Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
nemáte některá zkušenosti nebo nevíte, které CARY dělají minimální cykly s darovanými vajíčky či cyklus s darovaným embryem a za kolik?? Mám za sebou 4 IVF-s vlastními vajíčky-bez úspěchu. Už jsem to chtěla vzdát, ale pak jsem zjistila, že Arleta IVF, s. r. o. nabízí minimálku s darovanými vajíčky a tak mě to začalo zajímat.
Asi jsem po ránu rozespalá, ale nechápu spojení minimálka a darovaná vajíčka (embrya)
![]()
@wobludka píše:
Asi jsem po ránu rozespalá, ale nechápu spojení minimálka a darovaná vajíčka (embrya)![]()
no právě jsem se na to chtěla zeptat, však ty stimulovat nebudeš, resp. budeš brát léky ale ne na stimulaci
@wobludka Minimální OD cyklus / darované oocyty/
V minimálním OD cyklu nabízíme 2 – 3 zralé oocyty od fenotypicky / vzhledově/ podobné dárkyně podle Vašich požadavků, oplození spermií partnera metodou ICSI a zavedení všech čerstvých embryí za 48 hodin kultivace. Nadbytečná embrya většinou nejsou v dispozici.
Výhody:
finanční úspora spočívá v ceně základního cyklu IVF při laboratorní činnosti s minimem oocytů
Nevýhoda:
asi 10 % cyklů je zrušených pro nezískání vajíčka, či neoplození vajíček
Úspěšnost:
dosahujeme 35 % úspěšnosti klinického těhotenství na jeden embryotransfer
Cena:
základní cena cyklu je 16.800,– Kč a zahrnuje stimulační léky pro dárkyni a náhradu nákladů dárkyně. Maximální cena celého balíčku je 25.000,– / Porovnejte s celkovou cenou 70.000,– u IVF cyklu s darovanými oocyty / 6 a více/ a úspěšností 55 %
Čerstvý AE cyklus / darovaná embrya/
Do současné doby jsme darovaná embrya nabízeli pouze v kryokonzervovaném stavu. Tím také je dána úspěšnost kolem 35 %. V tomto případě se jedná o čerstvá darovaná embrya s vyšší úspěšností implantace. Takže v čerstvém cyklu AE nabízíme 2 – 3 zralé oocyty od fenotypicky /vzhledově/ podobné dárkyně podle Vašich požadavků, oplození spermií dárce metodou ICSI taktéž na základě Vašich požadavků kladených na dárce a zavedení všech čerstvých embryí za 48 hodin kultivace. Nadbytečná embrya většinou nejsou v dispozici.
Výhody:
získáváte možnost určit si vzhled dárkyně a dárce
transfer čerstvého embrya od plodných dárců přináší vyšší úspěšnost
Nevýhoda:
asi 10 % cyklů je zrušených pro nezískání vajíčka, či neoplození vajíček
Úspěšnost:
dosahujeme 45 % úspěšnosti klinického těhotenství na jeden embryotransfer
Cena:
základní cena cyklu je 19.800,– Kč a zahrnuje stimulační léky pro dárkyni a náhradu nákladů dárci a dárkyni. Maximální cena celého balíčku je 28.000,– / Porovnejte s celkovou cenou 20.200,– u kryotransferu s dvěmi darovanými embryi a úspěšností 35 % při nemožnosti vybrat vzhled dárců/
Jasně takže dárkyně stimuluje minimálně, ale tam je to riziko co píšou, že tě to sice bude stát méně peněz, ale taky těch vajíček může být málo.
Mám kluka z darovaného vajíčka, dárkyně normálně stimulovala, vajíček bylo dost i na zamrazení. Platili jsem do 40 000 Kč na pojištovnu - Reprofit Brno
Nojo, ale to jí neřeší situaci, že? Když už nemá hrazené pokusy, k čemu jí je, že tobě dárkyně stimulovala na pojišťovnu, k ničemu.
Jo že dárkyni neplatíš klasický cyklus, ale jen minimálku - už chápu
no já si myslím že v tomhle směru by neměl být problém Ti vyjít vstříc v kterémkoliv CAR ![]()
@wobludka Myslis? Ja ted cekam az zacnu stimulovat na dalsi IVF, ktere platime:-( Je to dost penez a tak uz ted zjistuji co dal, kdyby to zase nevyslo.No dat 100.000,– za darovana vajicka, tak to by jsme uz asi urcite nedali dohromady, tak proto zjistuji nejake levnejsi reseni. ![]()
@asianmystery To věřím že je to finanční rána
vzhledem k tomu, že osobní zkušenost nemám, tak nechci psát nějaké bláboly, ale považuju to za reálnou variantu. Pro uklidnění to s dr. prober, já taky ráda mám jasno co bude dál, ať bude výsledek jakýkoliv
každopádně moc přeju ať to není třeba ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď