Minimalismus - oblečení do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
9.3.23 05:32
@Anonymní píše:
A kde prosím kupujete? Koukala jsem na net i po obchodech a všechno polyester. Tak kdybyste měla tip kam mrknout, tak budu ráda. Halenkám jako takovým se nebráním, ale ten matroš mě vždy odradí. Ale nejsem z Prahy, mám krámy docela omezené (H&M, C&A, s. Oliver, Marks and Spencer, Takko, Gate). Zde vsude jsem našla jen umělý materiál :nevim:
Zkoušela jsem si tuto v Gatu, sluší mi tento tip střihu, ale 100% viskóza.
https://gate.shop/…m-6351081-48

Koukni na greenbutik.cz Ja mam od nich par veci, teda spis saty, a nosim je prakticky furt. Bavlna nebo bambus a drzi jak hadi. Taky nesnesu nic umeleho, hlavne vrsky, kalhoty az tak nevadi. Hlidam slevy :mrgreen: ale na ceny z Gate se i tak nedostanes no…
Jinak jeste z tech levnejsich koukni na Tchibo nebo i Lidl miva treba fajn lnene veci. Ale budes muset asi online, neni sezona ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 05:45
@beruska9 píše:
Koukni na greenbutik.cz Ja mam od nich par veci, teda spis saty, a nosim je prakticky furt. Bavlna nebo bambus a drzi jak hadi. Taky nesnesu nic umeleho, hlavne vrsky, kalhoty az tak nevadi. Hlidam slevy :mrgreen: ale na ceny z Gate se i tak nedostanes no…
Jinak jeste z tech levnejsich koukni na Tchibo nebo i Lidl miva treba fajn lnene veci. Ale budes muset asi online, neni sezona ;)

Moc díky za tip. Zběžně jsem koukala a mají tam hezké věci. Nikde nepíšu, že si za něco kvalitního nepřiplatím, právě naopak, když je to nějak adekvátní. Třeba 3tis za halenku bych prostě nedala. V Gate byl takovej projev zoufalství, jinak tam nenakupuju, ani teď jsem tam nic nepořídila, ten matroš mi vadil, ale střih halenky mi seděl hezky.

• Citovat
  • Upravit
15995
9.3.23 06:04
@Anonymní píše:
Moc díky za tip. Zběžně jsem koukala a mají tam hezké věci. Nikde nepíšu, že si za něco kvalitního nepřiplatím, právě naopak, když je to nějak adekvátní. Třeba 3tis za halenku bych prostě nedala. V Gate byl takovej projev zoufalství, jinak tam nenakupuju, ani teď jsem tam nic nepořídila, ten matroš mi vadil, ale střih halenky mi seděl hezky.

No a podobny strih halenky mam dokonce z Pepca a je ti sice viskoza, ale takova, ktera mi nevadi, v cemkoliv opravdu umelem se hrozne potim :mrgreen:..ja tam obvykle veci pro sebe nekupuji, ale tuhle jsem zahlidla, protoze z uplne stejne latky jsem mela takovy priserny overal, ktery jsem uplne milovala nekdy ve 14 :lol: :lol: :lol: Obcas se da neco potkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24155
9.3.23 07:37

Zakladatelko, je ve firmě kam nastupujes nějaký dress code? Pokud ano, je potřeba se mu přizpůsobit - většinou bude stačit společenské kalhoty a k tomu úměrně vršek, sako/ svetřík. Pokud není, az na výjimky je to sumak - tam bych klidne nechala rifle a triko. Jen bych kromě tenisek přidala do botaniku balerinky.

My nyní máme jen nepsaný dress code na schůzky se zákazníkem. Ale zažila jsem firmu, kde dress code psány nebyl, jedine kde byl, bylo na patře vedení - tam nesměly byt rifle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24155
9.3.23 07:40
@Anonymní píše:
Já mám spíš problém s těma halenkama. Nosím jen bavlnu, vše ostatní mi je na kůži hrozně nepříjemné a ty halenky jsou většinou umělotiny. Hrozně se z toho škrábu. A na hezkou bavlněnou halenku do kanclu jsem jeste nenarazila. Vlastně jo, na jednu, ale ta mi neslušela :zed:

A košili by jsi nedala? Kalhoty a třeba bílá košile? To bude vypadat dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
9.3.23 07:54
@Wani píše:
Opravdu je to firma od firmy, ale myslim, ze vetsina korporatu nebo i jinych firem s dzinami problem nema. My tedy mame dress code, kde jsou dziny zakazane. :lol:

My třeba v Praze dresy code nemáme a občas bych za nej byla rada když to vidím :zed: :lol: ale v zahraničí chodí chlapi v oblecich. Jak já milovala sluzebky. Mi nebylo ani 30 a i ten 60 v dobre padnoucim obleku vypadal skvěle :srdce: nosí to i v parnem lete včetně saka. Když je kvalitní tak to proste sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
9.3.23 08:09

Mám to stejně. Nejradši džíny a mikiny a tenisky. Jenže to do práce nejde. Před nástupem na MD jsme měli v práci dokonce bussines formal, takže jsem chodila v kostýmech a lodičkách. Ale to je už díky bohu pryč teď máme bussines casual, a chodím v tmavých kalhotách, basic triku a buď svetřík nebo sako. Oblíbila jsem si teď i šaty a punčochy. Na nohy buď lodičky, a nebo i takové ty polo tenisky. Nejsou formální, ale ani nepůsobí tak sportovně.
Nejdřív jsem si udržovala dva šatníky, teď postupně začínám mikiny nahrazovat svetříky a oblékám se více žensky i ve volném čase. A mám pocit, že to je ku prospěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 08:30
@hospodki píše:
My třeba v Praze dresy code nemáme a občas bych za nej byla rada když to vidím :zed: :lol: ale v zahraničí chodí chlapi v oblecich. Jak já milovala sluzebky. Mi nebylo ani 30 a i ten 60 v dobre padnoucim obleku vypadal skvěle :srdce: nosí to i v parnem lete včetně saka. Když je kvalitní tak to proste sedí.

Tak nevím, manžel dělá v zahraniční firmě a každý měsíc jezdí na služebky do Německa a zrovna mi říkal, že tam normálně němky v džínách a teniskách. Na schůzku s vysokym managementem. Co měli chlapi nevím, řešili jsme jen ženské, když jsem si dělala starosti co na sebe

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 08:33

Koupila bych si nějaký svetřík a sako pro začátek a uvidíš co a jak.
Jinak v džínách a teniskách sedím v kanclu už 10 let a v pohodě naprosto :lol:

Na mega důležité schůzky ( což
nepovažuji vedení) mimo mám tedy kostýmek, ale ten tahám tak max 4× do roka a bydlí ve skříni v kanclu vč. kabatu k tomu a bot :)))

V létě někdy košile a kalhoty, ale záleží o jakou akci jde. Čistě do kanclu klidně ty džíny.

A nic na tom měnit nehodlám :lol: ;) Ale záleží samozřejmě na konkrétním místě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 08:46
@Torryy píše:
Mám to stejně. Nejradši džíny a mikiny a tenisky. Jenže to do práce nejde. Před nástupem na MD jsme měli v práci dokonce bussines formal, takže jsem chodila v kostýmech a lodičkách. Ale to je už díky bohu pryč teď máme bussines casual, a chodím v tmavých kalhotách, basic triku a buď svetřík nebo sako. Oblíbila jsem si teď i šaty a punčochy. Na nohy buď lodičky, a nebo i takové ty polo tenisky. Nejsou formální, ale ani nepůsobí tak sportovně.
Nejdřív jsem si udržovala dva šatníky, teď postupně začínám mikiny nahrazovat svetříky a oblékám se více žensky i ve volném čase. A mám pocit, že to je ku prospěchu.

Business formal ani casual tam určitě není. Myslím, že smart casual, ale nechci kecat. Zatím jsem tam ještě moc lidí neviděla, ale když jsem čekala na recepci na pohovor, tak to bylo různé. Někdo v džínách, někdo víc vystajlovaný. S klienty v kontaktu nebudu, pouze občas nějaké meetingy s kolegy ze zahraničí, ale ty jsou online bez kamery, jinak více méně budu datlovat data do pc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat