze asi tak a i s tim se to da zvladnout, neni to idealni, ale prezila jsem to. S davkou 0.4 (kterou ma vetsina maminek) bych si vubec nelamala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
19.5.18 13:46

@Limi123 mám 0,4 a říkala jsem si to samé, ale dr se tvářila trochu pochybovačně :-D
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8492
19.5.18 13:56
@Efka2015 píše:
@Limi123 mám 0,4 a říkala jsem si to samé, ale dr se tvářila trochu pochybovačně :-D
Děkuji

No, tak to bych se opravdu nebala. Ja musela letos hned po cisari pichat 0.8 a bylo to uplne v pohode. Pri minulem cisari jsem musela pichat 1.0 forte (tj. jakoby 2.0) a to jsem mela hematomy jak blazen, pres cele bricho, dvakrat denne mi vymackavali ctvrt litru krve. Ale s 0.8 uplne v pohode a s 0.4 by mi dokonce dovolili i spinalni anestezii. 0.4 je prd minidavka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
5.6.18 14:24

Já teda ještě nerodila, TP 3.9.2018, ale už jsem se na to ptala na hematologii a doktorka říkala, že i kdyby nastala extrémní situace ve smyslu, že si píchnu (nyní mám 0,6 fraxi) a za hodinu budu muset rodit, tak se jim mnohem lépe řeší zvýšené krvácení - tzn. transfúze než to, že bych si nepíchla a měla bych embolii apod. Jinak mám stejné instrukce jako výše, v případě pravidelných kontrakcí už nepíchat. Vrcholu dosahuje fraxiparine asi 3 hodiny po aplikaci. A vím, že do šesti hodin po aplikaci nechtějí dávat epidural…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí