Minimalismus - oblečení do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Liberalissima píše:
Já pracuju po korporátech roky a džíny je normální slušné oblečení, které tam nosí každý včetně manažerů, to fakt nevím kde pracuješ. Mladší si můžou dovolit i ty tepláky, oni v tom kolikrát vypadají líp než taková ta 40+ v přesladěném outfitu. Nicméně na normálním pracovišti se toto neřeší (a ano, pracují i s klienty a to i s vysoce postavenými manažery. Chodí z 90% v džínách)
Opravdu je to firma od firmy, ale myslim, ze vetsina korporatu nebo i jinych firem s dzinami problem nema. My tedy mame dress code, kde jsou dziny zakazane. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v korporatu jsou džíny - triko - tenisky běžné kancelářské oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
A uprimne mi prijde zvlastni, ze nekdo, kdo se oznacuje za minimalistu, nakupuje v obchodech jako je Tako nebo Gate.V mem okoli minimaliste preferuji slow fashion znacky, ktere jsou sice drazsi, ale prave pouzivaji kvalitni materialy a sijou prevazne v CR (napriklad Reparada, RetroKomnata apod.). Z Reparady mam taky nejake saty a jsou super.
Já v Gate normálně nenakupuju, ale teď, když jsem hledala nějaké hadry do kanclu, tak jsem hold prošla všechny obchody v nákupáku, protože něco si prostě koupit musím. ![]()
Jinak já na slow fashion nemám peníze, ale kupuji si aspoň trička s certifikací a už docela poznám, jestli tričko vydrží. Za mě celá filozofie znamená toto: kupovat jen to co opravdu potřebuji a vím, že to budu nosit a nosit to co nejdéle do vynošení. Většinu kousků mám doma i více jak 10 let, některé i déle. Obecně o tom i celá udržitelnost je. Ne všechno zahodit a kupovat jenom slow fashion, ale nosit své věci co nejdéle i když třeba s tím, že si člověk jednou za čas koupí něco ve slow fashion. Problém je ten, že lidé nakupují tuny hadrů, které se jim po chvíli okoukají a jdou kupovat hadry další.
Pro mě není minimalismus jenom slow fashion atd. Dá se interpretovat mnoha způsoby. Myslím, že jsem na toho téma přečetla už vše dostupné ![]()
- Citovat
- Upravit
@Liberalissima píše:
Já pracuju po korporátech roky a džíny je normální slušné oblečení, které tam nosí každý včetně manažerů, to fakt nevím kde pracuješ. Mladší si můžou dovolit i ty tepláky, oni v tom kolikrát vypadají líp než taková ta 40+ v přesladěném outfitu. Nicméně na normálním pracovišti se toto neřeší (a ano, pracují i s klienty a to i s vysoce postavenými manažery. Chodí z 90% v džínách)
Jee tak to jste mě uklidnila ![]()
Ptala jsem se na to teď i kamarádky, také roky pracuje v korporátu a jezdí na služebky. Slušné, neroztrhané džíny a pěkné bílé tenisky jsou úplně normální. Dokonce teď byla v Německu a tam manažeři také přijeli v džínách a teniskách.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A kde prosím kupujete? Koukala jsem na net i po obchodech a všechno polyester. Tak kdybyste měla tip kam mrknout, tak budu ráda. Halenkám jako takovým se nebráním, ale ten matroš mě vždy odradí. Ale nejsem z Prahy, mám krámy docela omezené (H&M, C&A, s. Oliver, Marks and Spencer, Takko, Gate). Zde vsude jsem našla jen umělý materiál
Zkoušela jsem si tuto v Gatu, sluší mi tento tip střihu, ale 100% viskóza.
https://gate.shop/…m-6351081-48
A co je špatného na viskóze? Ty víš, co je to za materiál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevím, jednou píšeš, že máš kvalitní oblečení a pak z toho vyleze, že jsi schopná nakoupit v Gate a vlastně vůbec nerozumíš tomu, co je kvalitní látka.
A završiš to tím, že na kvalitu vlastně nemáš peníze.
Takže je vysoce nepravděpodobné, že máš doma kvalitní oblečení, poněvadž ty prostě kvalitu rozeznat neumíš a nevíš, kde ji hledat.
Nejde sestavit kvalitní šatník bez kvalitních kousků, které v těchto typech obchodů prostě nenajdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc ty máš k oblékání a módě despekt.
Ten, kdo se v módě vyzna, nebude prezentovat, ze jde obhlédnout hadry do kanclu, protože musí.
Minimalistické oblečení se shání a musí sednout, znovu si trvám na tom, že je o kvalitě, nikoli kvantitě.
Můžes koupit kalhoty v konfekci za 1200,– Kč, ale bude to spíš takový nuzný základ. Tudíž kupříkladu doplnis svetrikem z Kašmíru. A ten kvalitní opravdu nestojí 2000,– Kč. Atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Tak nevím, jednou píšeš, že máš kvalitní oblečení a pak z toho vyleze, že jsi schopná nakoupit v Gate a vlastně vůbec nerozumíš tomu, co je kvalitní látka.
A završiš to tím, že na kvalitu vlastně nemáš peníze.
Takže je vysoce nepravděpodobné, že máš doma kvalitní oblečení, poněvadž ty prostě kvalitu rozeznat neumíš a nevíš, kde ji hledat.
Nejde sestavit kvalitní šatník bez kvalitních kousků, které v těchto typech obchodů prostě nenajdeš.
Taky me to prekvapilo.
Neznam zastance mimimalismu, co by v techto obchodech primarne nakupoval, max. ma od nich stare obleceni, co vydrzelo. Ano, kvalitni pomala moda je drazsi, ale pokud ma clovek minimalisticky satnik, je zakladem. Mne treba Gate prijde neco jsko New Yorker, takova hadrarna pro mlade.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Navíc ty máš k oblékání a módě despekt.
Ten, kdo se v módě vyzna, nebude prezentovat, ze jde obhlédnout hadry do kanclu, protože musí.
Minimalistické oblečení se shání a musí sednout, znovu si trvám na tom, že je o kvalitě, nikoli kvantitě.
Můžes koupit kalhoty v konfekci za 1200,– Kč, ale bude to spíš takový nuzný základ. Tudíž kupříkladu doplnis svetrikem z Kašmíru. A ten kvalitní opravdu nestojí 2000,– Kč. Atd…
Já tedy kolem sebe nemám moc lidí zaměřených na módu. Většina prostě jde nakoupit z nutnosti, když už doma nic nemá nebo něco potřebuje.
Jinak pro mě je nejudržitelnější člověk můj otec. Furt nosí hadry, které si koupil před 30 lety. Tuhle se mu už roztřepily rukávy na mikině tak si je ustřihl a má vestu. Jsem z něj nemohla ![]()
Jinak kolega u manžela z práce dělal nějakou studii ohledně přírodních materiálů a vyšlo z toho, že často mají větší ekologicky dopad. Nevztahuje se to samozřejmě na všechno, ale ne všichni kdo se honosí pojmem slow fashion tak slow fashion opravdu jsou.
Pro mě prostě udržitelnost znamená nekupování zbytečností, jen to co člověk opravdu potrebuje. Mluvi se o tom i v knihách o minimalismu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Wani píše:
Taky me to prekvapilo.Neznam zastance mimimalismu, co by v techto obchodech primarne nakupoval, max. ma od nich stare obleceni, co vydrzelo. Ano, kvalitni pomala moda je drazsi, ale pokud ma clovek minimalisticky satnik, je zakladem. Mne treba Gate prijde neco jsko New Yorker, takova hadrarna pro mlade.
Minimalismus z pohledu filozofie opravdu neznamená, že člověk musí vlastnit nějaké superdrahé věci. Možná to psali v nějaké fashion magazínu, ale když si pročtete knihy zaměřené na minimalismus, zjistíte, co to je opravdu mnohem víc ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Minimalismus z pohledu filozofie opravdu neznamená, že člověk musí vlastnit nějaké superdrahé věci. Možná to psali v nějaké fashion magazínu, ale když si pročtete knihy zaměřené na minimalismus, zjistíte, co to je opravdu mnohem víc
Ja ale nemluvim o superdrahych veceh (to je treba Channel a ten slow fakt neni), mluvim o kvalitnich vecech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
Ja ale nemluvim o superdrahych veceh (to je treba Channel a ten slow fakt neni), mluvim o kvalitnich vecech.
Chápu, ale kvalitní bavlněné tričko s certifikací gots jsem koupila i v C&A za 300 Kč. Mám ho už víc jak 7 let a je stále pěkné a nosím ho. Tak co je to potom kvalitní?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No právěže se o minimalismus zabývám už poměrně dlouho a ne jen v oblečení, ale i digitální minimalismus, slow living atd. V minimalismu rozhodně nejde o žádné jedinečné kousky, to jste četla asi nějaký špatný článek. Známý svým minimalismem je například Steve Jobs, chodil denně v tom samém a rozhodně neměl žádné jedinečné kousky. O tom ta filozofie vůbec není.
Přesně tak,, třeba nechci mozek moc zaměstnávat kravinama.. a zdržovat se… vyberem vhodného oblečení, takze jsem si určila hadry a v tech chodim vsude.. potom mam jeste hadry ma cviceni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Královna Kosmíru píše:
Přesně tak,, třeba nechci mozek moc zaměstnávat kravinama.. a zdržovat se… vyberem vhodného oblečení, takze jsem si určila hadry a v tech chodim vsude.. potom mam jeste hadry ma cviceni…
Super, že někdo chápe, co mám na mysli 🙏
- Citovat
- Upravit
@Liberalissima píše:
Jo napsala jsem to blbe, melo tam byt „byl“ za vidlaka. Prvni 2 korporaty, ve kterych jsem pracovala, dziny v dress code nepovolovaly
Nebo mozna druhy jo, v patek a jen cerne
. Modre dziny proste ne. 10+let zpet…nevim, jak to tam maji ted ![]()
Tim jsem prave chtela rict, ze se to posouva. Ted uz to je mozna bezne i tam, kde 10-15 let zpet o tom nechteli ani slyset. Takze za 10-15 let mozna budou ok i ty teplaky…za me teda traga
Ale jako…rozhodne si nemyslim, ze by to melo vliv na kvalitu odvedene prace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit