Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky muzu Mirenu doporucit, a to jsem stara vrazda. Mam ji uz skoro 10 let, snad mne i bezbolestne provedlla prechodem, nemenstruuju a ani nemam klimaktericke potize. No letos uz bude muset ven…
Predtim jsem mela 10 let Danu, to jsem dost silne krvacela pri ms ale jinak dobry. Rozhodne lepsi nez HA kdy jsem mela totalni nechut k sexu.
@martina.se nevim ak v cr, ale ve svajcu to jde, ale ona rikaa ze vystrik neni, jen jen orgas. ale je mozne, ze jsem se preslechla- pravda vinny vecurek
ale jinak jo, na 5 let je podvazany.
Mám už druhou Mirenu a vše OK. Já jsem s ní moc spokojená a v sexu rozhodně bloklá nejsem, spíš naopak
![]()
@svycarka píše:
@martina.se nevim ak v cr, ale ve svajcu to jde, ale ona rikaa ze vystrik neni, jen jen orgas. ale je mozne, ze jsem se preslechla- pravda vinny vecurekale jinak jo, na 5 let je podvazany.
@Elianto74 píše:
Mam Mirenu uz po treti a za me max spokojenost. I kdyz pravda, pokud jsem kojila, dlouhodobe jsem spinila. U prvnich dvou jsem dokonce vetsinou nemela ani MS. A blokla rozhodne nejsem, spis naopak.
Dobry den. mohla bych Vas poprosit i radu? mam mirenu 5let nyni by mela byt vyměněna ale muj doktor odešel do důchodu a nova lékarka ma sve pacientky a objednala me az za měsíc…jsem jeste chráněná nebo bych měla mit obavy a chranit se i jinak???diky moc
@kenninka55 ja jsem mela poprve mirenu pres 6 let. Chranena jste porad, jen po tech peti letech muzete dostat opet postupne MS. Funguje vlastne jako normalni telisko. Alespon tak mi to vysvetlil muj doktor ![]()
Já bych na to raději nespoléhala. Používejte ještě kondom a máš jistotu. Já Mirenu měnila raději včas, šla jsem o měsíc a půl dříve.
Pres 6 let? aha…me bylo řečeno, že po 5ti letech uz to jako antikoncepce nefunguje. Jsem objednana ale je tam mesic prodleva tak proto se ptam…jistota je jistota takze se to holt mesic s kondomem přežije…moc dekuju za rady
![]()
@kenninka55 po peti letech se prestava uvolnovat hormon, ktery Mirena obsahuje. Ten zpusobuje to, ze muze vymizet MS. Ale porad je to telisko, ktere vas chrani mechanicky, jako obycejna Dana. Ja jsem MS nedostala ani po tech 6 letech, kdy jsem ji menila.
Ahoj holky,
mám necelý rok zavedenou Mirenu a po celou dobu od zavedení mírně špiním. Zhruba před třemi týdny jsem špinit úplně přestala a včera jsem dostala silnou menstruaci, v podstatě naprosto stejný stav jako před Mirenou. Napadlo mě, jestli ze mě nemohlo tělísko vypadnout. Co myslíte?
Tak zajdi na gynekologii a doktor to zkontroluje ultrazvukem. Budeš mít klid. Stát se to výjimečně může.
@divine woman píše:
Tak zajdi na gynekologii a doktor to zkontroluje ultrazvukem. Budeš mít klid. Stát se to výjimečně může.
Díky
, radši zajdu.