Minimalismus - oblečení do práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.3.23 15:45

Minimalismus - oblečení do práce

Zdravím, ráda bych se poptala, zda tu někdo praktikujete minimalismus. Jsme s manželem poměrně velcí minimalisté. Manžel nosí má do práce 3ks platěných kalhot + cca 8 ks polokošil, které střídá. Já mám spíše sportovní styl. Takže převažují hlavně dobře pasující džíny a basic trička většinou neutrálních barev a jelikož teď jsem strávila 7 let na rd, tak především tenisky bílé nebo černé barvy. Mám prostě ráda, když mám spíše pár kousků kvalitního oblečení, které mezi sebou můžu střídat. Můj styl je spíše sportovní a velmi jednoduchý, nenosím šaty, sukně, šperky ani různé ozdoby na oblečení. Jenže teď si trochu nevím rady, protože po rd nastupuji do kancelářské práce. Nemusíme mít kostýmek a podpadky, ale samozřejmě to musí být trochu slušné. Čím trochu oživit jednoduchý styl oblékání, aby šel praktikovat i pro kancelářskou práci? Oživí to nějaké sako? Halenky moc nemusím, jak mi v tom není příjemně tak se furt ošívám a prostě mi není příjemně. Moc děkuji 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13102
8.3.23 15:48

Sako, kvalitní šátek nebo výrazný šperk, zajímavé hodinky. Černé kalhoty s rovnými nohavicemi. Kvalitní tričko - tom vidím největší problém.
Jinak nemám teda spojený minimalistický styl s minimem věcí ve skříni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 16:00

Mám stejný styl a taky si říkám, že bych po rd měla oživit šatník. Budu ráda za tipy, aby to bylo pohodlné, slušné, pokud možno ne moc drahé a zároveň i trochu elegantní.

• Citovat
  • Upravit
14376
8.3.23 16:13

V dnešní době už se šijí věci vhodné do kanceláře i z pohodlných materiálů. Džíny za mě teda pohodlné na sezení v kanclu nejsou. Když svoje Basic trika sladíš se sportovním sakem, nemůžeš nic zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.3.23 16:17

Sportovne - mestske kosile a saka.
A neco zajimaveho na krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
8.3.23 16:27

A co nosíš teď? Džíny a trika? Tak dokoupit pár sak, kardigan, svetřík přes hlavu. Jednobarevné kalhoty. Džíny ano, ale jednobarevné, spíš tmavé a neroztrhané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
8.3.23 16:28

Můžu mít značku jakou chci a v džínách se nikdy nebudu cítit dobře. Natož v nich sedět v kanclu.
To bych se osivala stejně, jako ty v té halence.
Minimalistický styl je nicméně úplně něco jiného než ty popisuje.
Potřebuješ univerzální kousky a ty stridas a kombiniuješ.
Pokud možno ve vysoké kvalitě a jedná se spíše o jedinečné kousky, které by neměly být dosažitelné v každém kramě.
Zjisti si, co je minimalistický styl a určitě hned pochopíš, ze to není jen o halenkach a možnosti je mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 16:32
@ZuzaM píše:
A co nosíš teď? Džíny a trika? Tak dokoupit pár sak, kardigan, svetřík přes hlavu. Jednobarevné kalhoty. Džíny ano, ale jednobarevné, spíš tmavé a neroztrhané.

Ano, džíny buď černé nebo tmavě modré, k tomu basic trička (bílá, černá, tmavě modrá, šedá, béžová, bílé s proužky).
Moc díky za tip :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8302
@Anonymní píše:
Zdravím, ráda bych se poptala, zda tu někdo praktikujete minimalismus. Jsme s manželem poměrně velcí minimalisté. Manžel nosí má do práce 3ks platěných kalhot + cca 8 ks polokošil, které střídá. Já mám spíše sportovní styl. Takže převažují hlavně dobře pasující džíny a basic trička většinou neutrálních barev a jelikož teď jsem strávila 7 let na rd, tak především tenisky bílé nebo černé barvy. Mám prostě ráda, když mám spíše pár kousků kvalitního oblečení, které mezi sebou můžu střídat. Můj styl je spíše sportovní a velmi jednoduchý, nenosím šaty, sukně, šperky ani různé ozdoby na oblečení. Jenže teď si trochu nevím rady, protože po rd nastupuji do kancelářské práce. Nemusíme mít kostýmek a podpadky, ale samozřejmě to musí být trochu slušné. Čím trochu oživit jednoduchý styl oblékání, aby šel praktikovat i pro kancelářskou práci? Oživí to nějaké sako? Halenky moc nemusím, jak mi v tom není příjemně tak se furt ošívám a prostě mi není příjemně. Moc děkuji 🙏
Černé bavlněné (prostě ne džínové, ale společenské) kalhoty. Ty můžeš pak nosit i s teniskami a tričkem pro volný čas. A sako. To úplně stačí. V tvém případě tedy. A baleríny a do nich silonové ponožky v tělové barvě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332

Ja to praktikuji. Ale pracuji v zubni laboratoři. Ted již nechodim v bílem, ale volim jeans a černa trika, celkově nosim pouze černou barvu.. muzu z prace jit rovnou do divadla nebo i na pohřeb..,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12573
8.3.23 16:39

To sako je dobrý nápad, případně svetřík, zavinovací svetřík, cardigan.
Mezi teniskama a podpatkama je celá škála bit vhodných do kanclu, ať už jsou to baleríny nebo nějaký mokasíny. Teď se vyrábí snad vše, co si člověk zamane. Jinak píšeš, že šperky nenosíš, ale podle mě hezké doplňky oživí i jednoduchý outfit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 16:40
@Trojlístek píše:
Můžu mít značku jakou chci a v džínách se nikdy nebudu cítit dobře. Natož v nich sedět v kanclu.
To bych se osivala stejně, jako ty v té halence.
Minimalistický styl je nicméně úplně něco jiného než ty popisuje.
Potřebuješ univerzální kousky a ty stridas a kombiniuješ.
Pokud možno ve vysoké kvalitě a jedná se spíše o jedinečné kousky, které by neměly být dosažitelné v každém kramě.
Zjisti si, co je minimalistický styl a určitě hned pochopíš, ze to není jen o halenkach a možnosti je mnoho.

No právěže se o minimalismus zabývám už poměrně dlouho a ne jen v oblečení, ale i digitální minimalismus, slow living atd. V minimalismu rozhodně nejde o žádné jedinečné kousky, to jste četla asi nějaký špatný článek. Známý svým minimalismem je například Steve Jobs, chodil denně v tom samém a rozhodně neměl žádné jedinečné kousky. O tom ta filozofie vůbec není.

• Citovat
  • Upravit
10854
8.3.23 16:42

Kupříkladu krásné černé kalhoty jsem objevila v běžné konfekci C&A. Střih sportovní i společenský, jak budeš chtít.
Ale oproti džínum měkké příjemné a hřejivé. A k nim klidně tenisky či baleriny, sandály nebo lodičky.
Nahoru klidně triko, upletovy rolák, top, či tebou neoblíbená halenka.
Doplněk batoh nebo kabelka.
Nevýhoda je, ze jsou levné a opravdu vydrží krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
8.3.23 16:44

To bohužel nesouhlas, že minimalismus jsou 3 kalhoty a 7 triček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18524
8.3.23 16:44

Jak už bylo řečeno - černé jeans nebo barevne kalhoty a k tomu trika co mas. Nějaký neutrální svetřík nebo klidně sako z teplakoviny (černé jeans, bile triko, sv sede melirovane sacko a bile platenky v dnešní době nemohou nikoho urazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat