Minimalismus - oblečení do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
No právěže se o minimalismus zabývám už poměrně dlouho a ne jen v oblečení, ale i digitální minimalismus, slow living atd. V minimalismu rozhodně nejde o žádné jedinečné kousky, to jste četla asi nějaký špatný článek. Známý svým minimalismem je například Steve Jobs, chodil denně v tom samém a rozhodně neměl žádné jedinečné kousky. O tom ta filozofie vůbec není.
Hele a není to spíš udržitelnost než minimalismus? Minimalismus v módě asi fakt není to, co myslíš ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
To bohužel nesouhlas, že minimalismus jsou 3 kalhoty a 7 triček.
Nikde jsem nepsala, že minimalismus je o určitém počtu oblečení. Pro každého je ten počet jiný a individuální. To byl jen příklad z manželovi strany. Jemu ten počet oblečení stačí, víc nepotřebuje. Nové věci kupuje, až když donosí stávající. My vedeme i domácnost minimalisticky a svým způsobem i trochu frugal, což ale na druhou stranu neznamená cheap.
- Citovat
- Upravit
@hospodki píše:
Jak už bylo řečeno - černé jeans nebo barevne kalhoty a k tomu trika co mas. Nějaký neutrální svetřík nebo klidně sako z teplakoviny (černé jeans, bile triko, sv sede melirovane sacko a bile platenky v dnešní době nemohou nikoho urazit.
Díky za tip, to by mohl být přesně styl, který hledám 🙏
- Citovat
- Upravit
A nezakladalas uz tady diskusi? Protoze velice podobna tady byla. Za me pouze dziny ne, a to pracuji v kancelari bez dress codu (resp. dress code definovan cca ve stylu „at vypadas jako ze jdes do kancelare
) a dziny na stridacku nosim nekdy… Takze "slusne“ kalhoty - kup si treba dvoje, nemusis mit tisic. K nim i to basic triko vypada lepe, nez k dzinam. K dzinam par neceho, cemu se nerekne „tricko“ ale top. Nebo pres ten tvuj odev sacko. Proste aby tam byl aspon jeden kousek z trochu vyssiho levlu nez triko-dziny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Hele a není to spíš udržitelnost než minimalismus? Minimalismus v módě asi fakt není to, co myslíš ty
No určitě taky, a taky trochu frugal (nemám na mysli cheap) living. Ono když to studuješ víc do hloubky, tak se to všechno dost prolíná
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nikde jsem nepsala, že minimalismus je o určitém počtu oblečení. Pro každého je ten počet jiný a individuální. To byl jen příklad z manželovi strany. Jemu ten počet oblečení stačí, víc nepotřebuje. Nové věci kupuje, až když donosí stávající. My vedeme i domácnost minimalisticky a svým způsobem i trochu frugal, což ale na druhou stranu neznamená cheap.
Džíny a basic trika včetně tenisek pro tebe není minimalistický styl.
To co píšeš o tom jak vedete domácnost se nevyjadřuji. O tom co píšeš v ohledu frugal a cheap neni má oblast zájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky za tip, to by mohl být přesně styl, který hledám 🙏
Samozřejmě, ze je to TO co potřebuješ. Musíš šatník doplnit o neutrální a dobře kombinovatelne kousky, ale to ti tady píše víceméně každý.
Kvalita je nadřazená kvantitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 píše:
A nezakladalas uz tady diskusi? Protoze velice podobna tady byla. Za me pouze dziny ne, a to pracuji v kancelari bez dress codu (resp. dress code definovan cca ve stylu „at vypadas jako ze jdes do kancelare) a dziny na stridacku nosim nekdy… Takze "slusne“ kalhoty - kup si treba dvoje, nemusis mit tisic. K nim i to basic triko vypada lepe, nez k dzinam. K dzinam par neceho, cemu se nerekne „tricko“ ale top. Nebo pres ten tvuj odev sacko. Proste aby tam byl aspon jeden kousek z trochu vyssiho levlu nez triko-dziny
A černé džíny, tričko a sako je blbé jo?
- Citovat
- Upravit
Ja bych si poridila nekolikatery hezke nausnice, rasenku a pudr a zvesela bych chodila do prace v dzinach, basic trickach a teniskach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní - nejvíc záleží asi na tom, co je to za kancelářskou práci a kde. Pokud nejednáš s klienty nebo nejste hogo-fogo firma, kde je dress-code předepsaný, tak se podle mě ten kancelářský styl dost přeceňuje ![]()
Já co jsem za ty roky vystřídala několik firem, tak bylo každému všude úplně putna, jak chodím oblékaná. Kdybych nosila jen džíny, tričko a tenisky, tak nikdo nehne ani brvou
Akorát, když jsem třeba v rámci projektu chodila na jednání do jiných firem, tak jsem si hlídala, abych byla pěkně oblečená…ale to zas bylo spíš pro můj pocit, stejně tak třeba na porady s managementem…
Osobně oblečení kolegů a kolegyň téměř nevnímám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No není to blbé, ale je to pouze část minimalistického šatníku.
Ne, že to budeš nosit pořád.
Jako můžeš, nikdo ti pravděpodobně nic do očí neřekne.
Ale některé ženské kolektivy ti to nedaruji a budou tě za zády drbat, ze chodíš pořád v tom stejném.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co je to za kancelarskou praci? To je velky pojem, u nekterych musis dodrzovat dress code ve stylu zadne dziny nebo sportovni tricka, u jinych je to jedno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne, to byla ta treti moznost, co jsem navrhovala
Proste aspon jeden kus at je „lepsi.“ Dziny a „top“ jsou spis, kdyz uz na tom nic nemas, nebo si hodis pres to cardigan nebo nejaky svetr, u ktereho to zase „smrdi obycejnosti.“ Nebo si k tomu aspon dat baleriny nebo polobotky misto tenisek. Podle me ten jeden dobre zvoleny prvek to muze krasne hodit od „jdu na hriste/do mistniho kramu“ na „jdu do kancelare“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
Anonymní - nejvíc záleží asi na tom, co je to za kancelářskou práci a kde. Pokud nejednáš s klienty nebo nejste hogo-fogo firma, kde je dress-code předepsaný, tak se podle mě ten kancelářský styl dost přeceňuje
Já co jsem za ty roky vystřídala několik firem, tak bylo každému všude úplně putna, jak chodím oblékaná. Kdybych nosila jen džíny, tričko a tenisky, tak nikdo nehne ani brvouAkorát, když jsem třeba v rámci projektu chodila na jednání do jiných firem, tak jsem si hlídala, abych byla pěkně oblečená…ale to zas bylo spíš pro můj pocit, stejně tak třeba na porady s managementem…
Osobně oblečení kolegů a kolegyň téměř nevnímám
No, ono je to sranda, jak se posouvaji hranice, mne je to treba v zasade sumak a sama si klido vemu jednou za cas dziny a tenisky (ale uz ne s trickem
), ale kdyz jsem minule potkala ve vytahu pani v „teplakovach kalhotach“ nebo co za prasopsa se to ted nosi, tak to uz se mnou trochu cuklo
To uz mi prijde moc i na hodne uvolneny kancl. Ale ono kdysy i ty dziny byly vidlacke obleceni, tak treba se to posune i tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit